Hľadáte najlepší krycí make-up? Toto je náš výber

Aj vy máte pocit, že to iné dámy vedia s make-upom lepšie než vy? Prezradím vám tajomstvo. Obvykle si ho len na začiatku lepšie vybrali. Preto sme pre vás pripravili tip na najlepší krycí make-up.

16.10.2019 00:00
Wobsah, PR článok, nepoužívať Foto:

Make-up dokáže zázraky. Vidíte to na mnohých blogerkách a celebritách. Majú akné, psoriázu na tvári ako Kim Kardashian, a aj tak vypadajú nádherne. Vedia si totiž vybrať správny krycí make-up. Mimochodom viete, že jeden z prvých krycích make-upov vznikol v bývalom Československu, vo firme Dermacol? Už v 60. rokoch sa s ním skrášľovali nielen Češky a Slovenky, ale predovšetkým hollywoodské hviezdy. A aj viac ako po pol storočí ponúka práve Dermacol špičkové produkty v oblasti krycích make-upov. K tomu sa ešte dostaneme.

Čo dokáže make-up?

Make-up dokáže maskovať nedokonalosti pleti, zjednocovať tón pleti aj pokožku rozjasňovať. Ten dobrý splynie s pleťou tak, že je nerozpoznateľný. Je potom na vašej šikovnosti, ako vyriešiť prechody medzi časťami pleti s make-upom a bez neho.

Vybrať si správne make-up je niekedy umenie. Kritérií, ktoré musíme vedieť posúdiť, je hneď niekoľko. V prvom rade sa rozhodujeme, akú mieru krytia volíme. Čím máme na pleti väčšie nedokonalosti, tým musí byť make-up viac krycím. Na pleť môže mať make-up rôzny účinok. Niekto bude hľadať ten z leskom, iná z nás naopak matný. Dnes už nájdeme dokonca produkty, ktoré ponúkajú hydratáciu, ale aj liftingový efekt. Dôležité je poznať svoju pleť a vyprať si produkt podľa jej typu. Iný potrebuje suchá, iný mastná pleť. Existuje aj make-up pre citlivú pleť. Obvykle je bez parfumácie a s prevahou prírodných zložiek. Nakoniec to najdôležitejšie – odtieň make-upu. Vždy je lepšie voliť o niečo svetlejší make-up, než je farba pleti. Pokiaľ ste ale úplne svetlá, potom voľte decentne tmavší odtieň. Nie však príliš.

Tip na krycí make-up: Dermacol Cover

Ako skutočnú špičku medzi krycími make-upmi sme sa vám rozhodli odporučiť Dermacol Cover. Je to extrémne krycí make-up, ktorý zakrýva dokonca aj pigmentové škvrny. Pleť je zamatovo matná a po nanesení make-upu vypadá svieža a odpočinutá. Make-up je vodeodolný, má krémovú konzistenciu, je dlhotrvajúci a poskytuje ochranu pred UV žiarením (SPF 30). Nanáša sa tradične na hydratačným krémom ošetrenú pleť. Roztrieť ho môžete štetcom alebo aplikačnou hubkou. Predáva sa v celej škále odtieňov.

chyba