Objavte tajomstvo pevného zdravia a dlhovekosti

Že aktívny život a dôchodkový vek nemajú nič spoločné? Nie je to tak! Hovorí sa, že na dôchodku aktívny život ešte len začína. Preto si ho nenechajte prekaziť zdravotnými komplikáciami, ako je vysoký cholesterol, vyšší tlak, či oslabená imunita. Môže vám v tom pomôcť aj čínska medicína!

24.01.2023 00:00
reishia, pr nepouzivat

Konečne si užívajte

Pretože vás už nezdržujú pracovné povinnosti, či starostlivosť o deti, môžete si svoj deň a život naplánovať podľa vašich prianí a potrieb. Cestujte, venujte sa svojim koníčkom, doprajte si deň starostlivosti o svoje telo, choďte na prechádzky, či začnite študovať… je to na vás, možnosti sú neobmedzené. Čo vám však v užívaní života môže brániť?

Pozor na vysoký cholesterol

Pokiaľ sa u vás s pribúdajúcim vekom objavil vysoký cholesterol, netreba ho podceňovať. Vysoká hladina cholesterolu totiž patrí medzi najvýznamnejšie faktory vzniku kardiovaskulárnych ochorení, pretože dochádza k obmedzeniu priechodnosti ciev. To môže mať za následok infarkt myokardu, cievnu mozgovú príhodu, upchávanie ciev a ďalšie ochorenia obehovej sústavy.

Vek alebo slabá imunita?

Celkovú slabosť, únavu, či nechutenstvo nedávajte za vinu svojmu vyššiemu veku. Vinníkom je s najväčšou pravdepodobnosťou oslabená imunita, kedy telo nie je schopné sa už naďalej brániť cudzorodým škodlivým látkam, ako sú vírusy, plesne, či iné parazity.

Čínska medicína pozná liek takmer na všetko

Účinky čínskej medicíny sú potvrdzované už niekoľko tisíc rokov. K najstarším prírodným liečivám tradičnej čínskej medicíny patrí huba Reishi. Pôvodný čínsky názov huby je Ling Zhi, čo sa dá do slovenčiny preložiť ako „božská huba nesmrteľnosti“. Vďaka obsahu viacerých účinných látok, má pozitívny vplyv na naše zdravie v niekoľkých smeroch, a nie nadarmo sa nazýva hubou nesmrteľnosti alebo dlhovekosti. Podporuje imunitný a kardiovaskulárny systém, reguluje cukor v krvi a krvný tlak, pomáha pri výskytoch oparov a v neposlednom rade je skvelým pomocníkom v boji so zvýšenou hladinou cholesterolu. Reishi navyše obsahuje vysoký podiel germánia, ktorý zlepšuje okysličenie organizmu a spomaľuje tak starnutie.

odkaz
reishia, pr nepouzivat

Reishi nehľadajte v lese, ale v lekárňach

S najväčšou pravdepodobnosťou túto hubu v slovenských lesoch nenájdete. V ponuke je totiž v pomletom stave alebo ako jej extrakt, ktorý nájdete v kvalitných výživových doplnkoch. Práve extrakt z huby je pre naše telo prínosnejší. Dôvodom je, že samotná huba má veľmi pevnú bunkovú štruktúru, ktorá zabraňuje tomu, aby sa látky z nej dobre vstrebávali do organizmu. Extrakt z Reishi nielenže zlepšuje vstrebateľnosť látok, ale tým pádom zaisťuje aj jej vyššiu účinnosť. Huba Reishi sa vyznačuje horkou chuťou, preto sa v kuchyni veľmi nevyužíva. Dnes sú však dostupné rôzne výživové doplnky s obsahom Reishi, či už vo forme prášku alebo toboliek. Vyskúšať môžete výživový doplnok z lekárne ReishiA 800mg EXtractum, ktorý obsahuje 100% čistý extrakt tejto huby, a tým zaručuje maximálnu kvalitu aj účinnosť. Výber húb tu podlieha špeciálnym kritériám a vďaka použitiu kvalitnej extrakcie zaisťuje ReishiA 800mg EXtractum vyššiu vstrebateľnosť látok do organizmu.

chyba