Zabudnite na tabletky proti bolesti, ide to aj inak!

V posledných rokoch pribúda čím ďalej tým viac ľudí trpiacich bolesťou chrbta či krčnej chrbtice. Je to prisudzované väčšinou sedavému zamestnaniu a menej aktívnemu spôsobu života. Na druhú stranu môžu týmito bolesťami trpieť ale aj zarytí športovci, ktorí majú tendencie ísť cez bolesť, kým ich úplne neochromí.

21.02.2023 00:00
thermolka, pr nepouzivat

Prečo chrbát bolí?

Medzi spúšťače bolesti chrbta patria aj ploché nohy, nevhodný matrac, zlé držanie tela, nadváha alebo príliš namáhavá aktivita. Silné bolesti chrbta však môžu sprevádzať aj iné závažnejšie ochorenia, a preto je rozhodne dobré bolesť nepodceňovať a netlmiť analgetikami, ale hľadať skutočnú príčinu.

Pohyb ako liek

Pri bolesti by ste sa predovšetkým nemali vzdávať športov a pohybu, pretože práve pohyb posilňuje svaly a preťahuje šľachy, ktoré kĺby obklopujú. Ochabnuté svaly je potrebné posilňovať, odborníci odporúčajú pravidelné cvičenie ako je pilates alebo joga, pri ktorom zapojíte a posilníte hlboký stabilizačný systém. Práve silný stred tela, ktorý sa u týchto športov posilňuje, je dôležitý ako prevencia bolesti chrbta. Môžete tiež chodiť na prechádzky alebo plávať. Jednoducho buďte v pohybe.

Nie je masáž ako masáž

Pokiaľ vás začína bolieť chrbát, krčná chrbtica či svaly, hlavou vám určite prebleskne – mal by som ísť na masáž. Tento druh príjemného relaxu pomáha zvyšovať celkovú telesnú aj duševnú kondíciu, napomáha pri regenerácii síl a odstraňovaní únavy či bolesti. Navyše tiež môžu masáže zlepšiť krvný a lymfatický obeh a kĺbovú pohyblivosť. Význam masáží na úľavu od bolesti by ste ale nemali preceňovať. Pokiaľ trpíte chronickými bolesťami, občasné návštevy masážnych salónov bohužiaľ nie sú riešením. Masáž by sme teda mali skôr ako liečbu, považovať za prevenciu. Pokiaľ sa u vás bolesti chrbta či svalov pravidelne objavujú, mali by ste maséra navštevovať ideálne 1× týždenne.

odkaz
thermolka, pr nepouzivat

Zabudnite na tabletky, bolesti pohybového aparátu majú jednoduché a efektívne riešenie.

Jedna tabletka, druhá tabletka, tretia tabletka… určite to poznáte. Bolesť chrbta či svalov vás natoľko ochromuje a jediné, čo vás napadá je, ako si od bolesti pomôcť. Tabletami si ale ničíte telo, a preto pri akútnych stavoch radšej zvoľte úľavu v podobe náplasti. Zdravotnícka pomôcka Cannaderm thermolka HREJIVÁ NÁPLASŤ vyniká vysokou účinnosťou pri riešení bolesti a stuhnutosti svalov a chrbta aj komfortným spôsobom použitia. Náplasti sú ideálne na úľavu od preťaženia pohybového aparátu v pokojovom režime. Silný hrejivý efekt náplasti intenzívne prehrieva a obmedzuje bolestivosť postihnutého miesta. Vďaka inovovanej hydrogélovej forme náplasti lepšie priľnú k pokožke, ale je možné ich tiež ľahko odstrániť bez nepríjemného podráždenia pokožky a trhania chĺpkov.

chyba