Úspešná konopná farma na Liptove má za sebou neskutočný rok a pomýšľa na expanziu.

Tento rok bol pre farmu nesmierne náročný. Uvoľnenie legislatívy prinieslo so sebou obrovský rast a v priebehu niekoľkých mesiacov bolo potrebné prekopať celú firmu. Od vstupu investora, ktorý pomohol zabezpečiť prekrytie investícii do rozšírenia pestovania a výroby, cez spustenie rebrandingu, opravy IT aj logistiky.

19.01.2022 00:00
konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat

Konope rastie rýchlo a my s ním

Rok 2021 bude pre mnohých jedným z tých turbulentnejších. Pre našu farmu však jednoznačne v pozitívnom. V polovici roka sme získali investora, ktorý pomohol nielen finančne, ale aj procesmi. Zlepšili sme pestovanie aj výrobné procesy, začali sme lepšie merať, nakupovať a stabilizovali sme tím. Smerom k zákazníkovi sa nám podarilo uviesť bez mála dve desiatky nových výrobkov, zlepšili sme logistické služby, platobné podmienky, rýchlosť eshopu a pribrali aj novú kolegyňu na zákaznícky servis, ktorá pomáha našim klientom vysvetliť lepšie o čom konope vôbec je.

Darí sa nám aj v retaile, kde si naše produkty obľúbili najmä bio obchodíky, lekárne a menšie prevádzky, čo nás veľmi teší, nakoľko títo boli najviac zasiahnutí posledným vývojom. Z nášho obchodného riaditeľa, ktorého možno považovať za prvého kolegu a ktorý je zodpovedný za tento úspech sa dnes stal spolumajiteľ a my sme tým uzavreli istý logický celok.

konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat

Pre rok 2022 nemáme v pláne poľaviť

Tento rok plánujeme rozšíriť naše portfólio o minimálne ďalších dvadsať produktov, od mikrozeleniny, cez ďalšie konopné výrobky až po vlastný merch. Interne chcem dotiahnuť celý proces výroby tak, aby sme boli 100% sebestační najmä čo sa týka destilácie výrobkov. Ambíciou je stať sa hráčom číslo 1. nielen v predaji vlastnej značky, ale aj vo výrobe vybraných konopných produktov (najmä olejov a konopného čaju) v rámci Slovenska a expandovať do ďalšej krajiny.

konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat

V roku 2021 sme vyrástli viac ako 5 násobne. Tento rok by sme to chceli udržať. Vďaka uvoľňovaniu legislatívy a osvete zákazníkov si nájde cestu ku kvalitnej konope čoraz viac ľudí. Stále nás však čaká dlhá cesta kým sa zbúrajú všetky predsudky. Aj v tomto smere chcem byť nápomocní, pretože nechceme byť vnímaní len ako oportunisti na trhu s CBD alebo CBG olejmi. Boli sme tu oveľa skôr s čajom, olejom a inými produktami.

konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat

Chystáme rebranding a expanziu

V týchto mesiacoch máme obrovský výpredaj a to aj z dôvodu, že prechádzame technologicky na nové obaly, ktoré budú krajšie, ale aj lepšie a ekologickejšie. Konopná farma Liptov tu bude aj naďalej no chceme sa sústrediť primárne na vyzdvihnutie toho, že konope je najmä o rastline, prírode a emócii s nimi spojenou. Nejde o žiadne moderné zázraky medicíny, ale o nádherný produkt s obrovskou variabilitou, jedinečnou vôňou a chuťou, ktorej kvalitu vieme na Slovensku dosahovať nesmierne vysokú. Podmienky síce nie sú ideálne, ale naše dedičstvo pastierov a farmárov nám dáva dokonalý základ pre jeho pestovanie.

konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat

Konope z Liptova? To vážne?

A prečo nie?. Na Liptove začínajú nádherné výhľady na slovenské Tatry. V USA jedným z priekopníckych štátov pestovania bolo práve horské Colorado, známe najmä lyžiarskymi strediskami. Prečo to nezopakovať aj u nás?

Začali sme ako malí farmári, dnes sme už stabilní pestovatelia a výrobcovia, ktorých snom je spopularizovať Liptovské konope aj za hranicami a na tom plánujeme makať. Veď nakoniec konope je takou modernou tradíciou – objavujeme ho ako niečo nové, no máme ho tu už tisícky rokov.

Sledujte náš blog, kde sa dozviete množstvo zaujímavých informácií!

konopnafarmaliptov, PR, nepouzivat
chyba