Spoznajte Rodinné LOVEstories Mariána Miezgu: Počas karantény to moje deti von vôbec neťahalo

08.07.2020 00:00
orange, PR článok, nepoužívať Foto:

Počas uplynulých mesiacov sme fungovali v neštandardnom režime všetci, vrátane známych osobností. Aj herec Marián Miezga venoval viac času svojej rodine. O zábavu so synmi pri Rodinných LOVEstories sa postaral aj internet, mobil a televízia od Orangeu.

Marián Miezga na svojich synov Filipa a Borisa nedá dopustiť. Hoci sú v mnohých ohľadoch skvelí parťáci, svojho otca označili za deda a pred kamerou mu to podľa jedného z nich veľmi nejde. Viac sa dozviete vo videu:

Spomínate si na svoj posledný pracovný deň predtým než ste ostali doma?

Marián: V piatok 13. marca nám prišiel riaditeľ Vlado Černý oznámiť, že ideme do dvojtýždňovej karantény. Tá sa však podstatne predlžila. Keď sme sa vrátili do divadla, tak to bolo ako v Černobyle. Všetky veci, ktoré sme tam nechali, boli na tom istom mieste.

Ako reagujú vaši spolužiaci na to, že otec je herec?

Filip: Väčšinou hovoria, že sa máme. Niekedy so spolužiakmi riešime, že náš tato bol v televízii.

Chceli by ste ísť v otcových hereckých šľapajach?

Filip: Možno áno. Ale je to ťažké v tom, že tatino je stále v práci. Chceli by sme, aby bol častejšie doma. Niekedy pracuje aj cez víkendy.

Nešli ste si počas tých týždňov doma na nervy?

Marián: Musím povedať, že sme takéto chvíle vôbec nemali. Naozaj sme ten čas trávili učením alebo sme sa išli niekde prejsť. Prekvapivé je, že moje deti to von vôbec neťahalo a radšej boli doma.

Foto: Orange
orange, PR článok, nepoužívať

Ako to vyzerá, keď sa s rodinou stretnete doma v obývačke pred televízorom?

Marián: Ja trávim veľa času v divadle, ale keď už som doma, tak si to poriadne vychutnáme. Rád si pozriem dobrý film, ale skôr chalani sú tí, čo vyberajú program v televízii.

Filip: Pozeráme telku alebo sa hráme spoločenské hry. Občas sa o ovládač pobijeme, ale nestáva sa to často. Niekedy v obývačke aj jeme.

Uľahčovali vám počas karantény technológie domácu výučbu?

Marián: Prvé dva mesiace nemali online vyučovanie. Týždenne dostávali zadania, no zodpovedne môžem povedať, že úloh bolo toľko, že sa nám niekedy preklopili až na víkend. Až ku koncu prišlo online vyučovanie, ktoré pomohlo chalanom aj nám.

Filip: S pani učiteľkou a spolužiakmi sme sa spájali cez fixný internet. Bez počítača by sme fungovali iba veľmi ťažko.

Krátite svojim synom dlhé cestovanie telefónom či tabletom?

Marián: Áno, samozrejme v zdravej forme a nie na celú cestu. Keď ideme väčšiu vzdialenosť, tak ich to niekedy aj uspí. My sme to voľakedy vôbec nemali a stačilo nám pozerať cez okno z auta.

Boris: Požičiam si maminin telefón a hrám sa hry.

chyba