Výhody pre mamy a ich bábätká

V rámci zdravotného poistenia majú budúce aj čerstvé mamy bezplatnú pomoc pôrodnej asistentky, možnosť zapožičania monitoru dychu, poradenstvo laktačnej poradkyne a ďalšie výhody.

28.10.2022 00:00
Union, pr, nepouzivat

Príchod malého človiečika na svet je zvyčajne najkrajšou udalosťou v živote ženy, ktorá sa rozhodne mať deti. Zároveň predstavuje veľkú životnú zmenu a, samozrejme, aj určitú finančnú záťaž. Veď rodičia chcú svojmu vytúženému potomkovi dopriať to najlepšie. Túto skutočnosť si uvedomuje aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá svojim poistenkám, teda mamám a ich bábätkám, prináša skvelé benefity.

Zdravotné poistenie a päť výhod pre mamy a bábätká

Najmä prvorodičky sau pôrod často obávajú. Po narodení dieťaťa majú neraz ťažkosti s dojčením alebo si nemôžu dovoliť monitor dychu. Našťastie, s týmito aj ďalšími problémami pomáha Union zdravotná poisťovňa. Na čo všetko sa môžete ako čerstvá mama spoľahnúť?

Pomoc pôrodnej asistentky úplne zadarmo

Hoci je pôrod úplne prirodzenou záležitosťou, pre prvorodičky zvyčajne predstavuje aj niečo nové a nepoznané, s čím môže byť spojená určitá miera stresu, úzkosti či neistoty. Ale nemusí to tak byť. Niekedy stačí rozhovor s človekom na správnom mieste a obavy sú preč, alebo sa aspoň výrazne zmiernia.
Zdravotné poistenie v Unione umožňuje budúcim matkám využiť služby licencovanej pôrodnej asistentky. V rámci tohto benefitu máte nárok, napríklad na sedem osobných návštev, alebo online konzultácií pred pôrodom od 20. týždňa tehotenstva, dve počas šestonedelia a dve zamerané na starostlivosť o novorodenca.

Zľava na konzultáciu s laktačnou poradkyňou

Väčšina čerstvých matiek si uvedomuje, že dojčenie je jedným z dôležitých pilierov fyzického a duševného zdravia bábätka, ktorý ovplyvňuje jeho celkové zdravie a psychický vývoj aj do budúcnosti. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča dojčiť výlučne po dobu šiestich mesiacov a potom popri zavádzaniu jedla do dvoch rokov a dlhšie.

Začiatky však nebývajú vždy jednoduché. Niekedy si to musí mama doslova vybojovať. Samozrejme, s pomocou laktačnej poradkyne to ide oveľa ľahšie. Overené rady a návody od odborníčky na dojčenie neraz dokážu zázraky.

Union zdravotná poisťovňa poskytuje svojim poistenkám až dvadsaťpercentnú zľavu na osobnú konzultáciu s laktačnou poradkyňou.

Požičanie monitoru dychu alebo príspevok na jeho zakúpenie

Monitor dychu nie je luxus, ale nevyhnutnosť. Syndróm náhleho úmrtia dojčiat sa netýka len predčasne narodených či chorých detí. Môže postihnúť ktorékoľvek bábätko. Pri nočnom prebudení znamená pre neistých čerstvých rodičov zelené blikajúce svetielko na monitore dychu istotu, že bábätko je v poriadku.

Zmena zdravotnej poisťovne sa budúcim mamám vyplatí aj z dôvodu, že Union zdravotná poisťovňa požičiava monitor dychu do 6. mesiaca veku bábätka, alebo ponúka príspevok 30 eur na jeho zakúpenie.

Darčeková poukážka v hodnote 40 eur

Bábätko potrebuje predovšetkým milujúcich rodičov adekvátne reagujúcich na jeho potreby, ktoré vyjadruje plačom. Rodičia sú zvyčajne pripravení na nejaký čas odsunúť svoje vlastné potreby, pretože sa im to vráti v podobe zdravého a šťastného dieťaťa.

Avšak starostlivosť o bábätko vyžaduje aj množstvo ďalších vecí, ako napríklad kozmetiku, plienky, oblečenie či hračky. Čo je, samozrejme, finančne náročná záležitosť, a preto sa každá pomoc počíta.

Každý novorodenec, ktorý je poistencom Union zdravotnej poisťovne, získa poukážku vo výške 40 eur na nákup oblečenia, kozmetiky či hračiek v e-shope Mimulo.sk. Za zmienku stojí aj zľava 10 percent pri ďalšom nákupe či darček v podobe detských ponožiek zdarma.

Príspevok 30 eur na kurzy plávania

Pobyt vo vode je pre dojča úplne prirodzený. Kurzy plávania pre bábätká majú pozitívny vplyv na psychomotorický vývoj a posilňujú imunitný systém. Ak máte možnosť absolvovať ich so svojím dieťaťom, určite to urobte.

Union zdravotná poisťovňa vám na kurzy pre bábätká do 18. mesiaca poskytne príspevok vo výške 30 eur. Využite to a strávte chvíle so svojím dojčaťom či batoľaťom užitočne a zábavne.

chyba