Prečo sa rodičia vracajú do školy už v auguste

Jasné, chápeme, určite si práve poviete, že hovoriť dnes o návrate do školy je ako mať ozdobený vianočný stromček už v októbri. Ale skúsenosti ostrieľaných mám hovoria, že aj keď sa vaše ratolesti chystajú na školské povinnosti až o pár týždňov, vám sa prázdniny končia skôr. Nenechajte si nákupy na poslednú chvíľku. Myslite na to, že po začiatku školy už býva výbava často vypredaná. Navyše, na konci augusta a začiatku septembra budú obchody zatvorené. Preto skúste všetko pre vášho školáka nakúpiť do polovice augusta.

08.08.2019 00:00
Kaufland, HipHops, PR článok, nepoužívať Foto:

Určite by ste nemali zabudnúť kúpiť…

…školskú tašku

Foto: PR servis
Kaufland, HipHops, PR článok, nepoužívať

Dnes už máloktorého školáka uvidíte nosiť aktovku. Jednoducho, dnes sa nosia batohy – ale pozor, len tie s označením školské! Dizajnových variánt je na trhu obrovské množstvo, myslite však na to, že by správny batoh mal byť ľahučký, správne ergonomicky tvarovaný a pevný. Veľkou výhodou je čo najväčšie množstvo priehradiek, menej ako dve znamenajú veľký neporiadok. Samozrejmosťou musí byť nepremokavosť batoha a výrazné reflexné prvky. Myslite na to, že batoh treba vyskúšať, pretože musí dobre držať na chrbte a určite nesiahať nižšie.

…písacie a kreatívne potreby a zošity

Leto je dlhé a určite neodporúčame spoliehať sa na to, že po dvoch mesiacoch prázdnin budete v prvý školský deň ráno hľadať pod posteľou zapadnuté ceruzky. Peračník, perá, ceruzky, strúhadlá, gumy, zvýrazňovače, pastelky, vodové farby, zošity, dosky, kružidlá, pravítka… Zoznam je dlhý a pre každý ročník sú v ňom malé odchýlky. Výbavu vždy môžete dopĺňať priebežne, no majte na mysli, že 2. septembra by mal váš školák mať aspoň zošity a perá so sebou.
Foto: PR servis
Kaufland, HipHops, PR článok, nepoužívať

…kvalitné oblečenie

Zdroj nekonečných dohadovaní medzi rodičmi a školákmi. Každé dieťa chce byť in a mať na sebe cool veci. No prioritou pre rodiča by nemal byť vzhľad oblečenia. Aj tu platí, že dôležité je to, čo je vo vnútri. Pozrite sa preto na visačku so zložením materiálov. Oblečenie školákov by malo byť z prírodných materiálov, ideálna je napríklad biobavlna. Tá je vhodná aj pre citlivú pokožku a je priedušná, hreje, no neprehrieva. Zo 100% biobavlny sú vyrobené aj veci z novej exkluzívnej kolekcie značky Hip & Hopps®, ktoré nájdete v Kauflande.

…prezuvky

Prezuvky bývajú tým, na čo najčastejšie pozabudneme. Popri všetkých ostatných vecičkách sa zabudneme opýtať, či náhodou Katke netrčí palec z našuchovačiek, alebo či sú Marekovi stále dobré plátenky. Skúste vyhrabať vrecko s prezuvkami spod postele a radšej ich vyskúšať, aby ste ich nezháňali na poslednú chvíľku.

…výbavu na telesnú výchovu

Školáci rastú ako z vody, určite preto v auguste vyskúšajte, či športové oblečenie ešte stále sedí. Už sme sa venovali prezuvkam, no tenisky bývajú problémom tiež, musia totiž sadnúť ako papučky, ale byť aj dostatočne pevné. Nechajte si preto dostatočný čas na hľadanie vhodnej športovej obuvi. Zároveň by ste mali mať vo výbave aj tepláky, šortky alebo legíny, tričká, mikinu, ponožky a vrecko, v ktorom to všetko bude dieťa nosiť.

…desiatový box a fľašu

Chlebíky so syrom a šunkou v obrúsku či alobale sa dnes už nenosia. Zainvestujte do kvalitného desiatového boxu, ktorý vydrží a je hygienický. Schováte doň nielen sendviče, ale aj zeleninku či ovocie. Fľaša by mala tiež čo-to vydržať a zároveň nezaťažiť chrbát vášho dieťaťa. Na výber sú napríklad kvalitné plastové fľaše, ktoré prežijú mnoho použití, ale aj ľahunké hliníkové fľaše.

Skúste sa poobzerať po obchodoch po výbave, ktorá vás nezruinuje. Aj v Kauflande nájdete základnú výbavu pre školákov za rozumnú cenu. Navyše po celý rok v ňom nájdete exkluzívne kvalitné oblečenie pre školákov z biobavlny pod značkou Hip & Hopps®.

Náš tip: Školský leták plný praktických pomocníkov – od Aktovky až po Zošit – nájdete už teraz exkluzívne online na kaufland.sk/letak

chyba