Ako naplánovať dokonalú svadbu a nezblázniť sa?

Máte na ruke zásnubný prsteň a premýšľate nad tým, ako bude vyzerať vaša svadba? Aj keď je v mysli všetko naplánované, realizácia môže byť o niečo náročnejšia. Najdôležitejšie je zrejme oblečenie, teda svadobné šaty. Nemenej podstatné je miesto, hostina a to, či budú na stole čisté sklenené alebo zdobené krištáľové poháre na víno. Je toho veľa? Zahoďte obavy, pretože my vám v tom pomôžeme urobiť si poriadok.

17.07.2018 08:00
shutterstock 125171192

Ako dlho trvá plánovanie?

Záleží na tom, akú veľkú svadbu chystáte. Čím väčšia a noblesnejšia by mala byť, tým skôr by ste mali začať s prípravami. Vo všeobecnosti ale platí, že prípravy by sa mali zahájiť asi rok vopred. Keď vám váš milovaný daruje zásnubný prsteň, mali by ste sa čo najskôr dohodnúť na termíne svadby. Od toho sa potom odvíja všetko ostatné.

Kde by ste mali začať?

Keď máte stanovený dátum, nezabudnite ani na rozpočet pretože veľmi záleží aj na tom, koľko chcete alebo môžete do svadby investovať. S rozpočtom súvisí počet hostí a miesto konania obradu a hostiny. Sobáš na miestnom úrade vás predsa len vyjde menej ako obrad v romantickom kaštieli. V prípade, že chcete malú svadbu v kruhu rodiny a najbližších, ale financií máte dosť, môžete im dopriať originálne svadobné menu a luxusné krištáľové poháre na víno. Samozrejme, že je nevyhnutné rezervovať si takto dokonalé miesto čo najskôr. Podobne je to aj s objednaním cateringu, kvetov, výzdoby, kaderníčky, kozmetičky a pod.

Svadobné šaty

Jedno španielske príslovie hovorí, že: „Svadba sa podobá na kúpu melónu, pretože pri jeho výbere potrebujete mať šťastie.“ Najväčšie očakávania sa predsa týkajú svadobných šiat, pretože majú schopnosť premeniť každú ženu na princeznú. Krásne oblečenie je veľmi dôležité, ale nemali by ste si ho nikdy silou mocou vyberať vo veľkom predstihu.

Ak si šaty kúpite už rok vopred môže sa stať, že mesiac pred svadbou zistíte, že potrebujú zásah krajčíra, alebo vám do oka padnú iné a vtedy je to naozaj len o šťastí. Samozrejme, že je nutné na to myslieť včas, ale nemusí ísť o prvú vec, ktorú urobíte.

Plánovanie svadby môže byť veľmi stresujúce, no nemali by ste mu podľahnúť. Koniec koncov ide v prvom rade o to, aby si ho užili najmä mladomanželia.

chyba