Nekonečný boj proti svrbiacej pokožke hlavy? Vyhrajte ho!

Drobné biele alebo ľahko žltkasté šupinky vo vlasoch a na oblečení sprevádzané svrbiacou pokožkou hlavy. Hovoríte si, to budú lupiny, to vyriešim šampónom proti lupinám. Čo ak sa ale problémy vracajú alebo sa váš stav príliš nelepší? Potom sa s najväčšou pravdepodobnosťou stretávate so seboreou.

24.04.2023 00:00
simply you, pr nepouzivat

Seborea? Čo je to?

Seborea alebo seboroická dermatitída je chronické ochorenie, ktoré síce nie je životu nebezpečné a nie je prenosné, ale dokáže pekne potrápiť a tiež môže predstavovať spoločenské faux pas kvôli prejavom na viditeľných miestach. Potrápiť môže mužov aj ženy, dospelých aj deti, ale najviac na ňu trpia muži z dôvodu vyššej aktivity testosterónu. Objavuje sa tam, kde je väčšia koncentrácia mazových žliaz, a to vo vlasoch, obočí či v podpazuší a môže za to kvasinka zvaná Malassezia furfur.

Ako s ňou bojovať?

Pretože sa jedná o chronické ochorenie, ktoré má tendenciu sa neustále vracať, je cieľom liečby zastaviť lokálne ťažkosti a postupne dosiahnuť úplné vymiznutie prejavov. Čo už vám asi musí byť jasné, je fakt, že je to pravdepodobne beh na dlhú trať a vyžaduje si vašu konzistentnú starostlivosť. K dispozícii sú vám rôzne šampóny, gély či krémy, ktoré sú určené na ošetrenie kože postihnutej seboreou. V tých najhorších prípadoch sa dokonca pristupuje na liečbu kortikoidmi, čo určite nechcete, a preto proti seborei zakročte už pri prvých prejavoch.

Zabudnite na kortikoidy, vyskúšajte konope!

Ako si ale v takom množstve produktov vybrať ten najlepší a najúčinnejší? Podľa zloženia. Voľte šetrné kozmetické prípravky, ktoré obsahujú látky potlačujúce tvorbu kvasiniek a prírodné oleje. Jedným z týchto kvalitných olejov je konopný olej, ktorý dokáže pokožku ošetriť, hydratovať a zároveň na nej nezanechať mastnotu.

odkaz
simply you, pr nepouzivat

Osvedčená dvojica proti seborei

Pri seborei, lupienke a atopii vo vlasoch najčastejšie bojujeme s nepríjemným a vytrvalým svrbením. K tomu sa pridávajú aj nevzhľadné suché, začervenané miesta a lupiny. Proti všetkým týmto nepríjemnostiam pomáha Capillus šampón seborea, ktorý navyše ešte zmierňuje tvorbu lupín a začervenaných miest. Práve kombinácia konopného oleja a extraktu pomáha k prirodzenej obnove vlasovej pokožky, či už sa jedná o seboreu, psoriázu alebo atopický ekzém. Soľ z Mŕtveho mora spoločne s grepovými semienkami ničí premnožené kvasinky a tým zabraňuje opätovnému návratu problémov. Túto starostlivosť môžete ešte doplniť o Capillus vlasové sérum seborea, ktoré rovnako ako šampón obsahuje konopný olej, grepové semienka a soľ z Mŕtveho mora, ale je rozšírené ešte o yzop a mätu, čo podráždenú vlasovú pokožku okamžite osvieži, schladí a zregeneruje. Túto osvedčenú dvojicu séra a šampónu zakúpite v lekárňach a zdravých výživách.

chyba