Cviky, vďaka ktorým predĺžite vaše milovanie

Predčasné vyvrcholenie nie je problém, z ktorého by ste mali mať hlavu v smútku – ako sa hovorí, cvičenie robí majstra a platí to aj v tomto prípade. Ukážeme vám, ako to správne uchopiť.

12.06.2017 08:00
zerex inzercia Foto:
Zdroj: Adobe Stock

Kegelove cviky

Postup Kegelovych cvikov je veľmi jednoduchý a určite ho zvládnete: stačí len v pravidelných intervaloch sťahovať a uvoľňovať takzvané PC svalstvo (lonovo-kostrčové svalstvo, pubococcygeálny sval, Kegelove svaly) – ide o svaly, ktoré sťahujete, keď chcete zadržať prúd tekutiny počas močenia. Je pritom dôležité, sťahovať iba tieto svaly a mať uvoľnené brucho aj boky. Dýchajte do bránice a nezadržiavajte dych.

Kegelove cviky môžete vykonávať hocikde: doma, v práci aj počas cestovania. Svaly držte stiahnuté 10 sekúnd, potom ich na 10 sekúnd uvoľnite. Toto diskrétne cvičenie stačí vykonávať 2–4 krát denne, po 10–20 stiahnutí. Následne budete vedieť lepšie ovládať a kontrolovať vašu erekciu i ejakuláciu. Kegelove cvičenia naviac napomáhajú zdraviu prostaty a pôsobia ako prevencia proti inkontinencii moču.

Master-Johnsonove cviky

Tento cvik môžete trénovať sami alebo spolu s partnerkou. Ide o klasickú masturbáciu, pri ktorej si ale nedovolíte vyvrcholiť. Ako to urobíte? Tesne pred vyvrcholením je potrebné opatrne zovrieť penis pod žaluďom. Potlačí sa tým reakcia tela, ktorou by bola predčasná ejakulácia.

Tip: Toto cvičenie môžete zopakovať 3–4 krát, kým si konečne dovolíte „vypustiť paru“.

Dychové cvičenia

Vyskúšajte dychové cviky a techniky, ktoré sú popísané napríklad v knihách o tantre. Základ je dýchať zhlboka, nakoľko rýchle a plytké dýchanie vám zbytočne rozpumpuje krv (a predčasná ejakulácia na seba nenechá dlho čakať).

Hlboké dýchanie do bránice môžete trénovať bežne počas dňa (najmä keď sa potrebujete upokojiť) a využijete ho aj počas sexu – dýchajte zhlboka, keď už cítite, že sa blíži vyvrcholenie. Takýmto spôsobom oddialite ejakuláciu. Jednou z najúčinnejších dychových techník je „metóda 4–7–8“. Štyri sekundy sa zhlboka nadychujete cez nos, na sedem sekúnd zadržíte dych a osem sekúnd vydychujete ústami.

P.S.: Ak pravidelne „cvičíte“, no napriek tomu sa chcete poistiť pred významným večerom, odporúčame vám vyskúšať doplnok výživy na prírodnej báze Zerex Extralong, ktorý slúži na predĺženie sexuálneho styku. Voľne dostupné tabletky Zerex získate online, v diskrétnom balení. Prečítajte si referencie ich spokojných užívateľov.

chyba