Skroťte bolesť chrbta a kĺbov šetrne a bezpečne!

Občasná bolesť pohybového aparátu, rovnako ako zlá nálada, čas od času sprevádza náš život. Avšak, keď je dlhodobá, neznesiteľná, je potrebné nenechať sa ňou ochromiť a pustiť sa do boja! Ako na to, keď sa nechcete dopovať tabletkami dnes a denne? Predstavíme Vám aj revolučné riešenie, vďaka ktorému sa rozlúčite s nepríjemnou bolesťou, ktorá vám kazí pohodové dni.

20.08.2021 00:00
aumedic, PR, nepoužívať Foto:

Skúste to prírodnou cestou

V minulosti ľudia k utlmeniu bolesti využívali rôzne bylinky, terapie alebo esenciálne oleje. Mnohé z nich podľa dnešných štúdii skutočne fungujú a dokážu potlačiť bolesť. Na zmiernenie bolesti hlavy, zníženie únavy a pre navodenie spánku môžete vyskúšať levanduľový esenciálny olej. Pre aromaterapiu sa hodí aj olej z rozmarínu, ktorý podľa odborníkov dokáže uvoľniť svaly a potlačiť zápal. Blahodarnými účinkami disponuje tiež esenciálny olej z mäty priepornej. Ten môžeme v neriedenej forme naniesť na miesto bolesti, kde dokáže zmierniť bolestivé kŕče spojené s artritídou. Prínosný je tiež eukalyptové olej. Inhaláciou eukalyptu môžeme znížiť bolesť a zmierniť opuchy a zápaly v tele. Odporúča sa napr. pri zotavovaní sa po výmene kolenného kĺbu.

Prvá pomoc z kuchyne

Možno si ani neuvedomujeme koľko byliniek, korenia a potravín, ktoré máme doma, nám môžu uľaviť od bolesti. Pokiaľ nás začne pobolievať zub, môžeme vyskúšať klinček, ktorý má silné antioxidačné a protizápalové účinky. Stačí rozhrýzť jeden až dva klinčeky, na chvíľu ponechať v ústach a potom vypľuť. Za chvíľu bude po probléme. Sľubné výsledky pri liečbe bolesti vykazuje aj zázvor. Pre zníženie bolesti svalov sa odporúča užívať 2 gramy zázvoru denne. Môžeme si zo zázvoru uvariť čaj alebo ho pridať do obľúbených smoothie nápojov. Vždy je lepšie použiť čerstvý zázvor. S bolesťou dokáže zatočiť aj kurkuma. Podľa niektorých štúdií dosahuje extrakt z kurkumy rovnaké účinky ako lieky s obsahom účinnej látky tlmiacej bolesť. Kurkumu môžeme pridať do kari, na mäso, omáčok alebo rôznych štiav a kokteilov.

Pohyb a uvoľnenie

Bolesť chrbta alebo krku sa dá riešiť aj pohybom, napríklad jógou. Ta je založená najmä na naťahovaní, strečingu, ale zahŕňa tiež dychové cvičenia a meditačné cviky, ktoré môžu mierniť bolesť súvisiacu so stresom alebo úzkosťou. Ani ľudia trpiaci bolesťou kĺbov a svalov by sa nemali pohybu vyhýbať, práve naopak je veľmi odporúčaný. Môžu vyskúšať napr. plávanie, jazdu na bicykli, turistiku alebo nordic walking.

Správna životospráva

Chronická bolesť môže podľa mnohých prameniť aj zo zlej životosprávy. Dôležité je teda obmedziť stres a odpočívať. A to ako pasívne, tak aj aktívne – športom. Pohybovou aktivitou by sme mali denne stráviť min. 30 minút. Dôležitý je aj kvalitný a dostatočný spánok, lekári odporúčajú 7–9 hodín denne. Do jedálničku by sme mali zaradiť viac ovocia, zeleniny a tiež orechov, ktoré obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny.

odkaz
AUMEDIC-SK, PR, nepoužívať

Nový fínsko-švédsky vynález z lekárne

Šetrnú a bezpečnú voľbu pri odstránení akútnej aj chronickej bolesti, predstavuje zdravotnícka pomôcka AU-MEDIC blokátor bolesti. Tento revolučný fínsko-švédsky vynález funguje na báze piezoelektrického javu, takže neuvoľňuje do organizmu žiadne chemické látky a je teda vysoko bezpečný. Jedná sa o malé náplasti, tzv. crystal tapy, ktoré majú v strede mikro kryštály kremíka. Kryštály majú zvláštnu vlastnosť – vytvárajú slabú elektrickou energii, čím rušia prenos bolestivého signálu nervovým systémom smerom do mozgu a znižujú tak pocit bolesti. AU-MEDIC blokátor bolesti môžete umiestniť nie len na chrbát, ale aj na horné či dolné končatiny. Každý tape zabezpečuje úľavu od bolesti až po dobu 1 týždňa.

chyba