Otravujú vás dioptrické okuliare? Poradíme Vám trvalé riešenie

Žmúrite oči pri šoférovaní alebo pozeraní televízie? Rozmazávajú sa vám písmená pri čítaní knihy alebo správ v mobile, no aby ste videli písmená, ruky podvedome naťahujete pred seba? Dámy, máte problém s ranným líčením, pretože sa v zrkadle vidíte rozmazane? Tým z vás, ktorí nosíte okuliare, sú tieto situácie isto dobre známe. Spoznajte riešenie, ktoré vám dopraje komfortný život bez okuliarov či kontaktných šošoviek. Ak máte záujem o trvalé riešenie, operácia očí je tou správnou voľbou.

09.11.2021 00:00
iclinic, PR, nepouzivat Foto:

Laserové operácie

Najúčinnejším riešením sú laserové operácie očí. Tie vás dnes dokážu zbaviť okuliarov dokonca už na všetky vzdialenosti. Okrem krátkozrakosti či ďalekozrakosti vedia vyriešiť aj iné pridružené ochorenia očí, akými sú napríklad šedý zákal či astigmatizmus. V prípade, ak sa pre operáciu rozhodnete, v očnej klinike iClinic vám pred zákrokom poskytnú bezplatnú konzultáciu, v rámci ktorej vám lekár odporučí tú správnu operačnú metódu. Využite teraz špeciálnu akciu na vybrané operácie, v ktorej prvým 1000 záujemcom poskytne klinika zľavu vo výške 1000 €.

Foto: SHUTTERSTOCK
iclinic, PR, nepouzivat

Bezpečné lasery

Oftalmológia v súčasnosti patrí medzi najviac rozvíjajúce sa medicínske odbory. Je to hlavne vďaka novým technológiám, ktoré sa za posledné desaťročia výrazne inovovali a vylepšili. Výsledkom sú dokonalo presné, bezpečné a pre zrak pacienta šetrné laserové zákroky. Očná klinika iClinic je špičkovou klinikou európskeho formátu s pobočkami na Slovensku aj v Rakúsku. Pracuje v nej kvalifikovaný zdravotnícky personál s dlhoročnou praxou. Lekári iClinic vykonajú spolu cca 20 000 operácií ročne. Pracujú s prvotriednou technológiou nemeckej, americkej a švajčiarskej kvality od spoločností CARL ZEISS, ZIEMER a ALCON, ktoré sú svetovou jednotkou medicínskej techniky v oblasti oftalmológie. Cieľom iClinic je poskytovať svojim pacientom to najlepšie, čo súčasný trh ponúka, preto svoje technologické vybavenie pravidelne obnovuje.

Riešenie krátkozrakosti a astigmatizmu

Problém s krátkozrakosťou či astigmatizmom sa dá vyriešiť operačnou metódou ReLEx SMILE 3D. Vaše dioptrie odstráni bez bolesti a len s mikroskopickým vstupom na rohovke oka. Tento typ zákroku má aktuálne najstabilnejšie výsledky zo všetkých laserových metód. Krátkozrakosť a astigmatimus vedia v očnej klinike iClinic aktuálne riešiť aj pomocou úplne novej revolučnej certifikovanej operačnej metódy CLEAR, na ktorej vývoji sa spolupodieľal so švajčiarskou spoločnosťou Ziemer aj jej zakladateľ a vedúci očný lekár, MUDr. Ivo Ďurkovič, MPH. Touto metódou sa operovalo historicky prvýkrát na svete práve v očnej klinike iClinic v máji 2021 v Bratislave.

Korekcia ďalekozrakosti, krátkozrakosti a astigmatizmu

Operačnou metódou Z-LASIK PREMIUM sa rieši korekcia krátkozrakosti, ďalekozrakosti a astigmatizmu. V iClinic využívajú pri tejto operácii najmodernejšiu verziu femtosekunfového lasera FEMTO LDV Crystal line od švajčiarskeho výrobcu Ziemer Group, ktorý predstavuje jeho novú generáciu. Je výrazne rýchlejší a jemnejší ako iné existujúce systémy. Tento laser sa postará o pacientovu rýchlu rekonvalescenciu a bezbolestné pooperačné obdobie.

Foto: SHUTTERSTOCK
iclinic, PR, nepouzivat

Dobré videnie na čítanie, ale aj na dlhé a stredné vzdialenosti

Presbyopia je ochorenie oka, ktoré je spojené so starnutím a spôsobuje horšie videnie, napríklad na čítanie, tzn. nablízko. Tento problém dokáže vyriešiť operačná metóda Prelex. Je založená na výmene vlastnej šošovky, ktorá už stráca schopnosť akomodovať, za novú – umelú. Pacientovi sa voperuje multifokálna šošovka, ktorá zabezpečí dobré videnie na krátku a dlhšiu vzdialenosť alebo trifokálna šošovka, ktorá zabezpečuje dobré videnie nie len na dlhé a krátke vzdialenosti, ale aj napríklad pre prácu s počítačom, to znamená na strednú vzdialenosť (operačná metóda FEMTO Z-PRELEX). Ideálna je pre tých pacientov, ktorí majú obavu z ostrých operačných nástrojov. Tie pri operácií nahrádza femtosekundový laser FEMTO LDV Z8 od švajčiarskej firmy Ziemer.

chyba