InBody meranie telesnej kompozície: Zistite, ako sú na tom vaše svaly, tuk, a iné parametre

22.12.2022 00:00
inbody, pr, nepouzivat

Každý vie, že ak chcete dosahovať diétne ciele rýchlo a efektívne, musíte si svoje výsledky merať. Klasická domáca váha na takéto meranie ale nie je tým najvhodnejším nástrojom. Je totiž síce výborná na zmeranie celkovej hmotnosti, no sami viete, že hmotnosť nemusí odrážať, ako telo vyzerá a v akom pomere sa na ňom nachádzajú svaly, tuk, kosti a voda. Práve tieto parametre vie ale odmerať diagnostický prístroj InBody. Poznáte ho?

Bioimpedančná analýza: vedou podložená metóda

InBody diagnostika je postavená na princípe bioimpedančnej analýzy. Takéto meranie spočíva v šírení striedavého elektrického prúdu nízkej intenzity našimi telesnými štruktúrami – svalmi, tukom, kosťami a ďalšími. Ľudské telo sa pri tejto InBody analýze správa ako elektrický obvod, pričom samotná váha vyhodnocuje zloženie tela na podklade stanovenia rozdielneho odporu tukového tkaniva a ostatných tkanív.

Čo to znamená v jednoduchosti? Že váha pošle ľahký, neciteľný elektrický prúd do nášho tela a podľa toho, aké odpory majú rôzne tkanivá, vyhodnotí, kde sa nachádza tuk, svaly a ďalšie. Táto metóda je neinvazívna, úplne bezbolestná a čo je najlepšie, aj rýchla, takže diagnostiku môžete pre sledovanie svojho progresu opakovať aj každý mesiac či dokonca častejšie.

inbody, pr, nepouzivat

Ako meranie prebieha

Pred takýmto špeciálnym meraním je najvhodnejšie aspoň 2–3 hodiny nejesť, aby nestrávené jedlo neskresľovalo výsledky. Rovnako je vhodné tesne pred InBody diagnostikou necvičiť a nejsť do sauny. Samotné meranie prebieha niečo menej ako minútu, pričom by malo byť vykonávané profesionálom v oblasti zdravého životného štýlu.

Nie preto, že by bol proces diagnostiky komplikovaný. Dôvod je ten, že výsledky InBody diagnostiky potrebujete správne interpretovať a vedieť, na ktoré čísla sa máte zamerať. Práve kvôli takémuto vysvetľovaniu výsledkov trvá priemerná diagnostika približne 15 a viac minút, počas ktorých by ste sa mali od výživového poradcu, trénera či lekára dozvedieť nielen to, ako je na tom vaše telo, ale aj čo s ním viete spraviť.

inbody, pr, nepouzivat

Pre koho je InBody meranie vhodné

InBody meranie je vhodné tak pre deti, ako aj pre dospelých, mužov a ženy, začiatočníkov a aj profesionálnych atlétov. Je to diagnostika vhodná pre všetkých, čo chcú vedieť o svojom tele všetky potrebné informácie pre nastavenie efektívneho stravovacieho a tréningového plánu.

Jedinou vážnou kontraindikáciou je kardiostimulátor, ktorého funkciu by mohol aj slabý elektrický prúd narušiť. Ak ale kardiostimulátor nemáte a začínate so svojou premenou, odporúčame nájsť najbližšie diagnostické centrum a zistite, ako je na tom vaše telo. Tvarovanie postavy a chudnutie bude s týmito potrebnými informáciami jednoduchšie.

chyba