Objavte kúzlo náramkov

Väčšina žien má odnepamäti chuť všemožne sa krášliť, zdobiť a podčiarknuť tak svoj pôvab. Rôznorodé šperky sa preto stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov, či už vo všedné dni, alebo pri výnimočných príležitostiach. Náramky sú medzi množstvom možností niekedy zľahka opomínanou ozdobou. Prinášame vám preto o tomto druhu šperku informácie, ktoré vás presvedčia o jeho pôvabe a využiteľnosti v rôznych situáciách.

05.03.2020 00:00
Placla, PR článok, nepoužívať Foto:

Z akých druhov je možné vyberať?

Pevné náramky

Jednou z variant náramkov na ruku je pevný krúžok, ktorý môže byť otvorený aj uzavretý. Pri výbere uzavretého pevného náramku dbajte na to, aby šiel dobre nasadiť, ale zároveň vám z ruky ľahko neskĺzol. S otvoreným kruhom je nasadzovanie jednoduchšie a napríklad u zlatých náramkov vás ako okrasný detail na jeho koncoch často poteší zručne vytvarované ozdoby alebo zasadené trblietavé drahokamy.

On-line zlatníctvo KLENOTA ponúka jedinečné flexi náramky, ktoré sa nasadzujú veľmi jednoducho a nemusíte sa tak báť, že ich nešikovnou manipuláciou vykrivíte.

Foto: PR servis
Placla, PR článok, nepoužívať

Retiazkové náramky

S príveskom i bez, retiazkový náramok je výborným základným kúskom v šperkovnici. Dá sa navyše skvele kombinovať a vrstviť, nemusíte sa tak pri výbere obmedziť na jeden kúsok. Očká retiazky môžu byť jemné aj masívnejšie, a tak podľa svojho vkusu nájdu to pravé vyznávačky minimalizmu aj obdivovateľky výrazných šperkov.

S retiazkovým náramkom je predovšetkým pri manuálnej práci potrebná vyššia opatrnosť, aby sa neroztrhol.

Perlové náramky

Trochu špecifickým druhom náramku je ten z perál. Nejde vo väčšine prípadov o šperk určený pre každodenné nosenie, a to kvôli relatívnej krehkosti a chúlostivosti perál. Ak vám ale tieto lesklé guľôčky učarovali, bude sa vám perlový náramok hodiť napríklad ako elegantný doplnok k vybranému outfitu na večernú udalosť, alebo dotyk luxusu k jednoduchému všednému odevu.

Foto: PR servis
Placla, PR článok, nepoužívať

Čo sa vám na nosení náramku bude páčiť

Jednou z hlavných výhod náramkov je to, že sa nimi môžete po celú dobu nosenia kochať okrem ostatných aj vy. Tiež ich využijete v prípade, že zvolíte šaty alebo blúzku s výrazne zdobeným výstrihom, ku ktorému by náušnice či náhrdelník pôsobili nadmerne, ale vy máte napriek tomu chuť sa s nejakým šperkom predviesť. Niektorí ocenia aj to, že dobre zvolený náramok je veľmi univerzálny, dá sa nosiť každý deň a nie je nutné ho odkladať a vymeniť za iný ani pri výnimočných udalostiach.

Foto: PR servis
Placla, PR článok, nepoužívať

Čo zvážiť pri kúpe

Pri výbere náramkov sa najprv zamerajte na veľkosť. Voľte tak, aby nebol príliš tesný ani príliš voľný, ideálne by mal byť zhruba o 10 mm dlhší, než je obvod vášho zápästia. Dobrý nápad je investícia do kvalitných materiálov, tak vám bude šperk robiť radosť dlho po kúpe. Tiež nezabudnite premyslieť, kedy a kam si prajete náramok nosiť. Pre každodenné nosenie sú skvelé napríklad jednoduchšie náramky z bieleho zlata pre svoju praktickosť a odolnosť. Ako už sme naznačili vyššie, k výnimočnému noseniu môžete zvoliť napríklad perly alebo masívnejšie kúsky.

Foto: PR servis
Placla, PR článok, nepoužívať

Či už sa chystáte kamkoľvek, vedzte, že náramok bude nádherným spoločníkom. A čo viac, náramky môžete kombinovať s hodinkami a ďalšími šperkmi. Dbajte hlavne na to, aby bol výsledok štýlovo zladený a nepôsobil prezdobene. Veríme, že ako náhle sa raz medzi náramky dôkladne porozhliadnete, budete sa k ich noseniu vracať často a s radosťou.

Foto: PR servis
Placla, PR článok, nepoužívať
chyba