Päť užitočných tipov, ako obliecť škôlkara

Máte doma budúceho škôlkara? Ak je to vaše prvé dieťa, pravdepodobne sa vám bude hodiť zopár šikovných tipov, ako ho pripraviť do škôlky tak, aby sa samo vedelo obliecť aj prezliecť. Ušetríte tým drobcovi nejednu krušnú chvíľu, keď sa bude svojimi malými prstíkmi snažiť vyhrať boj nad komplikovaným zapínaním, alebo bude zvádzať zápas s mikinou, ktorá skôr pripomína neoprén.

02.09.2019 00:00
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať Foto:

Pre každé dieťa aj rodiča je prvá návšteva škôlky veľkou udalosťou, pretože predstavuje míľnik v prechode k samostatnosti malého nezbedníka. Ako teda obliecť svojho škôlkara tak, aby ste mu tento jeho dôležitý životný krok čo najviac uľahčili? Hlavnou zásadou je vyhnúť sa nepružným tesným materiálom, komplikovanému zapínaniu a zložitým strihom oblečenia.

1. Stavte na praktickosť

Platí, že detičky by mali byť v škôlke oblečené hlavne pohodlne a prakticky. Veci je treba prispôsobiť pobytu vo vnútri aj vonku, a to s ohľadom na počasie. Deti sú v škôlke v neustálom pohybe, takže oblečenie sa určite rýchlejšie zničí. Preto sú pre chlapcov skvelou voľbou hlavne tepláčiky a pre dievčatá legíny. Aby im bolo v oblečení príjemne, určite stavte na biobavlnu a prírodné materiály.

2. Myslite na zmeny počasia

Dieťatku do škôlky nezabudnite pripraviť aj jeho obľúbené pyžamko, ponožky na spanie a náhradné oblečenie, vrátane spodnej bielizne a pančušiek. Keďže počasie sa na jeseň veľmi rýchlo mení, drobec môže mať vo svojej skrinke vždy odložený aj svetrík či mikinu na zips, nepremokavú bundičku a gumáky. Jeseň si tak užije naplno, keď si s kamarátmi bude môcť veselo hopkať po mlákach.

3. Na crocsy radšej zabudnite

Deti sú v škôlke v neustálom pohybe, takže potrebujú mať papučky s protišmykovou podrážkou a pevnou pätou. Teda také, ktoré sa im nebudú vyzúvať a v ktorých sa im nezvrtne noha. Na obľúbené crocsy preto radšej Kauflandezabud­nite. Tie dostali v škôlkach stopku. Ak dieťaťu obujete na cestu pekné nové topánočky, pre istotu mu pribaľte aj jedny na prezutie na dvor. Bola by škoda, keby si tie nové hneď zničilo.

4. Oblečte ich ako cibuľky

Menšie deti nemajú toľko pohybu ako tie staršie, preto je lepšie obliecť im hneď niekoľko vrstiev. Budú síce pripomínať malé cibuľky, no ľahko sa postupne vyzlečú. Peknú a kvalitnú výbavičku pre svojho malého škôlkara by ste si mali pripraviť v dostatočnom predstihu.

5. Stavte na biobavlnu

Pohodlnosť oblečenia často závisí aj od materiálu, preto je vhodné siahnuť po biobavlne. Všetko, čo budete potrebovať pre škôlkara, nájdete vo výbornej kvalite a za rozumné ceny v Kauflande. Stačí sa poobzerať po značke Kuniboo, ktorá ponúka štýlové, a zároveň praktické oblečenie z prírodných materiálov, zohľadňujúce všetky potreby vášho malého škôlkara.

Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať
chyba