Abyste sa cítili dobre: Čaje od lekárničky Kamily potešia dušu, chuť aj zdravie

Kúzlo lekárne bývalo silné: kto do nej vstúpil a zdôveril sa s tým, čo ho trápi, tak si po chvíli odnášal to, čo mu lekárnik osobne pripravil na jeho chorobu. Hrste, štipky, kvapky, odmerky boli pre oči chorého skryté, vrecúška alebo poháriky si ľudia odnášali domov s vierou, že kúzlo a vedomosti, ktoré boli v nich uložené im pomôžu.

11.07.2022 00:00
mojalekaren.sk , pr, nepouzivat

Verte tomu alebo nie, ale ešte stále to niekde tak funguje. Napríklad v MojaLekáreň.sk. Lekárnička Kamila Horníčková vytvorila v MojaLekáreň.sk receptúry zdraviu prospešných bylinkových zmesí a dala im šmrnc modernej doby.

„Moje zmesi sú o zdraví, ale tiež o radosti a vitalite v každom veku. Od každodenného čaju pre deti, cez čaj pre zdravé srdce, na dobrý spánok, podporujúci chuť do jedla i na udržanie hmotnosti, na cukor v krvi, dobrú imunitu, či krásnu pleť. Mám rada, keď sa môžem podeliť s ľuďmi o svoj prístup k životu, čo mi chutí, čo ma lieči a čo mi robí radosť. V každom dúšku nášho Lekárnikovho čaju je sila prírody a ja ju veľmi rada posielam tým, ktorí nemajú čas ju hľadať sami,“ hovorí Kamila, ktorá o sebe hovorí, že je bylinkárkou už od svojich detských čias.

mojalekaren.sk , pr, nepouzivat

Rituál popíjania byliniek patrí k nej samotnej odjakživa a preniesla ho aj na celú svoju rodinu. „Každé ráno a večer si miešam zmes na mieru podľa toho, aký bol deň, alebo čo ma čaká či trápi. Miešam bylinky tak, aby sa mi z výslednej zmesi uľavilo, ale aby ma aj potešila chuťou a vôňou. To platí aj pre celú sériu na MojaLekáreň.sk pod názvom Lekárnikov čaj,“ dodáva.

Bylinky na moderný spôsob

Kamila vkladá do svojich receptúr jedno svoje želanie: aby boli moderné, voňali a chutili. Po roku práce vznikli tri desiatky receptúr bylinných zmesí a sú na MojaLekáreň.sk v predaji pod názvom Lekárnikov čaj. „Bez kvalitných surovín nevznikne lahodný čaj, preto som svoje zmesi miešala z krásnych a úplne čistých bylín, listov aj kvetov,“ zdôrazňuje.

Cieľom zmesí je riešiť každodenné problémy mužov, žien aj detí a Kamiline želanie je, aby ich ľudia mali chuť popíjať celý deň a nie si len uvariť hrnček práve vtedy, keď ich niečo pobolieva. „Moja predstava modernejšieho poňatia bylinkových zmesí sa mi podarila naplniť, sú iné, ako bežne predávané čaje. A to na pohľad a hlavne chuť, to musí každý vyskúšať ovoňať a aj ochutnať. Hovorím, že sú lahodné pre jazyk a prínosné pre telo,“ objasňuje pochopenie svojich čajov PharmDr. Kamila Horníčková.

Čaj poteší človeka, vrecúško prírodu

Kamila má v MojaLekáreň.sk na starosti „zelenú lekáreň“, cesty k zdraviu prírodnou cestou, ktorá je súčasťou aj jej vlastného života. Preto asi neprekvapí, že jej originálne liečivé čajové zmesi sú tiež originálne zabalené a to do vrecúšok vhodných do kompostu, ktoré sa úplne rozložia (tým sa môže pochváliť len máloktorý výrobca). V zmesiach vnútri sú vysoko kvalitné byliny, čisté a čerstvé, väčšinou od českých zberateľov.

Prečo vznikli Lekárnikove čaje:

  • bylinné čaje novej kvality: voňavé, chutné, farebné
  • cielene miešané na choroby dnešnej doby
  • listy i kvety prvotriednej kvality
  • podporujú relaxáciu a pohodu
  • ekofriendly

Lekárnikove čaje (výber):

  • na vitalitu a dlhovekosť – chutný čaj s čučoriedkou a šípkou podporuje všetky aspekty zdravia, duševnú rovnováhu a radosť zo života;
  • na dobrú noc s vlčím makom – lahodná zmes z levandule, valeriánu a mučenky s vlčím makom;
  • na upokojenie čriev – lesné čučoriedky, černica a repík pôsobia priaznivo na činnosť žalúdočnej a črevnej sliznice;
  • pre zdravú imunitu – zmes z echinacei, lipy a čiernej bazy pôsobí na imunitu a podporuje dýchacie cesty;
  • na dýchacie cesty – zmes divozela, tymiánu a lišajníka spolu so slezom pôsobia priaznivo na imunitný systém;
  • pre radosť a duševnú pohodu – zmes z bazalky, lipy, rumančeka a ruže pre navodenie duševnej rovnováhy.
mojalekaren.sk , pr, nepouzivat

Aby ste sa cítili dobre

Lekárnikov čaj nájdete na www.mojalekáreň.sk. Pokiaľ máte nejaký zdravotný problém, poraďte sa s našimi lekárnikmi. Môžete využiť mail alebo chat z našich stránok. Garantujeme vám, že ich rady fungujú.

chyba