Zvládnite stresové obdobie pred začiatkom roka s chladnou hlavou

August a hlavne jeho koniec je predovšetkým deťmi a rodičmi vnímaný ako najhoršie obdobie v roku. Rodičia si robia starosti, ako všetko zvládnuť a deti by si ešte radi ďalej užívali prázdniny. Školské dni prinesú iný režim, školské povinnosti, krúžky a mnoho ďalších povinností. Aby návrat do školských lavíc nebol stresujúci, držte sa týchto rád.

15.08.2021 00:00
De-press1, PR, nepoužívať Foto:

Snažte sa deti nestresovať

Nástup do školy po prázdninách je pre deti každoročne náročným obdobím, mení sa ich denná rutina, čaká ich skoršie vstávanie a množstvo povinností. To najlepšie, čo môžete urobiť, je zachovať si chladnú hlavu, nepodceňovať riziká, ale zároveň sa nenechať ochromiť strachom. Hovorí sa tiež, že deti sú odrazom svojich rodičov. Pokiaľ budú rodičia nervózni, tak ich deti rozhodne nebudú pokojné. Pokiaľ budete „stresovať“, stres sa veľmi rýchlo prenesie aj na vašich potomkov. Pre detský organizmus je dlhodobý stres veľmi náročnou záťažou, a to z hľadiska psychického aj fyzického. Z psychického tlaku sú deti unavené, podráždené, a nevplýva to pozitívne ani na ich zdravie.

Proti stresu rozhýbte telo aj dušu

Depka, však nie je len zlá nálada, ale aj podráždenosť, demotivácia a často krát aj lenivosť, s týmto stavom je potrebné niečo spraviť. A práve lenivosť je dôležité prekonať. Pokiaľ totiž dlhšiu dobu cítite, že vaša duša stagnuje, pomôžete jej tak, že rozhýbete svoje telo. Na pohybové aktivite nezáleží a je len na vás, čo vás baví alebo o čo si vaše telo vypýta. Pokojná jóga, akčný box, vytrvalostný beh, rozjímavá prechádzka… Deťom by rodičia mali dopriať nie len pohyb na čerstvom vzduchu, ale aj relax a odpočinok. Prospeje to nie len fyzickému zdraviu, ale aj psychike. Fyzická aktivita stimuluje tvorbu hormónu šťastia – serotonínu a tiež endorfínov, ktoré navodzujú dobrú náladu, pomáhajú odbúrať stres a podporujú kvalitnejší spánok.

Ako zvládnuť nákupy pomôcok pre deti do školy a nezblázniť sa?

Skôr ako vyrazíte do obchodov, pripravte si podrobný zoznam so všetkým, čo potrebujete. Zoznamy pomôcok do konkrétneho ročníka sú dostupné aj na internete, dokonca niektoré školy alebo triedni učitelia pripravujú a zasielajú rodičom zoznam školských potrieb ešte pred začiatok roka. Tie môžu slúžiť ako pomôcka pri príprave vášho zoznamu potrebných veci. Pri nakupovaní je dobre zvážiť aj poradie obchodov, do ktorých pôjdete skôr a do ktorých neskôr. Ak existuje jeden obchod, v ktorom nakúpite väčšinu vecí zo zoznamu choďte najskôr tam.

Zapojte aj svoje ratolesti

Nový školský rok a nákupy pomôcok môžu byť aj príjemným dobrodružstvom, počas ktorého si s dieťaťom užijete spoločne strávený čas. Doprajte dieťaťu určitý priestor na výber školských pomôcok, ktoré bude používať počas školského roka. Bude sa cítiť dôležito a zároveň si bude veci vážiť a dávať na ne väčší pozor.

odkaz
De-press, PR, nepoužívať

Recept z lekárne pre lepšiu náladu a menej stresu

V jedinečnom výživovom doplnku De-press nájdete silu z prírody v podobe kombinácie bylín na čele s valeriánou lekárskou pre vyrovnanie sa s pocitmi stresu a medovku lekársku, ktorá prispieva k celkovému uvoľneniu a pozitívnej nálade. Vzácny šafran tieto účinky synergicky posilňuje, urýchľuje ich nástup a pomáha tak udržať dobrú náladu. Súčasťou prípravku je tiež vysoká dávka L-tryptofánu (zdroj tzv. hormónu šťastia), vitamín B6 a horčík pre zníženie únavy a vyčerpania.

chyba