Doprajte svojej pleti to najlepšie – stavte na prírodnú kozmetiku!

Tak ako čítame zloženie potravín pri nákupe, je nutné čítať aj zloženie kozmetiky, ktorú na pleť a pokožku používame. Koža je totiž náš najväčší orgán a vstrebáva až 60 % toho, čo na ňu nanesieme. Preto by sme mali voliť len to najlepšie!

16.09.2021 00:00
planthe,  PR, nepouzivat Foto:

Bežné kozmetické prípravky z drogérie často obsahujú plno škodlivých látok, ktoré sa cez kožu dostávajú priamo do nášho tela.

Na čo si dať pri výbere kozmetiky pozor?

Väčšina produktov z drogérie obsahuje mnoho chemikálií. Najčastejšie sa jedná o silikóny, sulfáty, ftaláty, ropné deriváty, PEGy (zlúčeniny PolyEthylenGlykolu) a parabény, ktoré predstavujú pre naše telo alergény. Napríklad vazelína a iné ropné deriváty sú v kozmetickom priemysle využívané úplne bežne, avšak tieto produkty upchávajú póry a koža potom nemôže voľne dýchať. V konečnom výsledku môže používanie takejto kozmetiky stav našej pleti len zhoršiť.

Dlhodobé používanie prípravkov plných chémie môže viesť ku kožným alergiám, hormonálnej nerovnováhe, neplodnosti, vrodeným vadám, kognitívnym poruchám, a dokonca aj k rakovine.

Ako spoznáte prírodnú kozmetiku?

V prírodnej kozmetike by sa nemali vyskytovať žiadne syntetické látky, ktoré majú negatívny vplyv nie len na ľudské zdravie, ale aj na životné prostredie. Naopak ich zloženie by malo byť založené na vysokej koncentrácii rastlinných olejov a extraktov. Vďaka prírodnému zloženiu nevyvoláva takáto kozmetika alergické reakcie a je teda vhodná pre všetkých, aj osoby s problematickou a citlivou pleťou či rôznymi kožnými ochoreniami.

Krásna a svieža pleť

Pokiaľ si chcete udržať krásnu pleť alebo vyhladiť drobné nedokonalosti, používajte prípravky s obsahom moringového oleja. Ten je pre svoje blahodarne účinky používaný už od staroveku. Vyskúšajte Planthé Moringový olej, ktorý obsahuje mnoho antioxidantov, vitamínov, mastných kyselín, a navyše má antibakteriálne a protizápalové účinky. Preto je vhodný aj pre mastnú a problematickú pleť. V kombinácii s extraktom rozmarínu lekárskeho a Aloe vera intenzívne hydratuje pokožku, zaceľuje ranky a jazvičky po akné, a dokonca redukuje pigmentové škvrny a zabraňuje ich opätovnému vzniku. Naviac farebne zjednocuje pleť.

odkaz
PLANTHE MO, PR, nepouzivat

Zázrak menom kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová v posledných rokoch naberá na popularite, nakoľko má výnimočnú schopnosť viazať vodu a dokáže tak skvelo hydratovať pokožku. Práve nedostatočne hydratovaná pokožka je dôvodom vzniku vrások. Planthé Hyalurónové sérum navyše obsahuje ružovú vodu a extrakt zeleného čaju a chmeľu. Vďaka tejto jedinečnej kombinácii vyhladzuje a vypína pleť, vypĺňa vrásky a zanecháva pleť sviežu, pružnú a mladistvú. Vďaka prírodnému zloženiu a optimálnemu pH nedráždi pokožku a je tak vhodné pro každý typ pleti.

odkaz
PLANTHE HS, PR, nepouzivat

Regenerácia pleti

Pre starostlivosť o zrelú pleť vyskúšajte arganový olej. Ten dokáže nahradiť niekoľko kozmetických výrobkov naraz, keďže poskytuje pokožke hydratáciu a zároveň ju regeneruje. Vyskúšajte Planthé Arganový olej vo svojom unikátnom zložení kombinuje extrakt z granátového jablka a rozmarínu lekárskeho. Rozmarín pleť dôkladne vyčistí. Izoflavonoidy z granátového jablka dodávajú oleju intenzívny omladzujúci účinok. Arganový olej vďaka vysokému obsahu antioxidantov bojuje proti starnutiu pleti a napomáha vyhladzovaniu vrások.

odkaz
PLANTHE AO, PR, nepouzivat

Prírodná kozmetika lekárenskej kvality

Pleťová kozmetika Planthé Laboratories neobsahuje chemické konzervanty či iné dráždivé a alergénne zložky. Je založená na vysokej koncentrácii rastlinných a bylinných olejov a extraktov a tým je vhodná úplne pre každého. Prírodná kozmetika Planthé Laboratories je dostupná aj v lekárňach a zdravých výživách.

chyba