Objavte tajomstvo osviežujúceho letného detoxu: Získajte telo snov!

V noci nespíte, cez deň ste unavení a neviete sa donútiť k žiadnej aktivite. Vaše telo jednoznačne volá po jarnom detoxe. Možno ste doteraz boli skeptickí, no toto sú tri dôvody, ktoré by vás mohli presvedčiť, že jarný detox môže mať naozaj blahodárne účinky.

28.04.2023 00:00
detox Foto:

Prečo začať s detoxom?

  1. Dobijete baterky na niekoľko mesiacov dopredu.
  2. Budete mať dobrú náladu, začnete sa viac usmievať.
  3. Prídete na nové nápady alebo riešenia.

Jarný detox môžeme paradoxne začať očistou svojho domova. Psychológovia sa zhodujú, že ak máme poriadok vo svojich veciach a v priestore, v ktorom žijeme, dokážeme si urobiť poriadok aj vo svojom vnútri. Ak nie ste práve milovníkom upratovania, môžete si túto činnosť rozdeliť na viac dní. Nebudete tak mať pocit, že ste upratovaniu obetovali čas, ktorý ste mohli využiť “lepšie”. Na Heureke k dispozícii množstvo pomôcok, ktoré vám uľahčia aj spomínané upratovanie.

Detox tela neznamená len zmenu jedálnička

Každý z nás má dni, kedy sa mu zdá všetko zlé. V noci nespíme, cez deň sme unavení a nevieme sa donútiť takmer k žiadnej aktivite. Pomôcť môže práve jarná očista tela. Pritom nemusí ísť len u úpravu jedálnička, pomôcť môžu dychové cvičenia, meditácie, ale aj jednoduché písanie denníka. Ak totiž dáme svoje myšlienky na papier, dostaneme ich z hlavy. Okrem toho sa na ne vieme pozrieť s odstupom.

Ak ste sa predsa len rozhodli aj pre úpravu jedálnička, prirodzenú obranyschopnosť môžete podporiť napríklad liečivou silou aloe vera, žihľavy, brezy či chlorelly. Správne fungovanie organizmu môžete podporiť aj vhodne zvolenými a čoraz populárnejšími doplnkami stravy. “Okrem pomoci pri reštarte vášho tela vám môžu pomôcť aj v prípade zvýšenej fyzickej aktivity, ktorej ste sa začali venovať práve teraz na jar. V minulom roku patrili výživové doplnky medzi segmenty, v ktorých sme zaznamenali najvýraznejšie nárasty,” vysvetľuje Jan Mayer, výkonný riaditeľ Heureka.sk.

Heureka, pr, nepouzivat

Účinnejší detox vďaka aktívnemu pohybu

Práve fyzická aktivita môže pomôcť aj v boji s únavou. Z každej strany počúvame, že si máme nájsť aktivitu, ktorá nám je blízka. Niekto má rád dlhé prechádzky, inému dodá energiu tanec. Ak nie ste práve fanúšikom spoločných cvičení či fitnescentier, na Heureke si vyberiete z veľkej ponuky pomôcok na domáce cvičenie. Neznamená to, že vaša obývačka sa hneď musí premeniť na domáce fitnescentrum, niekedy stačí pár pomôcok, vďaka ktorým sa dostanete rýchlejšie do formy. ”Výrazné nárasty v segmente športových potrieb sme zaznamenali už počas pandémie, konkrétne ide o činky, kolieskové korčule, bežecké pásy, ale aj trampolíny. Z dôvodu zatvorených športovísk začali Slováci športovať individuálne doma alebo v prírode,” dodáva na záver Jan Mayer, výkonný riaditeľ Heureka.sk.

chyba