Oscarová párty u vás doma

Aj doma si môžete urobiť párty, na ktorej zažiarite ako hviezda. V úlohe dokonalej hostiteľky prekvapte svojich hostí skvelými a jednoduchými koktailami!

18.02.2015 08:00

Na to, aby ste sa ňou stali, netreba absolvovať hotelovú školu ani kurz spoločenskej etikety. Dokonca si netreba brať príklad ani z Bree Van de Kampovej zo Zúfalých manželiek. Stačí trochu fantázie a všetko bude dokonalé.

Bentianna Bene
Bentianna-Bene-copy inzercia bentianna Bentianna Bene

Dnes sa nosí téma
Párty s konkrétnym tematickým zameraním je to, čo je dnes trendy a čo robí z obyčajného stretnutia niekoľkých priateľov o čosi výnimočnejšiu zábavu. Fantázie sa medze nekladú. Môžete zorganizovať večierok na nejakú filmovú tému, na románovom základe, oživiť príjemný večer rôznymi obdobiami (50-te, 60-te a všetky ostatné roky), povolaniami alebo si zobrať za tému oscarový večer. Kostýmy uvoľňujú náladu a zároveň pomáhajú prekonávať prípadné problémy v konverzácii, ak sa u vás stretnú ľudia, ktorí sa zatiaľ nepoznajú. Ako dokonalej hostiteľke vám stačí osoby zoznámiť, ale nemusíte sa starať, či je o čom debatovať, preto sa môžete venovať ďalšiemu dôležitému bodu – hosteniu.

Honey be Vodka Tinni
Honey Be Vodka Tinny bentianna inzercia Honey be Vodka Tinni

Pitný režim
Dobrá spoločnosť sa nezaobíde bez dobrého pitiva. Ráta sa trojica alko, nealko a teplá káva, prípadne čaj. Štýlový nealkoholický základ však nerobia žiadne sýtené a dochucované nápoje, ale trendy ochutená voda. Do jemne sýtenej alebo nesýtenej minerálky stačí nakrájať akékoľvek ovocie, prípadne dochutiť citrónom, medom, trstinovým cukrom a štýlový nápoj je hotový. Mať poruke niekoľko fliaš prosecca patrí k dobrým mravom, samozrejme, všetky vychladené na správnu teplotu, ak by náhodou dostal niekto chuť. A problém, ako urobiť, aby bol večne poloprázdny bar plný a každý si mohol vybrať podľa chuti, sa dá elegantne vyriešiť tak, že zvolíte niekoľko drinkov, ktoré budete ten večer miešať. Jednoduchší aj zložitejší, sladší aj jemne horký – taký výber musí uspokojiť chute každého hosťa. Ak chcete naozaj zažiariť, nechajte dobré, ale už stokrát ochutnané klasické miešané drinky na inokedy a vyskúšajte niečo štýlovejšie. Napríklad so slovenskou dobrotou menom Bentianna, ktorá v sebe okrem alkoholu s grádmi tak akurát (13%) obsahuje aj kopec dobrých byliniek, pravý horský med a hroznovú šťavu.

Bentianna Bene: 5 cl Bentianny nalejeme do pohára. Pohár naplníme doplna ľadom. Pridáme 10 cl Prosecca a 5 cl sódy a vložíme plátok čerstvého pomaranča. Všetko jemne premiešame barovou lyžicou tak, aby sa chute spojili. Nakoniec ozdobíme rezom pomarančovej kôry alebo stromčekom mäty.

Honey be Daiquiri
Honey Be Daiquiri inzercia bentianna Honey be Daiquiri

Honey be Vodka Tinni: 5 cl Bentianny zmiešame v pohári s 3 cl vodky a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Zamiešame, prelejeme do pohára na koktail a podávame s jednou kockou ľadu.

Trochu iné Daiquiri: Kubánske rytmy a slovenský alkohol? Perfektné! Do šejkra dajte 5 cl Bentianny, 3 cl bieleho rumu, lyžicu trstinového cukru, lyžicu limetkovej šťavy, ľad a dobre pretrepte. Potom prelejte cez sitko do koktailového pohára a pre dokonalosť ozdobte plátkom limetky.

Veľa muziky za málo roboty
Hostiteľka par excellence určite ponúka viac ako sladké a slané pochúťky kúpené v obchode. No keďže má filipa, vie si veci zariadiť tak, aby pritom neminula ani kopec peňazí, ani more času. Aby bolo stále čo zobkať, je ideálne nachystať jednouché kanapky a niekoľko rôznych dipov. Základ kanapky je vždy chrumkavé a zároveň mäkké pečivo a na ňom čokoľvek, čo vynikne chuťou – prošuto, slanečky, plátky údeného lososa, varené prepeličie vajíčka, sušené paradajky, nakladaná kápia a tak ďalej a tak podobne. Základ dipu tvorí krémový syr alebo hustá kyslá smotana. Nech ich zmiešate s čímkoľvek (s medom, s čili, s avokádom…), vznikne niečo zaujímavé. Z pochopiteľných dôvodov by mal byť tabu len cesnak. K tomu miska s ovocím a o výnimočné pohostenie je postarané.

Teraz je jasné, že zorganizovať výnimočnú párty, na ktorú budú ľudia spomínať možno dlhšie ako na nejaký ples, nie je nič zložité. A rovnako je jednoduché byť dokonalou hostiteľkou. Viac receptov nájdete na www.bentianna.com/…nna-koktaily

chyba