Vyberáte chladničku alebo práčku? Na toto by ste sa mali zamerať

Ak si práve vyberáte domáce spotrebiče do domácnosti, zvážte niekoľko faktorov. Neskôr by vás to mohlo mrzieť alebo stáť zvýšené náklady na energie

03.11.2020 00:00
1, pr clanok, reklama, nepouzivat

Dnešné spotrebiče už majú mnoho funkcií a technológii, o ktorých ste možno netušili, ale môžu vám spríjemniť prácu s nimi alebo znížiť ich energetickú náročnosť. Zoznámte sa s niektorými z nich a staňte sa odborníčkou na domáce spotrebiče.

Dlhému praniu môže byť koniec

Ak aj vás rozčuľujú nekonečné pracie programy, stavte na práčku s funkciou QuickDrive od Samsungu, ktorá zvládne vyprať rovnako dobre, ale za polovičný čas. Ako je to možné? Ku klasickému pohybu bubna sa pridal ešte jeden, a tak sa bielizeň pohybuje v niekoľkých smeroch naraz. Keď si k tomu pridáte aj ďalšie funkcie, ako možnosť kedykoľvek pridať zabudnutú bielizeň cez malé dvierka počas prania (AddWash), alebo funkciu EcoBubble, ktorá vytvorí emulziu z pracieho prostriedku, vody a vzduchu, tak sa pranie stane vašou obľúbenou činnosťou.
2, pr clanok, reklama, nepouzivat

Určite sa zhodneme, že pri praní je okrem čistoty vypranej bielizne dôležitá aj jej hygiena. Preto odporúčame siahnuť po práčke s programom Hygiene Steam (ponúka napríklad Samsung). Ten vďaka intenzívnej pare dokáže z bielizne odstrániť až 99,9 % baktérií a alergénov. V tejto dobe je to na nezaplatenie. Ale hygiena je rovnako dôležitá aj pri bubne. Niektoré práčky sú preto vybavené aj programom Eco Drum Clean, ktorý bez použitia čistiacich prostriedkov a ďalších nákladov na ne odstráni 99 % baktérií.

A pre gazdinky, ktoré to vždy preženú s pracím prostriedkom či avivážou, padne vhod automatické dávkovanie AutoDispense. Vašou úlohou tak bude už len naplniť bubon a spustiť práčku. O všetko ostatné sa postará sama. Viac sa o týchto technológiách dočítate na tejto stránke.
3, pr clanok, reklama, nepouzivat

Viac miesta a rôzne druhy potravín

TOPkou medzi chladničkami je Samsung Family Hub. Spoznáte ju vďaka veľkej obrazovke na dverách. Prostredníctvom vnútorných kamier sa tak môžete pozrieť do jej útrob jednoduchým kliknutím na obrazovku bez toho, aby ste ju museli otvárať.

Ak nemáte doma dostatok miesta, oceníte kombinovanú chladničku s označením SpaceMax, ktorá pojme viac potravín, ako podobné modely bez tohto označenia. Je to vďaka efektívnejšej izolácii stien, ale rovnakému pôdorysu.
4, pr clanok, reklama, nepouzivat
Keďže najdôležitejším je rovnomerné chladenie v každom mieste, určite nevynechajte pri výbere chladničku s označením All-Around Cooling, ktoré distribuuje chladný vzduch na úrovni každej poličky. Ak si k tomu pridáte aj technológiu Metal Cooling, tak budete mať zaručené, že chladný vzduch sa v nej udrží dlhšie aj v prípade, že ju často otvárate.

Jednou z veľkých vychytávok je zásuvka s označením Optimal Fresh+, ktorej teplotu si môžete rozdeliť na dve. Napravo môžete mať napríklad mäso a vľavo zeleninu. Obe potraviny však potrebujú inú teplotu a vlhkosť, o ktorú sa zase postará funkcia Humidity Fresh+. Potraviny vám vďaka ideálnej teplote a vlhkosti vydržia dlhšie čerstvé.

5, pr clanok, reklama, nepouzivat

Ak vás zaujali tieto vychytávky, môžete sa o nich dozvedieť viac na stránke výrobcu, kde si svoju novú chladničku môžete hneď aj objednať.

chyba