Prečo práve Bardejovské Kúpele?

23.03.2023 00:00
bardejovske kupele, pr nepouzivat

Nachádzajú sa na severovýchode Slovenska v Nízkych Beskydách, medzi Čergovom a Ondavskou vrchovinou uprostred prekrásnej panenskej prírody s jedinečnými klimatickými podmienkami, sú preto ideálnym miestom na oddych načerpanie nových síl. Nachádzajú sa iba 5 km od mesta Bardejov, zvoleného za „Najkrajšie mesto Slovenska“ a zároveň miesto s najčistejším ovzduším.

Patria medzi najstaršie kúpele na Slovensku. Prvá zmienka o bardejovských minerálnych prameňoch je z roku 1247.

Kúpele v minulosti navštívilo viacero významných osobností – Mária Lujza, manželka cisára Napoleona, ruský cár Alexander I. a cisárovná Alžbeta, manželka Františka Jozefa I., známa ako Sisi. Hotel, kde bola ubytovaná, nesie dnes jej meno. V hoteli je zriadený muzeálny apartmán.

bardejovske kupele, pr nepouzivat

Hlavným bohatstvom kúpeľov sú vzácne prírodné liečivé zdroje, ktoré svojim zložením patria medzi najvýznamnejšie minerálne pramene v Európe.

Majú ako jediné kúpele na Slovensku kúpeľnú kolonádu, v ktorej návštevníci nájdu spolu 8 liečivých minerálnych prameňov. O ich blahodarnom účinku sa môžete presvedčiť pri pitných kúrach, ktoré sú súčasťou každého pobytu.

Slovensku majú naše kúpele najširšie indikačné zameranie. Poskytujeme komplexnú liečebnú starostlivosť pre dospelých aj detských pacientov s individuálnym liečebným programom. Samozrejmosťou je aj vlastná 24-hodinová pohotovostná služba.

Foto: Pavol Delej
bardejovske kupele, pr nepouzivat

Liečebné procedúry sa poskytujú v modernej Balneoterapii, ktorá je spojovacou chodbou prepojená s hlavnými liečebnými domami kúpeľov, takže klienti sa dostanú na procedúry pohodlne v každom počasí. Procedúry sú nevyhnutné nielen na upevnenie zdravia, ale aj na oddych a uvoľnenie po každodennom strese.

Ponúkame aj liečbu postcovidového syndrómu unikátnou a veľmi účinnnou procedúrou nazývanou MLS laserová terapia.

Kúpele ponúkajú svojim klientom ubytovanie v moderne vybavených jedno a dvojposteľových izbách alebo apartmánoch liečebných domov Alexander, Ozón, Astória a Alžbeta a ich depandancoch. Súčasťou hotela Ozón je Beauty Studio vybavené najmodernejšími prístrojmi na kozmetické kúry a komplex Wellness Spa, tvorí ho bazénový a saunový svet.

bardejovske kupele, pr nepouzivat

Okrem kúpeľnej liečby ponúkajú samoplatiacim klientom širokú škálu liečebných a wellness pobytov.

Obľúbenou voľbou pre relaxačné pobyty je hotel Alexander**** , ktorý je tiež ideálnym miestom pre kongresy a teambuildingy. Je pomenovaný po ruskom cárovi Alexandrovi I., ktorý začiatkom 19. storočia navštívil Bardejovské Kúpele.

Bardejovské Kúpele ponúkajú okrem liečby aj pestrý kultúrno-spoločenský život, bohatú tradíciu majú koncerty v rámci Medzinárodného hudobného leta a známe letné promenádne koncerty v podaní salónneho orchestra. Hudba a koncerty patria ku pravej kúpeľnej atmosfére Bardejovských Kúpeľov.

+6

Okolie Bardejovských Kúpeľov ponúka zaujímavé cyklistické trasy, nazývané liečivé singletracky, rôzne turistické náučné chodníky a osobitné miesto má lesná kyslíková dráha, ktorá má špeciálne upravené trasy a jej technická náročnosť je určená tak, aby jednotlivé zariadenia na stanovištiach a cvičenia boli v súlade s indikáciami, ktoré sa liečia v Bardejovských Kúpeľoch.

Pre aktívne využitie voľného času je k dispozícii celoročne športový areál, ktorého súčasťou sú tenisové antukové dvorce, krytá tenisová hala a miniaturgolf. V areáli kúpeľov tiež nájdete Bowling bar, squash, skanzen, Šarišské múzeum, knižnicu a digitálne 3D kino. Okolie ponúka zaujímavé možnosti výletov ako je mesto Bardejov- svetové kultúrne dedičstvo UNESCO, hrad Zborov a kaštiele, Svidník – Dukla, drevené kostolíky a iné.

Liečivú vodu, wellness a kúpeľné oblátky Vám ponúkne väčšina kúpeľov, no krásna Sisi bola iba u nás. Vychutnávajte si skutočný oddych a hodnotné služby v príjemnom prostredí. Pobyt v našich kúpeľoch pomôže k regenerácii Vášho organizmu a prinavráteniu zdravia.

Ubytovanie priamo v Bardejovských kúpeľoch
kod QR url Alexander Ubytovanie priamo v Bardejovských kúpeľoch
chyba