Neverili by ste, ako stav našich čriev vplýva na našu náladu a pokožku

Vedeli ste, že črevo je schopné komunikovať s mozgom prostredníctvom blúdivého nervu – lebečného nervu, tiahnuceho sa od mozgového kmeňa cez srdce, pažerák a pľúca až do brušnej dutiny – známeho ako črevno-mozgová os? Až 90% vláken v blúdivom nerve prenáša informácie z čreva do mozgu.

11.05.2022 00:00
Tieto molekuly sú natoľko silné, že pri pokusoch dokázali zmeniť správanie.
moj kolagen, pr, nepouzivat

Naše črevá by sme mali dať na prvé miesto

Príroda vytvorila niekoľko zaujímavých látok, ktoré ocenia naše črevá. Patrí medzi ne aj rastlinný enzým – papaín. Enzýmy sú jedným zo zázrakov prírody, pretože všetko v našom tele sa deje s pomocou enzýmov. Pri ich nedostatku prechádzajú nerozložené bielkoviny do hrubého čreva, kde podliehajú procesom hnitia a spôsobujú tráviace problémy ako sú nadúvanie či hnačky. Enzýmy sú veľké bielkoviny, ktoré urýchľujú alebo spomaľujú rôzne chemické reakcie v našom tele, veľmi jednoducho vysvetlené. Už samotný pôvod slova o tom hovorí. „EN“ znamená „v“ a „zyme“ znamená „kvas“.

Zoznámte sa s enzýmom papaín

Enzým papaín pochádza z plodov papáje (papája melónová) a zaujímavosťou je, že sa získava zo šťavy nezrelých plodov. Čím zrelší je plod, tým menej tohto enzýmu obsahuje. Vedeli ste, že papája je veľmi obľúbeným ovocím v Južnej Amerike, kde sa podáva ako dezert po jedení steakov? Jednou z vlastností papaínu je, že pomáha rozkladať bielkoviny na menšie reťazce, ktorým hovoríme peptidy alebo dokonca na tie najmenšie, ktorým hovoríme aminokyseliny a tak podstatne zlepšuje trávenie a využitie bielkovín. Papaín je veľmi vhodný pre ľudí, ktorí jedia veľa mäsa, športovcov, ktorí užívajú proteíny, no aj pre ľudí, ktorí užívajú kolagén, pretože výrazne pomáhajú pri vstrebávaní kolagénu, ktorý je tiež bielkovina.

Papaín nepôsobí len v žalúdku

Papaín pôsobí už v žalúdku a pokračuje v našom čreve. V žalúdku okrem toho, že pomáha zlepšovať trávenie, upokojuje sliznicu žalúdka, čo je prínosom pre ľudí, ktorí sú náchylní k hnačkám alebo majú vredy na žalúdku. Tým, že zlepšuje celkové trávenie, môže pomôcť znížiť hmotnosť.

V Južnej Amerike sa papája používa aj na…

V Južnej Amerike sa papája používa aj na obklady pokožky, aby pomohla uzdraviť rôzne rany na pokožke, popáleniny, vyrážky ba dokonca sa tieto obklady dajú použiť aj po rôznych chirurgických zákrokoch, keďže papaín má veľmi silné protizápalové účinky. Rovnaké účinky má aj v prípade, že ho užívame orálne a preto je súčasťou aj jedného z najpredávanejších kolagénov na Slovensku – VIACOLLAGENU.

Vo Viacollagene nájdete dokonale čistý papaín

Vo VIACOLLAGENE nájdete dokonale čistý papaín, ktorý má silu až 100 000 U/g, čo u bežne dostupných papaínových doplnkov výživy nenájdete. Navyše pomáha rozkladať toxíny v našom tele, znižuje svalovú únavu a všetkými vyššie uvedenými vlastnosťami zlepšuje celkovú imunitu človeka. Imunitu podporuje aj prostredníctvom svojich antioxidačných vlastností, čiže zabraňuje poškodeniu buniek pokožky. Papaín má také silné antibakteriálne vlastnosti, že sa používa aj na konzervovanie potravín. Znižuje totiž možnosť napadnutia potravín hubami, baktériami a plesňami.

Cez žalúdok k zdravšej pokožke

Teraz už viete, prečo je pre nás papaín dôležitý. Aj preto sa ho odborníci z mojkolagen.sk rozhodli použiť v kolagénovom produkte VIACOLLAGEN + navyše ho obohatili o osem zložiek na čele s vlákninou z klastrovej fazule, ktorá je balzamom pre naše črevá či o klinicky testovaný kolagén, ktorý je najlepšie využiteľný pre našu pleť, vlasy a nechty. V lahodnom drinku podľa Vášho výberu (ananás, višňa, zázvor, acai, kiwi) navyše nájdete zinok, biotín, selén, vitamín C, vitamín E a kyselinu hyalurónovú. Už nemusíte kupovať jednotlivé zložky oddelene a vyhadzovať stovky eur na doplnky výživy. V jednom produkte nájdete všetko, čo ocení Váš žalúdok, črevá, ale aj pokožka a vlasy.

Malé prekvapenie na záver

Ak sa nachádzate v bode, kedy riešite Vaše trávenie, imunitu, nadúvanie, hnačky alebo zhoršený stav pokožky a vlasov, táto informácia Vás zaručene poteší. Máme pre Vás 21 eurovú zľavu na celú trojmesačnú kúru, pri ktorej sú výsledky najviditeľnejšie. Stačí si vybrať balíček podľa typu problému, ktorý riešite a následne si vybrať príchuť, ktorá Vám vyhovuje. Následne už len stačí zadať kód v nákupnom košíku:

PAP21

POZOR! Akcia je časovo obmedzená.

Chcete Vášmu žalúdku, črevám, pokožke a vlasom dodať látky, ktoré potrebujú a zároveň výhodne nakúpiť?

Áno, chcem.

chyba