Bradavice a frenulotómia: Chúlostivé problémy, ktorých sa môžete zbaviť

Vaša pokožka je veľký orgán, ktorý pokrýva a chráni celé telo. Ide o časť tela, ktorá disponuje množstvom funkcií. Zadržiava tekutiny a zabraňuje dehydratácii. Pomáha regulovať a vnímať pocity, ako je teplota alebo bolesť. Chráni vás pred baktériami, vírusmi a inými pôvodcami infekcie. Stabilizuje vašu telesnú teplotu a v reakcii na slnečné žiarenie syntetizuje dôležitý vitamín D. To všetko funguje, ak nie je pokožka z konkrétneho dôvodu narušená.

10.11.2022 00:00
seocentrum, pr Foto:

V prípade dysfunkcie sa jej póry rýchlo upchávajú, samotná koža sa zapaľuje a je podráždená. Najviac nepríjemné na tejto situácii je, že takmer všetky ochorenia kože sa prejavujú aj navonok, čo ovplyvňuje náš celkový vzhľad a vizuál tela.

Na druhú stranu sú tu ochorenia a problémy kože, ktoré spôsobujú v živote značný diskomfort a nepohodlie. V prípade kondylómov (genitálnych bradavíc) alebo skrátenej uzdičky to platí dvojnásobne. Situáciu však dokáže dnešná moderná medicína veľmi jednoducho riešiť.

Prečo kožné ochorenia a problémy vznikajú a ako sa dajú liečiť?

Ako sme už v úvode spomínali, kožné ochorenia sú stavy, ktoré ovplyvňujú vašu pokožku. Môžu spôsobiť vyrážky, zápaly, svrbenie alebo iné kožné zmeny. Niektoré kožné ochorenia môžu byť genetické, zatiaľ čo iné zhoršenia pleti vedia spôsobiť faktory nesprávneho životného štýlu.

Liečba kožných ochorení môže zahŕňať lieky, krémy alebo zásadné zmeny. V mnohých prípadoch vám môže pomôcť aj návšteva v obľúbených luxusných kúpeľoch, kde si dáte do poriadku nielen pokožku, ale celé unavené telo.

Problém genitálnych bradavíc alebo skrátenej uzdičky sa však dá riešiť aj inak.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr

Genitálne bradavice a spôsoby, ako sa ich zbaviť

Genitálne bradavice sú kožným príznakom, ktorý môže byť spôsobený množstvom zdravotných problémov a môže sa vyskytnúť na ktorejkoľvek časti genitálnej oblasti. Zväčša ide o červeno sfarbené „vyrážky“ s prejavmi bolesti alebo pocitom svrbenia.

Príčin, prečo sa na našom tele objavujú, môže byť viacero. Pomerne častým dôvodom vzniku sú autoimunitné poruchy, alergie, ale aj sexuálne prenosné infekcie spôsobené ľudským papilomavírusom (HPV). Záleží tiež od toho, ako lekár určí, o ktorý typ genitálnej bradavice ide.

Môžu byť vírusové aj nevírusové a vedia indikovať prítomnosť prekancerózy, čo je stav predchádzajúci vzniku maligného nádoru. Kontrola, vyšetrenia, odstránenie a liečba veľkej genitálnej bradavice odborníkom je preto základ a môže vám včas zachrániť život.

Bradavice sa bezbolestne odstraňujú dnes najčastejšie laserom, dusíkom, v krajnom prípade operačne. Dôležité je, že sa tak môžete zbaviť nielen estetického, ale aj zdravotného problému.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr

Operácia uzdičky vám zmení život k lepšiemu

A to nielen ten intímny. Ak má muž problém s predkožkou, ktorá je veľmi tesne pripojená k spodnej časti žaluďa penisu, môže mu to spôsobovať ťažkosti s pohybom kože a problémy pri erekcii. Ide o citlivú časť tela v jeho intímnej oblasti s množstvom zakončení nervov a silnou erotogénnou zónou, ktorá ak nie je v dobrom stave a dostatočne pružná a dlhá, môže spôsobiť problémy v rôznych smeroch.

Frenulotómia môže tieto a iné problémy vyriešiť. Ide o jednoduchú operáciu uzdičky pod dohľadom odborných lekárov, ktorou sa tesnosť a obmedzený pohyb predkožky odstraňuje.

Frenuloplastika je špecializovaná technika, ktorá sa snaží liečiť stav skrátenej uzdičky pri zachovaní predkožky. Po niekoľkých týždňoch a zahojení rezu bude pacient pociťovať zníženú alebo žiadnu bolesť s erekciou, bude mať príjemnejší pohlavný styk a pocíti zväčšenie rozsahu pohybu pokožky penisu.

Ak aj vám teda spôsobujú tieto ochorenia a nedokonalosti kože diskomfort, neváhajte využiť dostupné riešenia, pomocou ktorých sa vy a vaše telo môžete veľmi rýchlo vrátiť do normálneho a plnohodnotného života.

chyba