Mobil a voda nestačia. Čo by vám vo výletnom batohu nemalo chýbať?

Keď vás letné slniečko zláka na prechádzku, netreba odolávať. Ak máte tú možnosť, choďte sa nadýchať vzduchu niekam do lona krásnej slovenskej prírody. Vaše deti sa nového dobrodružstva nebudú vedieť nabažiť, zatiaľ čo vy si dobijete baterky. Alexandra Mamová alias obľúbená blogerka a „dvojmama“ DoubleTrouble vám poradí, na čo nezabudnúť, ak ste sa práve rozhodli vyraziť na prázdninový výlet do lesa.

23.07.2020 00:00
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat Foto:

Alexandra, máš doma dve dievčatá. Keď ráno vyrážate na výlet, je to asi celkom rušné, však?

To teda je! A musím sa priznať, že veci na výlety balím veľmi nerada. Najmä preto, lebo často na niečo dôležité zabudnem. Minule som napríklad dievčatám zabudla vziať mikiny – ešte šťastie, že bolo veľmi teplo.

Foto: Archív DoubleTrouble
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat

Čo je teda povinnou výbavou na vaše výlety?

Ideálne všetko nepremokavé! Napríklad také gumáky sa u nás nosia celoročne. Asi ako všetky deti, ani moje dievčatá neobchádzajú mláky a blato, takže v lese je pre ne hádam aj v lete akákoľvek iná obuv zbytočná. Pred premenlivým počasím nás ochráni tenšia bunda. Bez týchto vecí sa u nás do lesa nejde. Ibaže by som niektorú z nich zabudla! (smiech) Rovnako dôležité sú spodné vrstvy oblečenia. To, čo dievčatá nosia priamo na pokožke, musí byť u nás zásadne z prírodných materiálov. Obliekam im zásadne iba kvalitné biobavlnené tielka a tričká. Mimochodom – tielok či tričiek sa vždy zíde viac. Aj na krátku prechádzku beriem náhradné kusy. Keď sa náhodou spotia, oblečenie prezlečieme a zábava pokračuje.

Foto: Archív DoubleTrouble
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat

Balíš do zásoby ešte niečo?

Okrem suchého oblečenia v batohoch nechýbajú maškrty či voda. Ale do lesa vždy pribalím aj deku. Keď vyrážame niekam, kde sa môžeme aj kúpať, tak aj plavky a uteráky. My sme totiž absolútne vodné živly! Nikam nevyrážame ani bez obľúbených vankúšikov, s ktorými dievčatá spia. Potrpia si na ne viac ako na hračky.

Foto: Archív DoubleTrouble
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat

A chodia dievčatá do lesa rady?

No jasné! Môžu sa tam naplno vyšantiť, zašpiniť, čo len chcú. Navyše nás všetkých na výletoch baví aj to, čo po nich nasleduje. Keď sa večer príjemne vyčerpaní prezlečieme do mäkučkých pyžám a na druhý deň ráno vyspávame, až kým sa spoločne neraňajkujeme v posteli. Je to veľký dobíjač energie.

Foto: Archív DoubleTrouble
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat

Náš tip: Ak hľadáte veselé kúsky vhodné nielen na lesné detské šibalstvá, za rozumné ceny ich pod značkou Kuniboo® nájdete aj v Kauflande. Štýlová kolekcia detského oblečenia s označením GOTS – Globálne Organické Textilné Štandardy poteší nielen veselými motívmi, ale predovšetkým kvalitou a špičkovými materiálmi. Použitím 100% biobavlny sú šetrné nielen k životnému prostrediu, ale zároveň jemné k citlivej detskej pokožke. A výlet sa môže začať!

Tri, dva, jeden: Ide sa do lesa!

  • biobavlnené tielka
  • biobavlnené tričká
  • tepláky či legínsy
  • nepremokavé nohavice
  • flísová bunda, mikinka či tenký sveter
  • ponožky
  • gumáky
  • čiapka, šiltovka, šál alebo šatka
  • tenká vetrovka
  • pršiplášť
  • deka
  • uterák a plavky, ak sa chystáte na jazero
Foto: Archív DoubleTrouble
kaufland kuniboo, pr clanok reklama, nepouzivat
chyba