Problém, o ktorom sa nehovorí, ale malo by! Hemoroidy

V spoločnosti tabu, o ktorom sa nehovorí, pritom doma nás tento pálčivý problém veľmi trápi a obmedzuje kvalitu života. Prečo hemoroid nie je sprosté slovo, a ako môžete na toto nepríjemné trápenie vyzrieť? Nehanbime sa o tom hovoriť….

20.10.2022 00:00
Hemostop, pr Foto:

Naskakuje vám pri slove hemoroid husia koža?

Tým, ktorých sa vec týka, sa vybavia úmorné pocity svrbenia, napätia, nemožnosť pohodlného sedenia alebo dokonca krvácania. Pokiaľ neviete, o čom je reč, ste šťastlivci, ale radšej k svojmu životnému štýlu i tak zaraďte prevenciu proti ich vzniku. Podľa prieskumu hemoroidmi trpí až sedemdesiat percent populácie vo veku 35 až 65 rokov. Navyše ešte existujú rizikové faktory, ktoré tvorbu hemoroidov podporujú. Ide predovšetkým o vek, vrodené predispozície, obezitu, sedavé zamestnanie alebo nedostatok fyzickej aktivity. Často postihujú tiež ženy po ťažkých pôrodoch.

Čo vlastne hemoroidy sú?

Hemoroidy sú zväčšené žily v konečníku vznikajúce na posledných dvoch až troch centimetroch hrubého čreva. Vznikajú predovšetkým pri zvýšenom tlaku na žilné steny, ktoré sa následne začnú zväčšovať. A práve v tejto chvíli dochádza k svrbeniu, bolestivému napätiu a často i ku krvácaniu.

Ako sa ich zbaviť?

Vaše prvé kroky by mali viesť k vášmu lekárovi, návšteva rozhodne nebude príjemná, ale pokiaľ vás hemoroidy trápia, je potrebné zakročiť ihneď a stanoviť liečbu. Vašimi ďalšími krokmi, ako sa hemoroidov najlepšie zbaviť či im úplne predísť, by mala byť úprava či úplná zmena životosprávy. Sedavé zamestnanie doplniť dostatočnou aktivitou a nezdravú stravu nahradiť pestrým jedálničkom.

Neseďte bez prestávky viac ako 45 minút, robte si aktívne prestávky aj v práci. Nepodceňujte primeranú pravidelnú fyzickú aktivitu, ktorá podporí pravidelné vyprázdňovanie. Stačí krátka prechádzka alebo relaxačné cvičenie. V strave je dobré zvýšiť príjem vitamínu C a vlákniny v prirodzených potravinách.

odkaz
Hemostop, pr, nepouzivat

O čo požiadať v lekárni?

Do boja proti hemoroidom zasiahnite čo najskôr po podozrení na ich vznik a po konzultácii s lekárom. V lekárni vám ako doplňujúcu liečbu odporučia jeden z najpredávanejších prípravkov a hlavne jednu z najviac osvedčených zdravotníckych pomôcok Hemostop® Gél Max z prémiovej rady Da Vinci Academia. Vďaka kombinácii dubovej kôry, boswéllie, Aloe vera a ďalších deviatich bylín pôsobí Hemostop® už pri prvotných problémoch spojených s hemoroidmi (svrbenie, štípanie a pálenie konečníka). Vďaka Aloe vera má Hemostop® upokojujúci účinok pri podráždení a svrbení v oblasti konečníka. Boswéllia je využívaná predovšetkým pre svoje protizápalové účinky. Je vhodný tiež pre tehotné a dojčiace ženy.

V ponuke prémiového radu Da Vinci Academia nájdete aj výživový doplnok Hemostop® Synbio 90, ktorý vďaka pamajoránu obyčajného pôsobí na zvýšenú pružnosť a pevnosť cievnych stien. Navyše ho v lekárňach nájdete vo výhodnom balení 60+30 toboliek aj s obľúbenou zdravotníckou pomôckou Hemostop® Gél Max ZADARMO.

chyba