Letom vyčerpaná pleť aj vlasy? Takto im vdýchnete život

Slnečné dni sú ako stvorené na relaxáciu tela i mysle. Pravdepodobne nikto nie je nadšený, že dovolenková sezóna už skončila, no naša pokožka a vlasy určite áno. Dáva im totižto zabrať nielen chlór, neustále sprchovanie a sušenie, ale aj škodlivé žiarenie, horúčavy, suchý vzduch aj morská voda. Značka Renovality však ponúka všestranné oleje, ktorými môžeme vynahradiť letom spôsobené škody. Čerpá pri tom z rovnakého zdroja ako živly, ktoré ich zväčša napáchali - z lona matky prírody.

19.11.2019 00:00
Texto, PR článok, nepoužívať Foto:

Vonkajšia detoxikácia tela

Na to, aby sme telo sezónne zbavovali škodlivín zvnútra sme upozorňovaní stále. Čo sa ale skloňuje menej, je detoxikácia zvonku. V horúcich letných dňoch používame ešte väčšie množstvo prípravkov než zvyčajne. Od mydiel, gélov, šampónov, deodorantov, cez opaľovacie krémy až po kondicionéry a parfumy. Svoju pokožku aj vlasy tak vystavujeme množstvu chemikálií v mylnej domnienke, že im pomáhame v regenerácii. Práve tento problém motivoval rodinku z Česka k nájdeniu naturálneho riešenia čo sa starostlivosti o telo týka.

Prírodná kozmetika Renovality

Žiadne umelé farbivá, aromatické látky, syntetické konzervanty, silikóny, chemické UV filtre, geneticky modifikované suroviny, produkty z ropy či testovanie na zvieratách. Tak by sme mohli v skratke charakterizovať produkty značky Renovality. Prírodným zložením sa môže chváliť len málo výrobcov drogérie. Hojivé účinky semien rastlín totiž transformuje studeným lisovaním do čisto prírodných kozmetických olejov, ktoré balí do vratných fľaštičiek z ochranného fialového skla.

Jeden olej, niekoľko spôsobov využitia Priznajme si, keby sme mali na prstoch dokopy porátať, koľko produktov používame na tvár, telo a vlasy, pravdepodobne by nám dve ruky ani nestačili. Rastlinné kozmetické oleje sú vďaka svojim univerzálnym spôsobom využitia v šetrení priestoru v kúpeľni aj eur v peňaženke favoritom žien vyznávajúcich minimalizmus.

Jojobový, baobabový a arganový olej sú toho dôkazom. Okrem toho, že hydratujú akýkoľvek typ namáhanej pokožky, zábalmi pomáhajú revitalizovať aj poškodené vlasy. Zrelá pleť a farbené vlasy zasa poďakujú účinkom acai séra, obohateného o squalan. Ten je prirodzenou súčasťou ochranného povlaku kože a taktiež sa používa ako vlasové tonikum. Najpredávanejším olejom Renovality je však moringový. Pomáha bojovať proti vráskam, akné, pigmentovým škvrnám, lámaniu vlasov, tvorbe lupín aj nepríjemnému svrbeniu vysušenej pokožky hlavy.

Za typický ženský je považovaný šalviový. Oddávna sa používal pri hydratácii pleti, starostlivosti o rednúce vlasy a problémoch s menštruáciou či menopauzou. Spolu s levanduľovým olejom sa používajú pri aromaterapii a uvoľňujú tak nielen telo, ale aj myseľ.

V prípade, že vaša koruna krásy vyžaduje po lete naozaj špeciálnu starostlivosť, pri jej regenerácii vám podá pomocnú ruku prípravok Renohair. Masáž touto zmesou olejov prispieva k stimulácii pokožky a prekrveniu vlasových cibuliek, čo pomáha k revitalizácii a celkovému posilneniu vlasov.

Foto: PR servis
Texto, PR článok, nepoužívať

Praktické balenie a jednoduchá aplikácia

Oleje sú dostupné v šikovných baleniach do 100 ml, čiže vhodných aj na cestovanie. Dávkovač v podobe sklenenej pipety, umožňuje hygienické a nenáročné nanášanie, čo je pri dennej aplikácii viac než žiadúce.

Pri použití na tvár či telo dosiahnete ideálny výsledok pri nočnej aplikácii, po dôkladnom odlíčení a vyčistení pokožky. Kvapkadlom odoberte z fľaštičky požadované množstvo oleja do ruky, zohrejte ho v dlani a následne ho jemnými krúživými pohybmi končekov prstov votrite do kože.

Aplikácia oleja ako regeneračného vlasového tonika taktiež nezaberie veľa času. Olej najskôr vymasírujte do pokožky hlavy a potom ho votrite do prameňov po celej dĺžke. Zabaľte vlasy do uteráka a nechajte olej 10 minút pôsobiť. Následne zmyte vodou. S výnimkou prípravku Renohair, ktorý sa hneď po masírovaní pokožky hlavy neoplachuje, ale necháva pôsobiť celú noc.

Hydratačné a zjemňujúce účinky olejov pocítite hneď po prvej aplikácii. Čo sa viditeľných výsledkov týka, pozitívne zmeny badať už po prvom mesiaci pravidelného používania.

chyba