S dobrou knihou sú Vianoce najkrajšie

Nenechajte sa odradiť nepreberným množstvom kníh v kníhkupectve. Sú tituly, s ktorými zaručene potešíte svojich najbližších. Knihy predsa patria k Vianociam rovnako ako stromček a medovníky.

03.12.2014 08:00

Ak chcete obdarovať niekoho, kto sa zaujíma o umenie, tak pri titule Vatikán ste určite na správnej adrese. Veľkolepá publikácia je oslavou zbierky vatikánskych múzeí. Slovom aj obrazom predstavuje najmä maľby starých majstrov ako Michelangelo, Leonardo, Carravaggio, Raffael, Giotto či Tizian. A súčasťou knihy je aj DVD, kde si všetky diela môžete do detailu pozrieť alebo vyhľadávať napríklad podľa autora.

Rovnakým skvostom je aj nádherná kniha barda slovenskej fotografie Karola Kállaya Photoreporting, v ktorej sú zozbierané jeho najslávnejšie reportáže z celého sveta, ale aj z domova. Snímky dopĺňajú krátke úvodné komentáre autora v piatich jazykoch, takže je aj skvelým darčekom pre cudzinca.

Slávnostnú atmosféru Vianoc umocní kniha Sviatočné pozdravy od otca Antona Srholca, v ktorej sú zozbierané jeho listy priateľom. Anton Srholec svojimi slovami šíri vieru, lásku a pozitívnu energiu. Nepoužíva veľké slová, no predsa hovorí o veľkých veciach. Sviatočné pozdravy sú nadčasové a čítať si ich možno po dúškoch každý deň.

+2

Román Petra Pišťanka Rukojemník je krásnym príbehom o detstve koncom šesťdesiatych rokov. Prežíva ho chlapec, ktorý vyrastá u starých rodičov, keďže jeho rodičia emigrovali a on zostal za železnou oponou. Ako napísal recenzent knihy, Rukojemník je vhodným darčekom pre pamätníkov, aby nezabudli a pre potomkov, aby pochopili.

Každého hokejového fanúšika poteší strhujúci príbeh, miestami pripomínajúci špionážny román, o osudoch jedného vizionára a troch výnimočných slovenských športovcov. Kanadský hokejový tréner a skaut Gilles Léger sa spolu s bratmi Šťastnými konečne vyjadril k udalostiam, ktoré nezmazateľne ovplyvnili históriu klubu Québec Nordiques a celej NHL. Pravdu o legendárnom úteku nájdete v knihe nazvanej jednoducho Bratia Šťastní.

chyba