Buďte na leto pripravení a nenechajte sa zaskočiť

Na dátum 1. júl v kalendári všetky deti netrpezlivo čakajú. Leto je obdobím voľna, výletov, dovoleniek pri mori, kúpania, športovania a všetkých možných radostí. Každý správny rodič ale vie, že ku všetkým radostiam patrí aj mnoho starostí, a preto je dobré sa na to poriadne pripraviť a vybaviť svoju lekárničku pre všetky nehody a strasti, ktoré môžu leto sprevádzať!

08.07.2022 00:00
Simply you, pr, nepouzivat Foto:

Jedna z najdôležitejších vecí v lete je ochrana pred slniečkom

Na slnku sa pohybujeme takmer celé leto. Pobyt na slnku je pre ľudský organizmus síce prospešný, ale dlhodobé vystavovanie sa slnku bez akejkoľvek SPF ochrany je pre našu pokožku náročné. Preto tu platí iba jediné pravidlo: Natierať, natierať a ešte raz natierať, a to nie len pri opaľovaní, ale aj pri bežnom pobyte na slnku. Nielenže pokožku chránite pred UV lúčmi, ale tiež pred vonkajšími nepriaznivými vplyvmi ako je smog, cigaretový dym či znečistené ovzdušie.

odkaz
Simply you-Swiss-Panthenol, pr, nepouzivat

Nielen pri pocite popálenia slnkom, ale aj preventívne je dobré sa po slnení natrieť. Jeden z najpredávanejších prostriedkov na ochranu kože je Panthenol. Pokožke dodá stratenú hydratáciu, a navyše príjemne chladí. Za vyskúšanie stoja prípravky z radu SWISS Panthenol PREMIUM, ich zloženie s vysokým obsahom účinných látok D-panthenolu 10 %, aloe vera a vitamínov účinne regenerujú a vyživujú suchú a podráždenú pokožku nielen po opaľovaní ale aj po pobyte v soláriu či chlórovanej vode. Vďaka šetrnému zloženiu je vhodný aj pre citlivú pokožku. Je dostupný v rôznych variantoch podľa vašich preferencií: sprej, pena, gél s mentolom alebo telové mlieko.

odkaz
Simply you Comar EX, pr, nepouzivat

UPOZORNENIE: Používajte biocídy bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte označenie a informácie o prípravku.

Pozor na komáre a kliešte

Chcete si užívať teplé letné dni, ale vašu pohodu kazí otravný hmyz? Nielenže je jeho bodnutie nepríjemné a svrbí po mnoho dní, ale môže byť častokrát aj nebezpečné. Komáre a kliešte totiž môžu prenášať niekoľko druhov infekčných chorôb. Chrániť môžete nielen seba, ale aj svoje deti prostredníctvom repelentu – novinkou na trhu je ComarEX repelent Forte spray s vysokým obsahom účinnej látky (DEET 28 %), ktorá poskytuje efektívnu ochranu pred komármi, kliešťami, ovadmi a muchničkami približne 4 hodiny. Aplikácia je možná aj na pokožku či odev. Špeciálne pre deti od 1 roka je dostupný repelent ComarEX repelent Junior spray s obsahom účinnej látky IR3535 20 %, ktorá ochráni vaše ratolesti pred otravným hmyzom až na 8 hodín.

odkaz
Simply you-Novosil, pr, nepouzivat

Pokiaľ ale po vás komáre aj tak idú ako osi na med a vy sa neviete zbaviť neustáleho svrbenia a pálenia a chcete svojim deťom od jedného roka a sebe uľaviť, je tu Novosil gél SWISS, ktorý vďaka komplexnému a silnému zloženiu zmierňuje svrbenie, upokojuje postihnuté miesto a urýchľuje ústup červených vyrážok. Menthol a bazalková silica príjemne chladí a znecitlivie zasiahnuté miesto. Preto by Novosil nemal chýbať v žiadnom ruksaku do prírody.

Vši v lete? Častejšie ako si myslíte

Parazity sa nevzdávajú ani v lete, sú už od prírody prispôsobené tak, aby sa na vlas pevne prichytili a držali sa. Najväčší výskyt síce býva v školskom roku, pretože sa deti hrajú na rovnakých kobercoch, sedia vedľa seba v laviciach, požičiavajú si hračky… Nie je teda divu, že voš preskočí z jedného dieťaťa na druhé. Ale pokiaľ jazdia vaše deti v lete na tábory, kde hygiena častokrát nie je taká dôkladná ako doma, môžete sa so všami stretnúť aj v lete. Začalo sa vaše dieťa podozrivo škrabať na hlavičke? Konajte ihneď a okamžite dôkladne skontrolujte vlasovú pokožku hlavy. Postup je veľmi jednoduchý. Budete k tomu potrebovať hustý hrebeň a list čistého bieleho papiera. Pri vyčesávaní sledujte, či z vlasov niečo nevypadáva. Ak nájdete na papieri tohto nepríjemného spoločníka, ktorého si rozhodne nechcete nechať udomácniť, skontrolujte vlasy všetkým členom vašej rodiny.

odkaz
Simply you Li Quido-DUO-Forte, pr, nepouzivat

Aj keď teraz vši možno v rodine nemáte, ale už sa u vás doma tento nezvaný návštevník objavil, je vhodné staviť na prevenciu, pravidelné prehľadávať vlasy detí a vždy mať doma pripraveného pomocníka, ktorý sa o likvidáciu vší vie postarať. Zaobstarajte si preto v lekárni zdravotnícku pomôcku LiQuido DUO Forte šampón proti všiam 200 ml + sérum v podobe dvojitého zásahu, šampónu a séra na vlasy. Obsahuje unikátny komplex prírodných silíc a olejov, ktorých kombinácia vytvára nepriaznivé podmienky pre existenciu, rast a množenie vší. Zároveň je šetrný a dobre znášaný citlivou pokožkou a je vhodný pre aj pre malé deti či alergikov.

chyba