Barefoot topánky do školy. Je to najlepšia voľba?

Výber topánok pre deti je jednou z tém, ktorú rodičia neustále riešia. To ako obúvate svoje deti v detstve sa prejaví neskôr. Vyskúšajte barefoot topánky pre deti.

26.08.2021 00:00
Belenka kids2, PR, nepoužívať

Keď sa učia deti chodiť, odporúča sa, aby rodičia nechali svoje deti chodiť bosé. Detské nohy rastú veľmi rýchlo a nesprávne zvolená obuv prispieva k nesprávnemu vývoju nožičiek. Nie je nutné detské chodidlo hneď spevňovať alebo podopierať neforemnými a tvrdými topánkami. Pre deti je dôležité, aby cítili povrch, po ktorom chodia. Do mozgu im idú rôzne informácie a zlepšujú si povedomie o svojom tele v priestore. Je nesmierne dôležité, aby sa nohy vyvíjali v maximálnej možnej prirodzenej miere a nič im nebránilo v pohybe.

Mnoho rodičov v snahe zabrániť prípadným nebezpečenstvám z pádov obujú deti do ťažkých topánok. Každý rodič, ktorý chce pre svoje deti to najlepšie, mal by sa zoznámiť s pojmom barefoot.

Belenka kids1, PR, nepoužívať

Čo je barefoot a aké má výhody oproti klasickým topánkam?

Barefoot topánky sú ľahké, ohybné a kopírujú tvar chodidla. Široká špička topánky poskytuje prstom dostatok priestoru na pohyb a chráni nohy pred vznikom rôznych deformácií (napríklad vybočené prsty). Pri barefoot topánkach nenájdete žiadny podpätok, tzv. zero-drop. Ak je špička a päta v jednej línii so zemou, ťažisko tela je v prirodzenej polohe a telo nemá tendenciu nakláňať sa dopredu. Flexibilná a tenká podrážka vďaka svojej 4mm hrúbke zabezpečí priamy kontakt s povrchom, ktorý je dôležitý nielen počas detstva, ale počas celého života.

Tipy ako vybrať topánky pre deti

Na trhu nájdete veľké množstvo produktov. Ktoré sú ale tie najlepšie a čím sa pri výbere riadiť? Topánka by nemala nohu v žiadnom smere obopínať. Zmerajte dĺžku a šírku chodidla podľa postupu. Nachystajte si papier, ceruzku, postavte dieťa na papier a zmerajte dĺžku nohy od päty po špičku palca (prípadne prsta, ak je dlhší ako palec). K nameranej dĺžke pripočítajte nadmerok približne 6 – 12mm.

Ak chcete svojmu dieťaťu dopriať správny postoj a nechať ich vyvíjať prirodzeným spôsobom, barefoot obuv je pre vás správna voľba. Detská štýlová kolekcia slovenského výrobcu Be Lenka Kids je zárukou najvyššieho komfortu a vysokej kvality.

Belenka kids, PR, nepoužívať
chyba