Energia pre škôlkara alebo na farbách záleží

Žltá je veselá, modrá pohodová a zelená upokojuje. Farby sú všade naokolo a pôsobia na nás na podvedomej úrovni viac, ako by sme si mysleli. Špeciálny vplyv majú aj na deti. Vedeli ste napríklad, že prostredníctvom farieb môžete nielen prebudiť malého „spáča“, ale aj utíšiť detský „hurikán“?

12.08.2019 00:00
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať Foto:
Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať

Pri výbere oblečenia pre malých škôlkarov platí zopár pravidiel. Ak máte doma malého divocha, rozhodne mu nekupujte oblečenie v červených odtieňoch. Táto farba je veľmi energická, takže by mu dodala ešte viac dynamiky. Stavte radšej na upokojujúcu zelenú alebo ľahkú a optimistickú žltú. Obe farby váš uzlík energie trochu stíšia a zharmonizujú.

Modrá farba na oblečení je skvelá v horúčavách. Príjemne schladí telo aj temperament. Keď sú deti v strese, oblečte im pre zmenu niečo zelené. No a žlté tričko nielenže dieťatko rozžiari, ale podporí aj rozvoj jeho sústredenia. Fialová je zasa ako stvorená pre drobcov, u ktorých sa prejavuje kreativita.

Pri výbere farieb do šatníka svojej ratolesti stavte na rozmanitosť a počítajte s tým, že preferencie vášho dieťaťa sa budú časom meniť. „Introvertnejšie deti so slabšou sebaistotou si zvyknú vyberať tmavšie odtiene. Časom, keď sa ich osobnosť viac rozvinie a začnú si byť istejšie samé sebou, začnú zrejme inklinovať k pestrejším, jasnejším a živším farbám,“ vysvetľuje detská psychologička Mgr. Alena Drahošová z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie.

Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať

Ružová, fialková, žltá, oranžová, modrá, zelená, ale aj biela to sú tie najlepšie farby pre malých škôlkarov. Oblečenie v týchto príjemne pestrých odtieňoch, navyše zo 100% biobavlny nájdete aj v ponuke Kauflandu. Stačí sa poobzerať po značke Kuniboo®.

Foto: PR servis
Kaufland, Kuniboo, PR článok, nepoužívať
chyba