Posilnite svoju imunitu vďaka zázračnej hube!

Naša imunita dostáva v jesenných mesiacoch poriadne zabrať. Cestovanie hromadnou dopravou, striedanie teplôt alebo pobyt v školskom či pracovnom kolektíve. Všetky tieto situácie môžu našu imunitu oslabiť. Pozrite sa s nami na pár tipov, ako posilniť obranyschopnosť organizmu.

16.10.2021 00:00
REISHIA, PR, nepoužívať Foto:

Čo je imunita?

Imunita je schopnosť organizmu brániť sa cudzorodým látkam z vonkajšieho i vnútorného prostredia. Najčastejšie sa jedná o vírusy, baktérie, plesne, huby, ale i parazity či nádorové bunky. Na jeseň a v zime musí imunita najčastejšie odolávať vírusom a baktériám, ktoré spôsobujú rôzne respiračné ochorenia.

Prečo je imunita tak dôležitá?

Po napadnutí organizmu vírusom alebo baktériami dochádza k tzv. imunitnej odpovedi. Naše telo rozpozná, čo je pre nás nebezpečné a čomu sa má brániť. Imunitu delíme na vrodenú a získanú. S vrodenou imunitou sa už narodíme. Dieťaťu ju odovzdá matka. Získaná imunita sa však formuje počas našich životov.

Pokiaľ je imunita oslabená, tak sa naše telo nedokáže vírusom a baktériám účinne brániť. Následne dochádza k napadnutiu oslabeného organizmu nejakou infekciou, napr. chrípka, viróza a pod. Preto je dôležité varovné signály oslabenej imunity včas rozpoznať a začať okamžite konať.

Ako spoznať oslabenú imunitu?

Príznaky oslabenej imunity môžu byť na začiatku veľmi nenápadné a ťažko rozoznateľné. Človek sa cíti unavený, bez nálady, bez energie a ospalý, i keď spal odporúčaných 8 hodín. Je to ten známy pocit "niečo na mňa lezie“. Za nechutenstvom alebo zlým hojením rán môže tiež byť oslabená imunita. Ďalej sa u vás môžu objavovať časté ekzémy, opary a rôzne kožné vyrážky. Potvrdená je i súvislosť s črevnými problémami, ako je zápcha alebo hnačka, a oslabenou imunitou.

Kto je vinník?

Za oslabenou imunitou si z veľkej časti môžeme sami, respektíve náš životný štýl. Fajčenie, nedostatok pohybu, nevhodný jedálniček, nedostatok spánku, alkohol a lieky. To všetko imunitu oslabuje. Nesmieme zabudnúť ani na stres. Pri stresových situáciách produkuje naše telo menej bielych krviniek, a naopak uvoľňuje hormón kortizol, a následne je viac náchylné na choroby.

Ako posilniť imunitu?

Základom je zdravá a rozmanitá strava, dostatok pohybu, spánku a vyhýbanie sa stresovým situáciám. Na jeseň je vhodné dopĺňať i vitamíny a minerály. Najdôležitejší je vitamín C, najlepšie v kombinácii so zinkom a selénom. Ďalej tiež vitamín D, B6 a B12. Nesmieme zabudnúť ani na vitamín A, ktorý je veľmi účinný antioxidant. Predchádzať nachladnutiu môžeme i pitím zázvorového alebo šípkového čaju. Výborný je rakytník, ktorý obsahuje najviac vitamínu C. Taktiež črevná mikroflóra zohráva dôležitú úlohu v boji s ochoreniami. Zaraďte preto do svojho jedálnička aj kyslomliečne výrobky, jogurty a kefíre.

Čo odporúča čínska medicína?

Čínska medicína vychádza z tisícročnej tradície a jej metódy sú používané dodnes. Pre posilnenie imunity a na liečenie množstva rôznych neduhov využívali už pred 2 000 rokmi obyvatelia Ázie hubu Reishi. Pre jej blahodarne účinky je často nazývaná ako "zázračná huba“ alebo "elixír večnej mladosti“. Reishi je vďaka obsiahnutým zložkám schopná ovplyvňovať činnosť organizmu. Sú to predovšetkým polysacharidy nachádzajúce sa v Reishi, ktoré upravujú činnosť imunitného systému. Nielenže ho posilňujú a uvádzajú do rovnováhy, ale aj zmierňujú zlé reakcie.

odkaz
REISHIA, PR, nepoužívať

ReishiA z lekárne

Huba Reishi má veľmi pevnú bunkovú štruktúru a vyznačuje sa horkou chuťou. Preto sa v kuchyni veľmi nevyužíva. Dnes sú však dostupné rôzne výživové doplnky s obsahom Reishi, či už vo forme prášku alebo toboliek. Vyskúšať môžete výživový doplnok z lekárne ReishiA 800 mg EXtractum, ktorý obsahuje 100% čistý extrakt tejto huby, čo zaručuje jeho maximálnu kvalitu a účinnosť. Výber húb tu podlieha špeciálnym kritériám a vďaka použitiu kvalitnej extrakcie zaisťuje ReishiA 800mg EXtractum vyššiu účinnosť a vstrebateľnosť látok do organizmu.

chyba