Ako dosiahnuť krásne a husté vlasy?

Vždy ste túžili po dlhých a hustých vlasoch, ale miesto toho vám vlasy padajú, sú bez lesku a bez života? Možno za tým stojí nesprávna starostlivosť. Prinášame vám pár tipov, vďaka ktorým dosiahnete dokonalú hrivu, ktorú vám bude okolie závidieť.

18.01.2022 00:00
vlasove hnojivo, PR, nepouzivat Foto:

Vlasová kozmetika priamo na mieru

Pokiaľ, kupujete prvý šampón, ktorý vám ako prvý padne pod ruku alebo, ktorý je práve v akcii, tak sa nemôžete čudovať, že sú vaše vlasy slabé a bez života. Vlasy každej jednej z nás sú jedinečné a potrebujú primeranú starostlivosť. Šampón teda nevyberáme podľa ceny alebo značky, ale podľa toho, na aké vlasy je určený a hlavne aké obsahuje ingrediencie. Vaše vlasy určite ocenia, pokiaľ sa v šampónoch a kondicionéroch budú vyskytovať prírodné účinné látky, napríklad extrakt žihľavy, extrakt zeleného čaju, kofeín a pod. Bežne dostupné šampóny sú však plné parabénov a sulfátov, ktoré vlasy zbytočne zaťažujú. Preto radšej nakupujte v lekárni alebo u profesionálneho kaderníka. Vyskúšať môžete napríklad Vlasové hnojivo šampón, ktorý poskytuje pomoc pri nadmernom vypadávaní, rednutí a poškodení vlasov. Zloženie šampónu Vlasové hnojivo spája účinky kofeínu a komplexu HustoplexTM (extrakt žihľavy dvojdomej, extrakt zeleného čaju, extrakt silymarínu) pre dosiahnutie optimálnej hustoty, objemu a kvality vlasov u žien aj mužov. Je ideálny hlavne na dlhodobé používanie.

odkaz
Vlasove hnojivo, PR, nepouzivat

Správne umývanie vlasov

Vlasy sa odporúčajú umývať maximálne dvakrát týždenne. Častejšie umývanie ich totiž zbavuje prirodzených olejov a vysušuje pokožku hlavy. Vlasy nevystavujeme príliš horúcej vode. Dôsledkom tepla dochádza k lámaniu a štiepeniu vlasov. Ideálna je vlažná voda. Nezabúdajte ani na kondicionér. Nielenže bez nich sú vlasy drsné a veľmi ťažko sa rozčesávajú, ale kondicionér má veľmi dôležitú ochrannú funkciu – uzavrie povrch vlasov po použití šampónu. Tým do vlasov uzamkne všetku výživu zo šampónu a ochráni vlasy pred následným fúkaním a stylingom. Kondicionér však nanášajte iba po dĺžke vlasov, nie od korienkov.

Nezabúdajte na pokožku hlavy

Nielen vaše vlasy, ale aj pokožka hlavy potrebuje starostlivosť. Častou chybou, ktorej sa dopúšťa mnoho žien je, že po umytí nechá vlasy voľne uschnúť a nevyfúkajú ich fénom. Najčastejšie z obavy, aby vlasy neničili teplým vzduchom. Vlhká pokožka hlavy je však viac náchylná na výskyt mikroorganizmov, ktoré sa môžu premnožiť a spôsobiť lupiny alebo svrbenie pokožky hlavy. Pozor si dávajte tiež pri umývaní, keď masírujete pokožku hlavy. Robte to iba bruškami prstov, nikdy nie nechtami. Tie môžu poškodiť vlasové folikuly, z ktorých vlasy vyrastajú. Pokožke môžete dopriať aj pravidelný peeling, ktorý ich zbaví všetkých nečistôt. Následne môžete použiť vlasové sérum, ktoré podporuje rast nových vlasov a dodáva im potrebnú výživu a regeneráciu. V lekárňach a zdravých výživách je dostupné Sérum Vlasové hnojivo. Jeho zloženie spája účinky kofeínu a komplexu HustoplexTM do mimoriadne koncentrovanej bezoplachovej starostlivosti. Vďaka tomu sérum zabezpečuje rýchly a výrazný nástup účinku aj pri problémoch s intenzívnym vypadávaním, rednutím a oslabením vlasov.

odkaz
Vlasove hnojivo, PR, nepouzivat

Bohatý a pestrý jedálniček je základ

Mnoho ľudí si neuvedomuje, aké dôležité je to, čo jeme. Nevhodná strava stojí za celou radou ochorení a okrem iného aj za zlou kvalitou vlasov. Pre krásne a husté vlasy zaraďte do svojho jedálnička viac zeleniny, hlavne tej zelenej, ktorá obsahuje kyselinu listovú a železo. Ďalej vajíčka, ktoré sú bohaté na biotín a vitamín B5 a B12. Práve tieto zložky sú dôležité pre silu a pružnosť vlasov. Nezabudnite ani na ryby. Hlavne tie tučné, ktoré obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny, vďaka ktorým bude vaša hriva krásne lesklá. Denne si doprajte aj mliečne výrobky a strukoviny. Pokiaľ sa chcete zabaviť rozdvojených končekov konzumujte viac orechov a semiačok, napríklad mandle, kešu, vlašské orechy, chia semiačka a slnečnicové semiačka. Naopak vyhnite sa tučným a smaženým jedlám, sladkým limonádam, soli, kofeínu, alkoholu a cigaretám.

Vitamíny pre krásne vlasy

Pokiaľ sa chcete pýšiť zdravými a lesklými vlasmi jedzte potraviny bohaté na bielkoviny, omega-3 mastné kyseliny, vitamíny C a A, zinok a selén. Väčšina z nás však nedokáže behom dňa prijať odporúčané množstvo vitamínov a minerálov v strave. Našťastie existuje mnoho výživových doplnkov, vďaka ktorým dodáte vlasom potrebné látky. Z lekárne odporúčame vyskúšať osvedčený výživový doplnok Vlasové hnojivo, ktoré obsahuje unikátnu a starostlivo zvolenú kombináciu látok s komplexným účinkom na stav vlasov. Vďaka vysokému obsahu biotínu, kremíka a síry, ktorá je známa ako minerál krásy, Vlasové hnojivo rýchlo a účinne redukuje nadmerné vypadávanie vlasov, podporuje ich rast a kvalitu. V zložení tohto výživového doplnku nájdete vysoké dávky aminokyselín, vitamínov a minerálov, ktoré sú kľúčové pre stav vlasov a vlasovej pokožky. Navráťte vašim vlasom prirodzenú hustotu a kvalitu.

odkaz
Vlasove hnojivo, PR, nepouzvat

Pre maximalizáciu účinku odporúčame kombinovať vlasovú výživu spolu so šampónom a sérom.

chyba