Pančucháče zo Slovenska

12.06.2019 07:00
Ajatex, PR článok, nepoužívať Foto:

Pančuchové nohavice či jednoducho silónky – súčasť každého dámskeho šatníka. Krásne doladia celkový vzhľad ženy, spevnia a vytvarujú postavu. Stačí si len správne vybrať.

Výroba tejto dámskej šatníkovej nevyhnutnosti už tretie desaťročie prebieha v slovenskej dedinke Vinohrady nad Váhom. Firma Ajatex s.r.o. vznikla v roku 1992 a patrí medzi vôbec prvé firmy, ktoré sa začali venovať pančuchovému tovaru tu na Slovensku.

Spočiatku firma ponúkala iba polyamidové výrobky. Polyamid je tenulinké, ale zato pevné a pružné vlákno. Vyrábajú sa z neho tie najklasickejšie pančucháče. Firma Ajatex s.r.o. ponúka širokú škálu pančuchového tovaru ako ťapky – tá nenápadná, ale príjemná vrstva medzi topánkou a pokožkou. Ponožky či podkolienky, jednofarebné i pásikavé – elegantné riešenie pre dámy uprednostňujúce nohavice. Obľube sa tešia samonosné pančucháče nielen v lete v horúcich dňoch, kedy sa zbytočne neprehrievajú partie, ktoré prehrievať netreba. Ale aj v chladnejších dňoch si získajú priazeň dám, ktoré nemajú rady stiahnutú bucho. Klasické pančucháče, pre štíhlejšie dámy bez klinu, pre moletnejšie so zadným, či dokonca predozadným všitým klinom, v ktorých sa bude cítiť pohodlne naozaj každá pevnejšia dáma, skvelá voľba pre tehulky. Ženy s drapľavou pätou si obľúbia pančuchy so zosilnenou pätou, vďaka ktorým sa často újdené očko na pančuche v oblasti päty stane minulosťou. V chladnejších dňoch zahrejú pančuchy z hrubšieho polyamidu. Pančucháče naozaj všetkých rozmerov, nadrozmerov i mini rozmerov, kde i malé parádnice si prídu na svoje. Prvá fotka pod vianočným stromčekom, sfukovanie každým rokom pribúdajúceho počtu sviečok, či prvé sväté prijímanie mladej dámy… Každý z pamätných momentov zdokonalí práve tento skvelý kus odevu.

Veľký výber produktov v množstve farebných odtieňov. Niekoľko odtieňov hnedej, aby sa “nebili” s farbou pokožky ale aj rôzne veselé farby ako oranžová, žltá, červená, modrá či fialová… Neveselá, ale zato elegantná čierna, či špeciálne farebné odtiene vyrobené podľa požiadaviek zákazníkov.

Foto: Ivana Binderová
Ajatex, PR článok, nepoužívať

Hoci výrobky z polyamidu pokryli obrovskú škálu ponuky, produkty z ďalších materiálov nenechali na seba dlho čakať. Firma Ajatex s.r.o. sa po čase pustila do výroby stretchových produktov. Ich veľkou výhodou je, že stretch je antistatický a tak sa nelepia na oblečenie. Zároveň majú výrobky zo stretchu lesklý nádych a pôsobia elegantnejšie ako výrobky z polyamidu.

No ani výrobky zo stretchu nie sú konečnou stanicou. Materiál, ktorý nádherne vytvaruje vaše nohy a stiahne bruško poznáme pod termínom lycra. Výrobky z tohto materiálu, v lesklom i matnom prevedení, sa hodia na slávnostnejšie príležitosti. No dámy, ktoré rady pôsobia elegantne si ich obľúbia aj na každodenné nosenie do práce či inej spoločnosti.

Toto všetko ale i oveľa viac vyrobené v našej domovine pod značkou firmy Ajatex s.r.o. nájdete v maloobchodoch alebo na eshope www.ajatex.sk.

Na doplnenie ponuky firma distribuuje aj iný pančuchový a ponožkový tovar zo Slovenska i zahraničia. Sú to napríklad ponožky zo 100% bavlny, botaskové, detské, froté, či ponožky so zdravotnou gumičkou pre pohodlie ľudí, ktorým sú pevné gumy na ponožkách nepríjemné či spôsobujúce zdravotné problémy. Pančucháče z acrylu alebo microvlákna ako elegantnejšia náhrada hrubšieho polyamidu vhodné na chladnejšie mesiace, aby sa dámy nemuseli rozhodovať medzi eleganciou a nôžkami v teple. Vďaka hrubším pančuchám môžete mať oboje.

Či už pri výbere materiálov na produkciu alebo výbere produktov na distribúciu, firma Ajatex s.r.o. kladie dôraz na kvalitu produktu a tým aj na spokojnosť svojich zákazníkov. Veríme, že si vyberiete podľa svojho gusta a budete spokojní.

Autor článku: Ivana Binderová

chyba