Oči sú oknom do duše, starajme sa o ich zdravie

Zrak je jeden z piatich základných zmyslov človeka. Bohužiaľ je to aj jeden zo zmyslov, u ktorého najčastejšie dochádza k jeho poškodeniu alebo zhoršeniu. Zrak je veľmi citlivý na prísun dôležitých látok, ktoré udržujú jeho funkciu v určitej kvalite.

10.12.2021 00:00
Simply you, PR, nepouzivat Foto:

Pozor na tieto situácie!

Prostredie, v ktorom sa pohybujete, zásadným spôsobom ovplyvňuje fungovanie očí. Ak sa vy alebo vaši blízki pohybujete v prašnom či zafajčenom prostredí, môže to negatívne ovplyvniť váš zrak. Je preto dobré mať vždy po ruke očné kvapky, ktoré očiam doprajú okamžitú úľavu a osvieženie.

Prevencia je lepšia cesta

Nie je dôležité, či vám je dvadsať, alebo šesťdesiat. Vždy je dobré zájsť raz ročne k očnému lekárovi na pravidelné vyšetrenie vášho zraku. Možno vás prekvapí, že konzultácie s odborníkom sa odporúčajú aj v prípade, keď nemáte žiadne akútne ťažkosti. Lekár totiž dokáže odhaliť komplikácie, ktoré by v blízkej budúcnosti mohli nastať a podniknúť tak potrebné kroky pre ich nápravu a zabrániť tak väčším škodám.

Počas Vianoc sa v strave strážiť nemusíte, ale doprajte očiam, čo potrebujú

Dôležitým krokom k dobrému zraku a zdravým očiam je správny jedálniček. Oči je potrebné vyživovať úplne rovnako ako iné časti tela. Asi najdôležitejšia látka, ktorú vášmu zraku môžete dodať, sú betakarotény, zeaxantín a luteín. Preto do svojho stravovacieho programu pridajte mrkvu, listovú zeleninu a ryby obsahujúce omega tri a šesť nenasýtené mastné kyseliny pre posilnenie bunkovej membrány. Cez Vianoce toto pravdepodobne problém nebude, ale ani vo vianočnom kaprovi či zemiakovom šaláte bohužiaľ nie je dostatočné množstvo potrebných látok, a preto je vhodné tieto látky doplňovať aj z iných zdrojov.

odkaz
Simply you, PR, nepouzivat

Myslite cez Vianoce na svojich najbližších a darujte im kvalitnú starostlivosť o ich zrak

S kvalitným výživovým doplnkom z vašej lekárne Ocutein Brillant Lutein 25 mg z prémiového radu Da Vinci Academia s extra vysokým množstvom luteínu potešíte svojich blízkych a uľavíte ich unaveným očiam. Extra vysoké množstvo luteínu zabezpečuje maximálny a dlhodobý účinok, ako jediný obsahuje tiež fosfatidylcholín a ďalšie účinné látky, ako je zinok a vitamín A, ktoré prispievajú k udržaniu normálneho zraku, selén a meď, ktoré prispievajú k ochrane buniek pred oxidačným poškodením.

Extra tip – roztok na kontaktné šošovky

Ocutein rozšíril svoju ponuku aj o Ocutein Sensitive roztok na kontaktné šošovky, ktorý je inšpirovaný ľudskými slzami, vďaka čomu zaisťuje jeho 100% funkčnosť a výbornú znášanlivosť. Zabezpečuje vysokú hydratáciu a lubrikáciu vďaka jedinečnej kombinácii hyaluronátu sodného a hypromelózy, čím poskytuje maximálne pohodlie pri nosení šošoviek a zlepšuje komfort videnia aj pre veľmi citlivé a suché oči. Ocutein Sensitive roztok na kontaktné šošovky je zdravotnícka pomôcka, pred použitím si pozorne prečítajte príbalovú informáciu.

chyba