Na týchto 6 vecí rozhodne nezabudnite pred vycestovaním na lyžovačku

Zimné dovolenky už dlhší čas klopú na dvere. Keď sa povie dovolenka v zime, väčšina z nás si pod tým predstaví lyžovačku.

16.01.2019 07:18
Foto: PR servis
lyzovacka, PR článok, reklama, nepoužívať

Na tú sa treba poriadne pripraviť, či už je to jednodňová záležitosť, alebo niekoľko dní na horách. Či ideme na Slovensko, alebo do zahraničia, sú veci, na ktoré netreba zabudnúť. Komu väčšinou prischne táto milá povinnosť zvaná balenie? Presne tak, nám, ženám. A na týchto šesť vecí by sme pri balení mali určite myslieť.

1. Výstroj ako samozrejmosť

Nezobrať si lyže na lyžovačku je ako nezobrať si plavky na dovolenku pri mori. Je to však také dôležité? Dnešné strediská majú bežne požičovne lyží a výstroja pomerne slušnej kvality. Táto možnosť je však asi vhodnejšia pre naše ratolesti, ktoré sa lyžovať ešte len učia a rastú ako z vody. Preto je výhodnejšie práve toto riešenie, ako kupovanie novej výstroje každú sezónu. U pravidelných lyžiarov však platí pravidlo, že svoje je lepšie. Najmä vďaka presnému nastaveniu na výšku a váhu, či zvyku na danú výstroj. Na čo určite netreba pri balení zabudnúť je prilba. Ak to Vaše deti v puberte považujú za zbytočné, či trápne, stojte si za svojim a nepovoľte. Bezpečnosť nadovšetko!

2. Oblečenia radšej viac ako menej

Dôležité je udržať sa v teple a suchu. Dnes už na to nepotrebujeme hrubé svetre a pichľavé roláky. Teplé pančuchy či kamaše nechajte radšej hlboko vzadu v skrini. Všetko vie zabezpečiť aj vhodne zvolené termoprádlo, ktoré je čím ďalej, tým viac kvalitnejšie a prepracovanejšie. Nezaberá toľko miesta a dokonale vám poslúži. Najviac tepla človek stráca cez hlavu a preto treba myslieť aj na túto časť tela. Postačí dobrá lyžiarska kukla, či nákrčník. Vhodným doplnkom počas večerného lyžovania sú určite aj reflexné prvky, najmä pre tých najmenších.

Foto: PR servis
lyzovacka, PR článok, reklama, nepoužívať

3. Prvá pomoc pri prechladnutí

So zimou, snehom a premočením z častého padania, najmä u snowboardistov, sa spájajú aj prechladnutia, alebo pocity kedy „na nás niečo lezie“. Ak si nechceme dovolenku prekaziť touto nešťastnou banalitou, alebo sa na ňu kvôli prechladnutiu vôbec nevydať, treba mať vždy po ruke toho správneho pomocníka. Tým je v tomto prípade rýchla intenzívna kúra, ktorá zastaví spomínané problémy a ochorenie neprepukne. Pomocníkom je Azinc. Ak nás ochorenie chytí tesne pred plánovaným výletom, Azinc urýchli čas, potrebný na vyliečenie. Je to moderný produkt obsahujúci nálož vitamínov, probiotiká a prírodné extrakty z rakytníka a aceroly. Je vo forme praktických a chutných pitných dávok. Nezabudnite, vždy po ruke! Kúpiť si ho môžete jednoducho tu: http://bit.ly/azinclyzovacka.

Foto: PR servis
azinc, PR článok, reklama, nepoužívať

4. Krásne opálenie aj bez mora

Horské slnko vie byť rovnako nepríjemné ako to letné obedné, z ktorého sa vieme rýchlo spáliť. Preto myslite aj na pokožku a nezabudnite si zbaliť opaľovacie krémy a ochrannú kozmetiku po opaľovaní.

5. Nabite sa z vrecka

Pokiaľ si svoje smartfóny nenecháte na izbe a beriete si ich so sebou na svah, je dobré ich mať vždy dostatočne nabité. Celodenné lyžovanie v nízkych teplotách vie niektorým smartfónom ubrať výrazné množstvo „šťavy“. Nezabudnite preto na externú nabíjačku, ktorou môžete nabiť telefón priamo vo vrecku. Nabitý telefón je dôležitý nielen z hľadiska bezpečnosti, ale vždy je predsa dobré urobiť si peknú fotku.

Foto: PR servis
powerbank, PR článok, reklama, nepoužívať

6. Bez poistenia ani na krok

Najdôležitejšie na koniec. V žiadnom prípade nechoďte lyžovať bez vhodného poistenia. Dnes už nemusíte obiehať poisťovne, či zháňať poisťovákov. Všetko sa dá vyriešiť behom pár minút telefonicky, alebo cez aplikáciu.

AZINC AkroBiotics je výživový doplnok dostupný bez lekárskeho predpisu. Obsahuje extrakt z rakytníka a aceroly, vitamíny A, C, E, D, komplex vitamínov B, probiotické kultúry a zinok. Pred použitím produktu sa o jeho účinkoch informujte v príbalovom letáku alebo u svojho lekárnika. Výrobcom AZINC AkroBiotics je spoločnosť Arkopharma laboratoires pharmaceutiques, Carros, Francúzsko.

chyba