Vypadávanie vlasov – problém najmä vo vyššom veku

Vypadávanie vlasov trápi ženy aj mužov. Niekto sklony k vypadávaniu vlasov zdedí, iní z nás si k nemu dopomôžu nesprávnou výživou aj nevhodnou starostlivosťou o vlasy. Často je však vypadávanie vlasov sprievodným znakom rôznych ochorení, ale aj ich liečby. Hustotu vlasového porastu tiež ovplyvňujú hormóny a ich hladina sa v našom tele behom života mení. Práve ony sú dôvodom vypadávania vlasov vo vyššom veku. Predovšetkým u mužov.

21.02.2020 00:00
Placla, PR článok, nepoužívať Foto:

Žiadny vlas nemáme na hlave natrvalo

Životnosť každého vlasu je zhruba 7 rokov. Potom vlas vypadne. Preto je padanie vlasov normálnym procesom obnovy vlasového porastu. Denne nám vypadne zhruba 100 vlasov. Väčší počet sa môže objavovať v určitých životných etapách. Napríklad po pôrode. Vlasy tiež prirodzene padajú viac na jeseň.

Vlasy potrebujú výživu aj vhodnú starostlivosť

Ku kvalitnému vlasovému porastu potrebujeme tiež dostatok vitamínov a minerálov v strave. Nedostatok niektorých sa dokáže prejaviť nielen zhoršenou kvalitou vlasov, ale aj ich vypadávaním. Vlasy potrebujú predovšetkým vitamín H (biotín), železo, zinok a selén.

Na nadmernom vypadávaní vlasov sa podpíše aj nesprávna starostlivosť. Češete si mokré vlasy? Chyba! Fénujete si vlasy hlavou dolu? Opäť zle! Vlasy padajú aj pri častom či permanentnom nosení rôznych gumičiek či sponiek.

Proti vypadávaniu vlasov vie pomôcť vhodná vlasová kozmetika

Vypadávanie vlasov je nepríjemné u žien aj u mužov. Pokiaľ vám nepadajú vlasy napríklad ako dôsledok onkologickej liečby, je vhodné začať používať kvalitné prípravky proti vypadávaniu vlasov. Vhodné je ich používať aj preventívne. Kúry si stačí dopriať raz za čas, šampóny, kondicionéry a vlasové vody proti vypadávaniu vlasov môžu nahradiť vašu doterajšiu vlasovú kozmetiku.

Len veľmi ťažko ovplyvníte mužské vypadávanie vlasov, ktoré je dedičné. Aj v tejto oblasti však existuje pomocník. Je ním Alpecin. Táto nemecká kozmetika sa používa proti padaniu vlasov vo vyššom veku a ako ochrana pred dôsledkom vplyvu hormónu testosterónu na vypadávanie vlasov. Je určená pre mužov.

chyba