Začala sa škola: Takto to zvládnete hravo a bez stresu (aj po prvýkrát)

Aby bol pre deti prechod do školského roka po prázdninových dobrodružstvách čo najjednoduchší, je dobré byť pripravený. O to viac, ak vás nástup do školy zastihol po prvý raz. Prvé školské zvonenie a zmeny s ním spojené naplno prežíva aj blogerka Martina, mama budúceho prváka Alexa.

22.09.2020 00:00
kaufland, PR článok, nepoužívať Foto:

Za nami sú už letné výlety, víkendy na chate či pri vode. Nový školský rok je definitívne tu, a pre rodičov, ktorých jeho príchod zastihol po prvýkrát, môže byť naozaj stresujúcou udalosťou. Mama blogerka Martina, autorka profilu Littleking vám prezradí, ako vyzeralo rodinné zákulisie pred prvým školským zvonením u nich doma.

Ako sa cítia rodičia čerstvého prváčika?

„Naše rodičovské pocity sú zmiešané. Na jednej strane sa veľmi tešíme na nové zmeny a Alexove pokroky, na opačnej strane vnímame obavy z toho, čo nás v najbližších mesiacoch čaká,“ priznáva Martina a dodáva, že najväčším strašiakom je strata voľnosti, ktorú ponúkala škôlka. Nuž, s nástupom do školských lavíc naozaj prichádzajú aj povinnosti a deti si musia zvykať na denný režim. Ten sme v uvoľnenej verzii cvičili už počas prázdnin – napríklad zavedením večierky či rannej rutiny, od raňajok až po spoločnú prípravu desiaty.

Foto: PR servis
kaufland, PR článok, nepoužívať

Rozprávali ste sa s Alexom už predtým o tom, aké to v škole bude?

„Popravde nie, pretože sa nás na nič nepýtal :) Alex zažil predškolské prípravy v škôlke, takže vedel, čo ho čaká a ako sa v škole správať. Od začiatku leta sme viac riešili to, ako si ho spoločne užijeme. Trávili sme ho pohybom, prechádzkami v meste a výletmi do prírody,“ popisuje Martina. Naučiť deti tráviť voľný čas aktívne ešte pred nástupom do školy nie je na škodu. Okrem toho, že im pripravíte zážitky a spomienky, prirodzene limitujete ich čas strávený pred televíznymi obrazovkami či počítačmi.

Foto: PR servis
kaufland, PR článok, nepoužívať

Chystali ste spoločne školskú výbavu?

„Vybrali sme školskú tašku a naplánovali pár zmien, ktoré prebehnú v detskej izbe, aby mal Alex svoje miesto na prípravu domácich úloh. Koncom prázdnin sme sa pustili do prípravy školskej výbavy a šatníka,“ vraví Martina a priznáva, že sa pri školských potrebách spolieha na zoznam zo školy. Pri oblečení má však jasno: „Kvôli nástupu do školy nepotrebuje Alex nový šatník, zopár základných kúskov však určite doplníme, keďže aj oblečenie je dôležitou súčasťou školskej výbavy. Pri jeho výbere myslíme hlavne na to, aby sa v ňom Alex cítil pohodlne a príjemne. Volíme zásadne prírodné materiály, ktoré sú priedušné, ako napríklad biobavlna.”

Trendové kúsky pre cool školáčky aj školáčikov, ktoré budete milovať aj vy, nájdete za výhodné ceny vo vašom Kauflande pod značkou Hip&Hopps®. Oblečenie vyrobené z kvalitnej biobavlny je ohľaduplné nielen k pokožke vášho školáčika, ale aj k životnému prostrediu.

Foto: PR servis
kaufland, PR článok, nepoužívať
chyba