Darček pre ňu: 6 najlepších tipov

Nájsť vhodný darček pre ženu býva často riadnou výzvou, niekedy až stresujúcou úlohou. Každá jedna je totiž iná, jedinečná, má rôzne záľuby, potreby a túžby. Preto neexistuje niečo také ako jeden najlepší darček, ktorý by oslovil všetky ženy.

03.04.2018 15:26
foto1-sita-darcek

Ako prvé si treba určiť, na akú príležitosť darček kupujete. Stanovte si rozpočet a porozmýšľajte nad jej záujmami, osobnosťou a ako dlho ju poznáte. Zistite, čomu sa venuje, po čom túži, či koho napríklad sleduje na sociálnych sieťach.

Vyhraďte si čas na rozhovor. Aktívne ju počúvajte a pýtajte sa. Ale hlavne nenápadne. Možno vám už čo-to počas rozhovoru naznačila. Ženy sa často nevyjadrujú priamo. Ak ale naozaj neviete čítať medzi riadkami, skúste osloviť jej blízkych či kamarátky.

A ešte niečo. Existuje pár základných pravidiel, ktorými sa riadiť pri výbere darčeka. Ak ide o dar na narodeniny, zvoľte skôr niečo osobné (určite nie niečo do kuchyne). Na oslavu životného jubilea sa hodia dary, ktoré sú o niečo drahšie, zaujímavejšie či originálnejšie.

Navyše správny výber darčeka vie obdarovanému o obdarovateľovi prezradiť veľa. Hovorí totiž o vašej pozornosti a záujme. Preto je potrebné dať si naozaj záležať.

Aby sme vás ešte viac nestresovali, ponúkame zoznam tipov na osvedčené darčeky, ktorými zaručene zabodujete.

#1. Dámske športové oblečenie

Väčšine žien záleží na svojej postave. Chcú byť fit, cítiť sa príťažlivo a sebavedome. Ak je takou aj tá vaša, skúste je darovať kvalitné a moderné športové oblečenie. Momentálne sú v kurze legíny s rôznymi vzormi či aplikáciami.

Samozrejme zohľadnite druh športu či jej spôsob cvičenia. Niečo iné je vhodné na cvičenie vonku a iné na aktivity vo fitness centre.

Pozor však, aby ste kúpou športového oblečenia nevyprovokovali hádku či nepríjemné pocity. Ak žena, pre ktorú dar kupujete, necvičí a ani o to nemá záujem, určite jej takéto oblečenie nekupujte. Mohli by ste ju tým uraziť.

#2. Šperk

Zdá sa, že šperk poteší každú ženu. Táto oblasť vám ponúka nesmierne veľa možností. Či už ide o náhrdelníky, náramky, prstene, náušnice, brošne, ozdoby do vlasov a pod. Tiež záleží na tom, aký druh šperku zvolíte. Ak obľubuje klasické kovové šperky, porozmýšľajte nad striebrom, zlatom, chirurgickou oceľou a podobne.

Ak je viac nekonvenčná a nesnaží sa ísť s “prúdom”, môžete jej darovať elegantné drevené či dreveno-kovové šperky. Niektorú poteší aj obyčajná bižutéria, ak spĺňa jej vysnívané parametre. Ohromíte i kvalitnými hodinkami, či už klasickými alebo tými s prívlastkom fitness.

#3. Kozmetika

Kvalitná kozmetika je základ. Vyhnite sa lacným značkám, najmä ak kupujete dary na výročie či narodeniny. Skôr sa zamerajte na tie luxusnejšie kúsky. Porozmýšľajte nad tým, čo by si kúpila ona sama, ak by si to mohla dovoliť.

Často sa stáva, že žena popri starostlivosti o ostatných členov domácnosti zabudne sama na seba. Ak už dlhšie bojuje s nepoddajnými vlasmi, tak si ju vhodnou vlasovou kozmetikou získate. Veľmi luxusnou je kozmetika Kérastase využívaná v celebritných salónoch, najmä v našom hlavnom meste. Pre zaručený výsledok je najlepšie rozhodnúť sa pre celý set: šampón, masku a olej.

#4. Dovolenka či krátkodobý pobyt

Pre správny výber dovolenky sa najskôr zamyslite nad jej osobnosťou a štýlom života. Iné je, ak je žena zamestnaná alebo na materskej dovolenke. Tiež zvážte, či má rada spoločnosť, alebo si potrebuje len oddýchnuť.

Ak sa neviete rozhodnúť, čo zvoliť, najjednoduchšie je darovať jej darčekovú poukážku v určitej peňažnej hodnote. Je potom na žene, akú destináciu alebo pobyt si zvolí. Má väčšiu slobodu a vy menej obáv z nevhodného výberu.

#5. Čas na „babskú jazdu“

Každá žena túži stráviť čas so svojimi kamarátkami a baviť sa. Vyhnúť sa každodennému stereotypu a cítiť sa opäť bezstarostná. Niekedy je to lepšie ako akékoľvek wellness. Ak to pochopíte a darujete jej čas pre seba, zabodujete. Samotný darček v tejto podobe sa zabaliť nedá. Môžete ho však naznačiť v podobe vhodne zvoleného, najlepšie značkového, kvalitného alkoholu s odkazom. Napríklad: “Uži si miláčik. Zaslúžiš si to!”

A čo ženy najčastejšie pijú? Samozrejme, každá je iná. Ale čo tak dobrá fľaša vodky? Tou nemôžete nič pokaziť. Vodka je vhodná najmä pre tie, ktoré sa potrebujú rozbehnúť a radi si ju riedia džúsom. Samozrejme je na vás, aký druh alkoholu zvolíte. Najlepšie podľa preferencie tej, pre ktorú dar chystáte.

Záver

Napokon vybrať najlepší dar pre ženu nemusí byť až taká veda. Stačí ju lepšie spoznať, postarať sa o jej telo či vzhľad (kozmetika, športové oblečenie, šperky) a napokon aj dušu (čas na babskú jazdu, pobyt či dovolenka). Môže sa vám to vrátiť v podobe spokojnosti a možno aj väčšej náklonnosti. :)

chyba