Trendom v letnom líčení je svieži vzhľad

Naša pleť si vyžaduje počas leta zvýšenú pozornosť. Správny výber starostlivosti, dostatočná hydratácia a všetko to, čo môžeme urobiť pre zdravý vzhľad pokožky. Vysoké teploty však výrazne vplývajú aj na samotnú vizáž, no existujú triky, ktorými si denné líčenie počas letných horúčav vieme o niečo zjednodušiť a vyzerať skvele po celý deň.

29.07.2020 09:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Pleť potrebuje počas leta obzvlášť dýchať a voliť by ste tak mali prirodzenosť. Mnohé ženy si však nevedia predstaviť čo i len jeden deň bez líčenia či aspoň drobných kozmetických úprav, a tak hľadajú spôsoby, ako si to uľahčiť a mať o pleť dobre postarané. Čo všetko by ste tak mali pri letnom líčení zohľadniť, aby vám dlho vydržalo a celý deň ste pôsobili sviežo a upravene?

Nepodceňujte UV ochranu

Pred slnečným žiarením sa chránime mnohými spôsobmi. Pokrývka hlavy, slnečné okuliare či opaľovací krém. Myslieť na UV ochranu by ste však mali aj pri výbere dekoratívnej kozmetiky. Dnes už totiž nájdete rad prípravkov, čo disponujú ochranným faktorom SPF. Či už tak pôjde o podkladovú bázu alebo púder, tieto produkty by vám nemali počas leta chýbať vo vašej kozmetickej výbave.

Menej vrstvenia a odľahčenie

Vysoké teploty priam volajú po odľahčení. Zmeny robíme predsa aj v šatníku a volíme len jednu vrstvu oblečenia, a to isté by sme taktiež mali aplikovať aj pri líčení. Zabudnite na make-up, korektor, púder a všetko to, čo potrebujete ku kontúrovaniu. V letných mesiacoch zvážte ich jemnejšie prevedenia či také produkty, ktorými získate rad výhod. Účinnou náhradou bude napríklad BB krém či ten tónovací. Vítané sú všetky kozmetické prípravky, čo pleť extrémne nezaťažia. Predsa nechcete mať takú vizáž, čo vám dlho na slnku nevydrží a roztečie sa.

Vhodný výber odtieňa

Tu taktiež platí, že voľba dekoratívnej kozmetiky sa nesmie podceniť. Nie je nič horšie, ako mať bronzer o niekoľko odtieňov tmavší, ktorý navyše dopĺňa aj výrazná lícenka. Bronzer by mal byť len o tón, maximálne dva, tmavší, ako je vaša farba pleti. Lícenka by mala byť zase v jemnom prevedení, čo perfektne sadne k odtieňu pokožky.

Krása spočíva v jednoduchom líčení

Ak chcete zvýrazniť práve pery, voľte výrazné rúže, no neprekombinujte to s farebnými očnými tieňmi. Uprednostnite jednoduchosť a svieži vzhľad. Pokiaľ idete napríklad na prechádzku či si len odbehnete do obchodu, zvoľte minimalistické líčenie. Postačí vám len zvýraznenie mihalníc a nalíčenie pier.

Všeobecne tak platí, že počas letného obdobia je veľmi vítaná najmä prirodzenosť. Ak však túžite po drobnom kozmetickom skrášlení či uprednostníte kompletné líčenie, pamätajte, že v jednoduchosti je krása.

chyba