7 knižných tipov na krajšie Vianoce

Vianoce už doslova klopú na dvere a vy určite ešte uvažujete, čo komu dokúpiť. Správne vybranou knihou neurobíte chybu, takže ponúkame 7 skvelých tipov. Napokon, kniha pod vianočným stromčekom by nemala chýbať.

16.12.2014 00:00

ROMANTIKA pre dámy

pravda preco sme sa vlastne rozisli1 inzercia bux.sk

Tak ako pri Manželovom tajomstve, aj v novinke Prečo sme sa vlastne rozišli obľúbená vám austrálska spisovateľka vlezie pod kožu a budete hltať jednu stranu za druhou. Výborne sa chopila témy straty pamäti – Alice sa preberie na dlážke v posilňovni s veľkou hrčou na hlave. Myslí si, že má dvadsaťdeväť rokov a čaká prvé dieťa so svojím úžasným manželom Nickom. Pravdou však je, že má 39 rokov, je uponáhľaná a vždy perfektne upravená. Má tri deti a manžela, ktorý ju neznáša. Pri páde stratila 10 rokov života, zabudla na ne a všetko naokolo sa radikálne zmenilo. Čo teraz? Ako to všetko vyriešiť a ako ďalej žiť? Strata pamäti musí byť príšerná vec…no niekedy je hotovým vykúpením. Žeby aj pre Alice?

pravda vitazi1 inzercia bux.sk

Jedna z najobľúbenejších autoriek na svete Danielle Steelová predala už neskutočných 600 miliónov kníh a jej novinka Víťazi je príbeh o tom, že aj ten najdokonalejší život sa môže v jedinom okamihu rozpadnúť na márne kúsky. Dojímavý román so silným emocionálnym nábojom nielen o prežití, ale najmä o odvahe, víťazstve a triumfe. Boj sa ešte len začína, keď sa všetko zdá stratené… Lili je ctižiadostivá pretekárka v lyžovaní a celé srdce vložila do prípravy na olympijské hry. Jej cieľ bol jasný – získať zlatú medailu. V jednom krátkom okamihu sa jej život navždy zmení a nádej na víťazstvo sa po tragickej nehode rozplynie. Do príbehu vstupuje aj neurologička Jessie, ktorá operuje Lili a Lilin otec, bohatý podnikateľ, ktorý žije len pre svoju dcéru. Jej zranenie preňho na dlhý čas znamená stratu všetkých snov…

pravda zivot jedna basen1 inzercia bux.sk

Samozrejme, netreba zabúdať ani na mladšie ročníky, dvadsiatnikov či tínedžerov. Máme pre nich tip na knihu Život jedna báseň. „Komu záleží na tom, čo bude zajtra? Čo viac je zajtrajšok ako ďalší deň?“ Občas je to však deň, ktorý vám pripraví nepríjemné prekvapenie…alebo milé stretnutie. Layken končí strednú školu, keď jej umrie ocko, dostane sa so zvyškom rodiny do finančnej tiesne a tak sa musia presťahovať na druhý koniec krajiny, do Michiganu. Tam sa Layken zoznámi s príťažlivým mladíkom Willom a veľmi skoro sa medzi nimi vytvorí mocné puto. Laykenin život odrazu dostáva novú iskru. Prichádza prvé rande, oťukávanie, motýle v bruchu…no nový párik čaká aj ohromujúce zistenie. A ďalší úder nedá na seba dlho čakať…

NAPÄTIE pre chlapov

pravda nicoho sa neboj1 inzecia bux.sk

Keby ste si prečítali trilery Lisy Gardnerovej bez toho, aby ste vedeli, kto ich napísal, určite by ste tipovali nejakého drsniaka. Svetoznámeho autora. A pritom je to sexi dáma, do ktorej by ste to isto nepovedali. Lisa vie ponúknuť poriadnu dávku napätia, v jej príbehoch nechýba logika, mrazivá brutalita, ani radosť z konečného víťazstva dobra nad zlom. Tak je to aj v novinke Ničoho sa neboj, v ktorej musí sympatická vyšetrovateľka D.D.Warrenová chytiť vraha s ružou. Ten sa totiž nezameriava len na osamelé ženy, ale aj na ňu samu…a to je momentálne D.D. indisponovaná. Po vážnom zranení na mieste činu sa nesmie vrátiť do práce, no práve teraz je ideálna príležitosť vraha s ružou dolapiť…

pravda vysinuti1 bux.sk inzercia

Ak máte chuť na dánske krimi, skúste Vyšinutých…áno, niektorí ľudia sú schopní všetkého. Pre peniaze a zvrátené chúťky urobia aj nemysliteľné. V tomto prípade sa zoznámite s detektívom Ravnom, ktorý tak trochu pripomína Harry Holea. Len ťažko sa vyrovnáva so smrťou svojej priateľky Evy, ktorú neznámy páchateľ brutálne zavraždil v ich byte. Odvolajú ho zo služby a útočisko hľadá na starej lodi, kotviacej na kanáli v známej kodanskej štvrti Christianshavn. Z osamelosti ho vyruší starý priateľ Johnson, pretože potrebuje pomoc pri pátraní po dievčati, ktoré pred niekoľkými rokmi bez stopy zmizlo… Michael sa pri písaní inšpiruje filmami, najmä detektívkami a možno aj preto sa jeho príbehy tak dobre čítajú. Viac mrazivých rpíbehov z drsného severu nájdete aj na www.severskekrimi.sk.

pravda mona1 inzercia bux.sk

A ešte jedno severské krimi. Sehlberg má dlhoročné skúsenosti z médií a IT, takže vytvoril perfektný príbeh MONA, ktorý dômyselne spája politiku na najvyššej úrovni, medzinárodný terorizmus a najnovšie vedecké vynálezy v oblasti neurológie a výpočtovej techniky. Podtitul „Nič sa nešíri rýchlejšie než počítačový vírus“ hovorí za všetko. Svet má na dosah revolučný vynález – prvý inteligentný počítačový program, ktorý umožňuje surfovať po 3D internete len silou myšlienky. Jeho tvorca ho otestuje na svojej manželke, dovtedy mladá a vždy zdravá žena však po vysokých horúčkach a príšerných halucináciách upadne do kómy. Je možné, aby ju nakazil počítačový vírus, schopný vyradiť z prevádzky bankové systémy Izraela a celého západného sveta? Mona je napínavý a originálny triler s prvkami science fiction.

Pre celú RODINU

pravda babicka a dedko1 inzercia bux.sk

Možno poznáte knižky na uchovanie spomienok u detí. Ale pre starých rodičov? Úžasný krok autorky Moniky Kopřivovej, ktorá sa zamerala na starých rodičov…a vlastne celú rodinu. Babička, rozprávaj a Dedko, rozprávaj dokážu prepojiť starkých s deťmi i vnúčatami prostredníctvom svojich spomienok, zážitkov, ktoré si môžu vpisovať a vlepovať do týchto knižiek a do rodinnej knižnice vám tak pribudne skutočne osobný životný príbeh. Sú to otvorené knihy na zaznamenávanie spomienok, formát pripomína album (na šírku s tvrdými doskami), pre dobré vlepovanie a vpisovanie textu bol pre všetky stránky vybratý tvrdý papier s veľkou gramážou. Kniha spomienok. Vždy na pravej strane je miesto na vpisovanie a vľavo na vlepovanie (alebo prelepovanie grafiky), či vpisovanie ďalších spomienok, keď už riadky nebudú stačiť. Sprievodné obrázky a dobové fotografie tak pomôžu prebudiť spomienky.

chyba