Ako nosiť strieborné šperky?

Striebro je najčastejšie používaný kov v šperkárstve, a to nielen pre jeho vzhľad, ale aj jeho tvárnosť. Keďže je cenovo dostupnejšie ako zlato, preto ženy zvyknú mať v zásobe hneď niekoľko strieborných šperkov. Viete ale, s čím striebro kombinovať a ako ho nosiť?

24.10.2018 08:00
necklace-518275 1920

Strieborné šperky rozjasnia v podstate akýkoľvek druh oblečenia. Klasické a decentné striebro sa hodí takmer ku všetkému bez rizika módneho faux pas. A dokonca už neplatí ani niekdajšie pravidlo o zákaze kombinovania strieborných a zlatých šperkov.

Strieborné retiazky môžete nosiť počas bežných dní, alebo sa nimi pochváliť na výnimočných príležitostiach. Na bežné nosenie sú vhodné menej výrazné strieborné šperky. Voľte tie tenšie, vypadajú jemne a elegantne. Pre slávnostnejšie príležitosti sa zase hodia aj širšie či výraznejšie retiazky.
gardie-design-social-media-marketing-439322-unsplash
Pri retiazkach platí, že treba ich dĺžku prispôsobiť výstrihu. K hlbšiemu výstrihu noste buď krátke alebo extra dlhé šperky. Ak máte retiazku s príveskom, dajte pozor, aby ho bolo vidno. Do retiazok sa rady zamotávajú vlasy, čo nevyzerá najlepšie. Zámotky vlasov radšej hneď odstráňte.
vinicius-amano-638700-unsplash

Náramky: dôležitý je dizajn aj množstvo

Vo vašej šperkovej výbave by rozhodne nemali chýbať strieborné náramky. Nosiť ich môžete ako na holej ruke, tak aj na rukáve. Dôležité je to, aby dizajn náramku ladil so štýlom vášho oblečenia. Ak máte radi drobnejšie náramky, nepreháňajte to s ich množstvom. Ak ich je príliš veľa, vypadá to nevkusne a lacno. Stačí si vziať maximálne tri. Náramky však nenoste na rovnakej ruke ako hodinky. Mohli by sa zamotať a vznikol by nevzhľadný chaos.

Udržte ich krásne

Strieborné šperky sú pomerne náchylné na vonkajšie poškodenie. Nepoužívajte ich teda pri práci. Ak ich však vezmete na dovolenku k moru, tak sa podobne ako zlaté šperky vďaka kontaktu so slanou vodou krásne vyčistia a opäť získajú stratený lesk.

chyba