Leto v znamení krásnych vlasov

V letných mesiacoch býva na naše vlasy kladený veľký nápor. Hoci je idylické, ako si s našimi vlasmi pohráva ľahký letný vetrík a slnko vytvára na prameňoch vlasov prirodzený melír. Skutočnosť je taká, že chlórovaná či morská voda uberá vlasom zdravie a krásu a žeravé slnko vlasy vysušuje a berie im silu a pružnosť. Leto je pre vlasy nočnou morou. Nevešajte však hlavu, aj v lete môže byť vaša hriva vašou korunou! My vám poradíme ako.

17.06.2021 00:00
Donna HAIR1, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Podporte prirodzenosť svojich vlasov

O svoje vlasy sa starajte s rešpektom a doprajte im starostlivosť bez agresívnej chémie. Vlasoví odborníci sa zhodujú, že sa v letných mesiacoch je dobré o poškodené vlasy starať produktmi a vlasovými preparátmi s obsahom proteínov, keratínu, aminokyselín, ktoré pomáhajú vystaviť ochrannú vrstvu a podporiť zdravie a lesk vlasu, a zinku, ktorý pomáha proti vypadávaniu vlasov.

Výživa z vnútra je najdôležitejšia

Pre zdravie vlasov je potrebné mať stravu bohatú na niektoré živiny. Medzi tie najdôležitejšie, ktoré v našich končinách je potrebné dopĺňať, patrí zinok, kremík, selén, aminokyseliny a vitamíny A, B a biotín, ktorý je známy ako vitamín pre vlasy. Zdravie vlasov môžete podporiť tiež bylinkami, napr. žihľavou, prasličkou roľnou, brezovými lístkami, rumančekom alebo šalviou. Ak váš jedálniček neobsahuje dostatočné množstvo týchto účinných látok a živín, zvoľte vhodný výživový doplnok, v ktorého zložení nájdete komplexne zastúpené všetky látky.

Zmeňte šampón a stavte aj na ďalšie doplňujúce prípravky

Vymeňte svoj obľúbený šampón za jemnejší variant a používajte ho menej často. Ideálne je voliť prípravky z radov moisture (vyživujúce) a repair (regeneračné). Zamerajte sa aj na ich zloženie. Nemali by obsahovať alkohol, pretože ten vysušuje, ale naopak viac prírodných zložiek. Na vysušené vlasy používajte kvalitný kondicionér, ktorý dodá vlasom živiny a zároveň uľahčí ich rozčesávanie. Raz týždenne potom aplikujte masku s vyživujúcimi olejmi alebo hydratačnú masku.

Sušte vlasy správne

Hrubé sušenie vlasy ešte viac poškodzuje, preto radšej vyberte variantu, kedy po umytí v predklone z vlasov jemne vodu vytlačíme uterákom. Nezaspávajte s mokrou hlavou, pretože vlasy sa tak mastia pri korienkoch a končeky sa naopak vysušujú. Ak nemáte čas nechať vlasy uschnúť prirodzene, fénujte ich, ale kvalitným prístrojom s iónovou technológiou a možnosťou voľby studeného vzduchu.

Chráňte svoje vlasy!

Vystavenie vysokým teplotám spôsobuje ich lámavosť a štiepenie končekov, viac sa vysušujú a narušuje sa ich obranyschopnosť. Navyše hrozí aj spálenie vlasovej pokožky, ktorú nemožno tak ľahko natrieť ochranným opaľovacím krémom s vysokým UV faktorom. V horúcich dňoch preto radšej schovajte hlavu pod klobúkom, šiltovkou, alebo zahaľte vlasy šatkou – ide nielen o elegantný, ale predovšetkým praktický doplnok. Myslite tiež na to, že aj morská soľ a chlórovaná voda v bazénoch nepriaznivo pôsobí na vlasové vlákno. Do vody radšej noste vlasy zopnuté či schované pod slameným klobúkom a rozhodne ich po kontakte s vodou nedrhnite kefou či uterákom.

odkaz
Donna HAIR, PR článok, reklama, nepoužívať

Zregenerujte svoje vlasy vďaka prírodnej sile žihľavy

Pre ešte komplexnejšiu starostlivosť o vaše vlasy stavte na účinný výživový doplnok s prírodným zložením – DonnaHAIR® Forte. Prípravok so zvýšeným obsahom aminokyselín, pivovarských kvasníc a biotínu, ktorý podporuje normálny rast vlasov, pomáha pri lámaniu a štiepeniu a udržuje ich lesk. Navyše je obohatený o extrakt žihľavy dvojdomej, ktorá podporuje tvorbu keratínu. Ten tvorí až 90% vlasu. Zloženie DonnaHAIR® Forte je špeciálne prispôsobené pre potreby tehotných a dojčiacich žien. DonnaHAIR® Forte pre krásne a zdravé vlasy.

chyba