Ako sa obliecť, keď je vonku horúco?

Teploty vonku už presahujú tridsiatky a vy zháňate do svojho šatníka zopár ľahkých a vzdušných kúskov, ktoré vám tieto dni pomôžu prežiť? Aké materiály, strihy a farby by ste mali zvoliť na tropické letné dni?

14.08.2020 00:00
whitepress, PR článok, nepoužívať Foto:

Letné materiály

Nikomu nie je príjemné, keď sa mu v horúcich dňoch lepí oblečenie na pokožku. Takýmto situáciám sa môžete vyhnúť, ak zvolíte odev zo správneho materiálu.

Medzi najvhodnejšie materiály, ktoré vám pomôžu prežiť sparné dni, patria najmä ľan a bavlna, ktoré sú už takpovediac letnou klasikou. Bavlna je nielen pohodlná a vzdušná a výborne absorbuje vlhkosť, ale navyše sa aj jednoducho perie a udržiava. Ľan síce patrí medzi krčivejšie materiály, ale zároveň aj jeden z najvzdušnejších. Na horúce letné dni snáď nenájdete lepšiu kombináciu, ako je napríklad bavlnené tričko alebo top bez rukávov a ľanové nohavice či sukňa.

Nezastupiteľné miesto medzi letnými materiálmi však postupne dostáva aj priedušný bambus, ktorý sa vyznačuje dokonca ešte lepšími absorpčnými vlastnosťami ako bavlna.

Letné farby a vzory

Základom letných outfitov je jednoznačne biela farba, ktorá je nielenže sama o sebe trendy, ale zároveň vytvára krásny kontrast s opálenou pokožkou. Zvoliť samozrejme môžete aj iné farby, napríklad odtiene ružovej či béžovej. Veľmi štýlové je, ak ich dokážete skombinovať s kúskami, ktoré sú len o odtieň či dva odlišné. Siahnuť pritom nemusíte výhradne po bledých odtieňoch, zaujímavé sú aj ich intenzívnejšie tóny

Nezabudnite ani na výber vhodných vzorov. Pre leto sú mimoriadne vhodné kvetinové či námornícke motívy, ale aj vertikálne či šikmé pásiky, napríklad v trendy čierno-bielej kombinácii. Pokojne skombinujte aj dva vzory navzájom, ale tak, aby spolu ladili. Spojte napríklad väčší vzor s menším, výsledok vás príjemne prekvapí.

Letné strihy

V horúčavách sa budete najlepšie cítiť vo voľných strihoch. Zo svojich šatníkov prirodzene vyťahujeme najmä šaty. Zaujímavými letným kúskami sú napríklad voľné košeľové šaty, šaty bez ramienok alebo s odhaleným chrbtom. Sviežo sa však budete cítiť napríklad aj vo voľnej košeli, sukni, širokých nohaviciach či akomkoľvek oversize kúsku.

Náš tip: Neviete, kde zohnať takéto kúsky? Pozrite sa do obchodov Bonprix či Urban Store. Pri nákupe môžete navyše aj ušetriť. Pomôže vám pritom Bonprix zľava alebo Urban Store zľavový kód.

A čo obuv?

K letnému outfitu samozrejme patrí aj výber vhodnej obuvi. V horúcich letných dňoch zabudnite na nepriedušné topánky s uzavretou špičkou. Doprajte svojim nohám vzduch a obujte ich do ľahkých sandálok s pevnou podrážkou. Nič nepokazíte ani konopnými espadrilkami, ktoré jednoducho skombinujete s elegantným i športovým oblečením.

chyba