Do kúpeľov môžete ísť kedykoľvek: 5 dôvodov, prečo pobyt neodkladať

Každý, kto kedy absolvoval pobyt v kúpeľoch, nám dá určite za pravdu - atmosféra v kúpeľoch je jedinečná a nedá sa porovnať s ničím, čo ste kedy zažili v letoviskách alebo v dovolenkových destináciách.

21.10.2021 00:00
SLK, PR, nepouzivat

Pohoda, kľud, relax, ale aj dobré jedlo, zábava, bohatý kultúrny a spoločenský život… tým všetkým dýcha atmosféra v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice. Či sa do kúpeľov vyberiete ako poistenec so zdravotnou indikáciou na niekoľko týždňov, alebo sa rozhodnete stráviť v kúpeľoch kratší pobyt ako samoplatca, jedinečnú atmosféru si môžete vychutnať v každom ročnom období. Napokon, účinky turčianskej termálnej minerálne vody sú liečivé tiež v každom čase. Spísali sme pre vás 5 dôvodov, prečo by ste pobyt v kúpeľoch nemali odkladať.

1. Včasná liečba chráni zdravie

Nielen včasná diagnostika, ale aj včasné liečenie môže výrazne ovplyvniť váš zdravotný stav. Odkladať liečbu nie je rozumné, zdravotné problémy samé od seba nezmiznú. Čím skôr začnete svoj zdravotný problém riešiť, tým skôr môžete očakávať jeho zlepšenie. Nečakajte na komplikácie, ktoré sa môžu objaviť, ak problém zanedbáte. Venujte pozornosť svojmu zdraviu hneď, ako sa problémy objavia. Rovnako dôležité je, aby ste neodkladali rehabilitáciu a liečenie v prípade, že ste nedávno absolvovali operačnú liečbu. Čím skôr po zákroku nastúpite na liečenie, tým lepšie výsledky liečenie prinesie. Z kratšej cesty sa jednoducho vracia lepšie.

SLK, PR, nepouzivat

2. Kúpele sú bezpečné

Aktuálna situácia so zvýšeným počtom ochorení na Covid-19, bezpečnostné opatrenia, potreba chrániť seba a svojich blízkych sú momentálne azda najčastejšie komunikovanou témou v slovenských médiách. Čítame o nich nepretržite už niekoľko mesiacov a často nám po prečítaní viac ako informácie zostane v podvedomí pocit ohrozenia, strach o vlastnú bezpečnosť a priznajme si, často aj depresívna nálada. Pobyt v kúpeľoch je potom to posledné, na čo pomýšľame a z obavy o svoje zdravie máme tendenciu odkladať liečenie na dobu „po covide“. Tieto obavy sú ale neopodstatnené. Zlaté kúpele Turčianske Teplice sú zdravotnícke zariadenie a sú pre klientov otvorené aj v čase, keď napríklad wellness hotely musia obmedziť svoju prevádzku. Rovnako ako nemocnice a ostatné zdravotnícke zariadenia sa riadia prísnymi nariadeniami na ochranu verejného zdravia. Od všetkých návštevníkov pred nástupom požadujeme potvrdenie o očkovaní, prekonaní ochorenia alebo negatívny výsledok testu. Rovnako prísne pristupujeme aj k zamestnancom. Idem nám o vaše zdravie a spravíme všetko preto, aby sme vám pomohli a ochránili ho.

SLK, PR, nepouzivat

3. Imunitu treba posilniť hlavne na jeseň

Aj keď asi väčšina ľudí preferuje pobyty v hlavnej letnej sezóne, absolvovať kúpeľný alebo liečebný pobyt mimo hlavnej sezóny má nesporné výhody. Liečivé účinky turčianskej minerálnej liečivej vody sú rovnaké či v lete, či v zime. Dovolíme si dokonca tvrdiť, že ponorenie sa do termálnej liečivej minerálnej vody si viac vychutnáte v chladnejšom počasí ako v najväčších horúčavách. O ozdravný účinok procedúr sa obávať nemusíte, ten je zaručený stále. Pred zimou sa môžete nabiť novou energiou, posilniť svoju imunitu a spraviť zase o niečo viac pre svoje zdravie.

4. Mimo letnej sezóny si lepšie oddýchnete

Kúpele síce majú svoju pokojnú atmosféru, v hlavnej letnej sezóne sa ale často pripomínajú rušné mravenisko. Ak si chcete maximálne oddýchnuť a dokonale zregenerovať, vyberte sa do Zlatých kúpeľov mimo letnej sezóny. Má to nesporné výhody – na všetko je akoby viac času, ľudí v kúpeľoch je menej a aj možností individuálneho prispôsobenia liečebných procedúr je viac. Chcete dlhšiu masáž alebo procedúru navyše? Žiadny problém. To čo je v lete problematické kvôli vysokej obsadenosti, je mimo sezónu úplne jednoduché.

5. Zabávať sa dá aj v zime

Ak je pre vás prílišný pokoj skôr odstrašujúci, verte, že v Zlatých kúpeľoch aj v zime nájdete množstvo príležitostí na zábavu a pobavenie. Prečo nespojiť liečbu, prevenciu a zábavu? Liečba ochorení predsa žiadnu zábavu nevylučuje. A je jedno, či ste si do Zlatých kúpeľov prišli liečiť choroby pohybového ústrojenstva, nervové, tráviace, urologické, ženské, onkologické alebo kardiologické ochorenia. Počas celého roka organizujeme pre našich hostí kultúrny a spoločenský program. A nemusíte sa obávať prísť ani s deťmi, nudiť sa nebudú. Napríklad aj tobogany sú pre vás celoročne otvorené v Spa&Aquaparku, jedinečnom akvaparku s liečivou termálnou minerálnou vodou na Slovensku.

SLK, PR, nepouzivat

Veríme, že sme Vás presvedčili o tom, že absolvovať liečebný pobyt v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice má svoje výhody a čaro v každom ročnom období.

Náš tip na záver: Ak nemáte nárok na liečebný pobyt hradený poisťovňou, nezúfajte. V ponuke nájdete aj liečebné pobyty rôznej dĺžky pre samoplatcov – o správne individuálne nastavenie procedúr sa postará lekársky tím. Posilnite svoju imunitu pred nadchádzajúcou zimou a využite širokú ponuku liečebných pobytov, aktuálne aj so zľavou 20% na všetky pobyty absolvované do konca roka.

chyba