Aby ste sa cítili dobre: Netrápte sa zdravotnými problémami, poradia vám skúsení lekárnici online

12.10.2022 00:00
Mojalekaren, pr, nepouzivat

Päťdesiattriročný vdovec Janko donedávna riešil veľmi citlivý a osobný problém. Pred piatimi rokmi mu zomrela manželka a on sa zmieril s myšlienkou, že už zostane sám. Na narodeninovej oslave svojho kamaráta mu ale vstúpila do cesty o pätnásť rokov mladšia kvetinárka Lucia. „S Luciou sme sa začali schádzať najskôr ako priatelia. Čím sme si boli bližší, tým viac som mal strach, že ju v posteli sklamem,“ opisuje Janko svoje obavy.

Janko patrí k tým, ktorí si svoje problémy nechávajú pre seba a svoje pocity príliš neventilujú. Nikto z priateľov – ani samotná Lucia – netušili, čo ho trápi. „V jednom článku som videl odkaz na online poradňu v internetovej lekárni MojaLekáreň. Povedal som si, že tam skúsim anonymne napísať. Za monitorom som sa nehanbil, osobne by to bolo oveľa horšie,“ líči Janko.

Lekárnička poradila online

Dotaz doputoval k Mgr. Pavle Horákovej, skúsené lekárničke s mnohoročnou praxou, ktorá má v MojaLekáreň.sk online poradňu na starosti. S Jankom rozobrala jeho zdravotný problém a odporučila mu vhodnú liečbu. „Trápil som sa zbytočne, s lekárničkou sme veľmi ľahko a rýchlo našli riešenie,“ pochvaľuje si Janko.

Mojalekaren, pr, nepouzivat

Ľudia sa hanbia riešiť problémy pred ostatnými

Jankov prípad nie je ojedinelý. Lekárnici riešia otázky tohto typu denne a sú na ne pripravení. „Ľudia často využívajú anonymitu internetu, pretože nechcú riešiť problémy pred cudzími ľuďmi v lekárni ani u lekára,“ potvrdzuje lekárnička Mgr. Pavla Horáková. V online poradni spolu s kolegami odpovedá nielen na chúlostivé otázky z oblasti sexuálneho zdravia alebo psychiky. Denne zákazníkom odporúča lieky proti bolesti, na prechladnutie alebo napríklad na poruchu trávenia. Tiež často ľuďom radí, ako správne medzi sebou lieky kombinovať a ako ich užívať s doplnkami stravy.

Lekárnici majú čas informácie vyhľadať

Veľkou výhodou online poradne na MojaLekáreň.sk je, že lekárnici pacientom odborne poradia mnohokrát vo väčšej miere a v komplexnej šírke, než je schopná ponúknuť kamenná lekáreň. Lekárnikom v online poradni hrá do kariet čas, ktorý majú pri riešení otázok a odporúčaní vhodnej liečby. „Máme čas, a to je dôležité. Môžeme si dohľadať presné informácie alebo so zdravotným problémom zaoberať dôkladnejšie,“ zdôrazňuje Mgr. Pavla Horáková.

Mojalekaren, pr, nepouzivat

Kvalitná služba poskytovaná zadarmo

Online lekárenské poradenstvo je vysoko kvalitná služba, ktorú MojaLekáreň.sk poskytuje zadarmo. Neviaže sa k nej povinnosť nákupu. Lekárnici vám zodpovedia otázku do niekoľkých minút, najčastejšie do 3 hodín, maximálne do 24 hodín.

chyba