Chcete dostať svoje telo do formy? Našli sme spôsob, ktorý vám to umožní

Vnímanie človeka po vizuálnej stránke je v dnešnej dobe veľmi dôležité. Pre zachovanie krásnej a štíhlej postavy sme preto niekedy ochotní obetovať naozaj všetko. Zníženie a udržanie optimálnej hmotnosti je ale často nadľudská úloha, ktorej riešenie nie je pre všetkých tak jednoduché. Trápime sa v telocvični a držíme rôzne diéty.

24.08.2020 12:30
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Ani moderný svet fitness sa ale nebráni novinkám a stále sa čoraz častejšie objavuje veľa nových spôsobov, ako dosiahnuť ideálne proporcie. Napríklad ako ketogénna strava, ktorá je dnes veľmi populárna. Dá sa ale nazvať ďalším módnym trendom?

Od všetkých ostatných diét sa líši tým, že dôraz sa pri nej kladie na potraviny s vysokým obsahom bielkovín a minimum uhľohydrátov. To znamená, že vaša strava by mala obsahovať množstvo kvalitného a ľahkého mäsa, ryby a morské plody, vajcia, orechy a nízkotučné mliečne výrobky.

Čo môžete od ketodiéty očakávať?

Naše telo získava energiu z rôznych zdrojov. Často pre získanie energie spaľuje zásoby glukózy, pričom tuk sa pokojne usadí a zostane na miestach, ktoré menia tvar a proporcie tela negatívnym smerom.

Keď však príjem a zásoby uhľohydrátov obmedzíme, telo musí hľadať ďalšie možnosti. Ketóza je stav alebo proces, pri ktorom sa na získanie energie spotrebúva práve tuk, ktorého ste sa doteraz možno nijako nevedeli zbaviť. Preto, ak chcete dostať svoje telo do formy, ketodiéta vám to veľmi rýchlo a pomerne ľahko umožní.

Foto: SewCream/Shutterstock.com
seocentrum, PR článok, nepoužívať

Je to strava s nízkym obsahom sacharidov, ktorých absencia je kompenzovaná vysokým príjmom bielkovín a zeleniny. V priebehu takého stravovania je naše telo nútené hľadať za cukry alternatívne zdroje paliva, ktorými sú spomínané tuky.

Princíp je založený na tvorbe ketogénnych látok v pečeni, ktoré veľmi dobre spracúvajú telesný tuk. Ak sa teda dokážete vzdať chleba, cestovín, mrkvy a zemiakov, dodržiavanie keto diéty bude pre vás pomerne jednoduché a na rozdiel od mnohých iných metód chudnutia aj s ďalšími výhodami.

Zlepší vašu koncentráciu

Vďaka keto diéte sa rýchlo a jednoducho chudne. Obmedzenie cukrov v strave však prospeje aj vášmu mozgu. Prečo?

Keď naše telo zásobujeme cukrami a neustále žije len na uhľohydrátoch, je pravdepodobné, že vaša myseľ sa ľahko zakalí, cítite sa unavene a dlho premýšľate. Zníženie obsahu sacharidov a pridanie väčšieho množstva zeleniny a bielkovín do vašej stravy vyčistí vašu myseľ a ovplyvní vašu koncentráciu. Dôvodom je, že vznikajúce ketóny potom umožňujú mozgu vyvážiť rôzne neurotransmitery, ktoré telo stimulujú a uvoľňujú.

Vaša energia sa zvýši

Keď budete jesť veľa umelo ochutených potravín, ako sú napríklad dezerty a rýchle občerstvenie, vaše telo spotrebuje obrovské množstvo energie na ich spracovanie. Tieto procesy ale vážne poškodzujú všetky typy buniek a dokonca aj samotnú štruktúru DNA.

Ak sa budete snažiť držať zásad a odporúčaní keto diéty, vaše telo bude mať neustále spoľahlivé zdroje energie, ktoré vám pomôžu zostať v dobrej kondícii bez obmedzení. Popri pohodlnom a bezbolestivom chudnutí je to ten najlepší spôsob, ako dostať vaše telo do formy. Tak to skúste, nie je to nič náročné.

chyba