Nie je zlé počasie, iba nesprávne oblečené dieťa

Jesenné počasie býva niekedy nevyspytateľné. Babie leto striedajú chladné dni a čľapkanice. Občas vykukne slnko, a vzápätí sa priženie chladný vietor. My dospelí čo-to vydržíme, ale ako obliecť malé deti, ktoré je na vonkajšie vplyvy oveľa citlivejšie? Poradili sme sa za vás s odborníkom – dermatologičkou MUDr. Reginou Paulinyovou – a prinášame vám zopár užitočných tipov.

27.09.2019 00:00
Digiline, Kaufland, PR článok, nepoužívať Foto:

„Hlavnou zásadou je určite vždy voliť vecičky primerané ročnému obdobiu, tak aby dieťatku nebolo ani chladno, ale ani príliš teplo. Malé deti sú vo všeobecnosti náchylnejšie na prehriatie a hneď sa spotia,“ hovorí dermatologička MUDr. Regina Paulinyová. Pri obliekaní svojho drobčeka by ste preto mali dbať na hlavne na vrstvenie. Vďaka tomu budete môcť vaše dieťatko podľa potreby z niektorých vrstiev vyzliecť.

Dôležité je myslieť aj na to, aby bolo oblečenie vyrobené výhradne z prírodných materiálov. „U detičiek do 6 až 7 rokov je vhodné úplne sa vyhnúť syntetickým materiálom, pretože môžu pri kontakte s kožou vyvolať neželané reakcie. Takmer okamžite sa môžu prejaviť rôzne ekzémy, zapareniny či začervenania,“ vysvetľuje dermatologička.

Niektorí rodičia sa zľaknú, ak už dôjde k zapareniu pokožky, začervenaniu alebo keď objavia na tele dieťatka vyrážku. Netreba však hneď panikáriť. MUDr. Regina Paulinyová odporúča: „Pri ľahkom priebehu stačí aplikovať detské krémy, pri vážnejších stavoch určite treba vyhľadať detského lekára alebo dermatológa.“

Dermatologička MUDr. Regina Paulinyová Foto: PR servis
Digiline, Kaufland, PR článok, nepoužívať Dermatologička MUDr. Regina Paulinyová

Užite si krásnu farebnú jeseň aj s vašim drobcom, a nezabudnite ho obliecť do niekoľkých vrstiev z prírodných materiálov. Krásne vecičky zo 100% biobavlny za rozumné ceny nájdete napríklad v Kauflande pod značkou Kuniboo.

Foto: PR servis
Digiline, Kaufland, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
Digiline, Kaufland, PR článok, nepoužívať
chyba