Šperky na ples? Vezmite si ich všetky!

Pokiaľ sa obávate, že tento rok budete znova riešiť dilemu nad šperkovnicou, máme tip, ktorý uľahčí vaše rozhodovanie.

24.01.2020 06:00
ALO, PR článok, nepoužívať Foto:

Vrstvenie šperkov je zábava. Zapojíte pri ňom svoju fantáziu a výsledok je vždy iný. Aj tu však platí niekoľko základných pravidiel, ktoré sa oplatí dodržiavať.

Pravidlo 1: Rôzna dĺžka

Šperky nosené akoby neuvážene jeden na druhom pôsobia efektne a príťažlivo. Áno, aj na plese. Ak sa však rozhodnete navrstviť náhrdelníky, mali by mať rôznu dĺžku. Pointou vrstvenia totiž je, aby každý kúsok dostal svoj priestor a pozornosť. Vrstviť môžete, samozrejme, aj náramky alebo prstene. Pokiaľ sa obávate, že sa budú zmotávať, vyberte si taký šperk, ktorý je vrstvený ako celok. Takým je napríklad náramok Secret Message od ALOve. Pri prsteňoch dávajte pozor, aby bol vrchný dostatočne úzky a nezošmykol sa vám z prsta.

ALO, PR článok, nepoužívať

Pravidlo 2: Maximálne jeden výrazný

Ideálne je vrstviť tenšie a jemné retiazky a náhrdelníky, ktoré tak vyniknú ako celok. Ak medzi ne zaradíte aj jeden výrazný šperk, umiestnite ho ako spodný. Efektne bude vyzerať aj prívesok visiaci na jednej alebo viacerých retiazkach. Opäť popustite uzdu svojej fantázii a nebojte sa kombinovať prívesky rôzneho tvaru, veľkosti a farby. Aby výsledný outfit nebol prekombinovaný, vrstvite len jeden druh šperku: náhrdelníky alebo náramky. Výnimka je povolená len vtedy, pokiaľ sú všetky vaše šperky veľmi jemné a decentné.

ALO, PR článok, nepoužívať

Pravidlo 3: Farby sú povolené

Šperky ALOve sú ako stvorené na vrstvenie. Česká šperkárska značka má v ponuke množstvo typov jemných retiazok, ktoré majú svoje motívy rôzne umiestnené. Napríklad tento náhrdelník s písmenkom na boku so vsadeným diamantom sa nádherne zaskvie v kombinácii s pôvabnou retiazkou z kolekcie Touch of Gold. Ak sa nebude zhodovať farba zlata, to nič. Práve naopak. Rôzne farby zlata a iných kovov doťahujú efekt k dokonalosti.

ALO, PR článok, nepoužívať

Pravidlo 4: K akým šatám sa hodia?

Nezabúdajte, že vrstvené šperky, nech sú pomiešané akokoľvek, by mali vkusne dopĺňať váš outfit. Ak kombinujete rôzne farby zlata alebo drahokamov, vaše šaty by už farbami hýriť nemali. Celkovo sa vrstvenie odporúča skôr v prípade, ak sú vaše šaty nekomplikovaného strihu a tlmenej farby. Práve vtedy dokonale zohrajú svoju úlohu a vdýchnu vám ten správny šmrnc.

Osvojte si aj vy vrstvenie šperkov s ALOve a zažiarte na plese.

chyba