Slovenská značka Be Lenka vyrába svetovo uznávané barefoot topánky

19.04.2021 00:00
Be Lenka1, PR článok, reklama, nepoužívať

Barefoot topánky predstavujú jedinečný a špeciálne vyvinutý koncept obuvi umožňujúci návrat ku našim koreňom a k prírode – návrat k chôdzi naboso.

Čo sú barefoot topánky ?

Pri chôdzi naboso dochádza k stimulácii nervových zakončení na chodidle a mozog rýchlejšie vyhodnocuje podnety o teréne či teplote, zlepšuje sa koordinácia a balans. Prejsť sa naboso po meste by však v dnešnej dobe nebolo úplne bezpečné. Preto vznikli barefoot topánky, ktoré vaše chodidlo ochránia a zároveň mu doprajú chôdzu ako keby naboso – nebudú ho obmedzovať pri chôdzi.

Ako spoznať pravé barefootky? Musia spĺňať 3 základné podmienky : široký priestor pre prsty aby sa mohli prirodzene rozložiť a pri chôdzi voľne pohybovať, ultratenká a do všetkých strán ohybná podrážka ktorá by nemala byť hrubšia než 3–6 mm, zero drop – nulový výškový rozdiel medzi pätou a prstami.

Be Lenka2, PR článok, reklama, nepoužívať

Prečo nosiť barefoot topánky ?

Nosenie barefootových topánok okrem nezabudnuteľného zážitku a pohodlia prináša aj veľké množstvo zdravotných benefitov. Posilnené svalstvo a zdravé nohy vďaka tvaru topánky verne kopírujúcej tvar chodidla, noha má dostatok priestoru na prirodzený pohyb pri chôdzi a môže tak zapájať podstatne viac svalov než v klasickej topánke. Nosenie barefootovej obuvi navyše predchádza tvorbe deformít chodidla ako je napríklad hallux valgus. Chodenie naboso zlepšuje držanie tela, uľavuje pri bolesti chrbta. Chôdza v barefootoch mení stereotyp chôdze a my tak menej zaťažujeme kolená a bedrové kĺby. Barefoot chôdza dokonca zlepšuje náladu a bojuje proti stresu.

Be Lenka3, PR článok, reklama, nepoužívať

Dvaja mladí Žilinčania ktorí stoja za značkou Be Lenka začali najskôr s výrobou ergonomických nosičov pre deti. Ako deti rástli vyvstala otázka „a čo teraz?“. Za deťmi treba behať a na to treba zdravé nohy. Ťahalo ich to smerom k zdravým možnostiam obúvania. Barefoot je stále vnímaný ako „alternatívne“ obúvanie a práve to by chceli v BeLenka zmeniť a priblížiť barefooty širokej verejnosti. Ich cieľom je zmeniť obúvacie návyky ľudí po celom svete.

Be Lenka4, PR článok, reklama, nepoužívať

Svetové topánky zo Slovenska

BeLenka barefooty sú vyrábané v srdci Európy s bohatou obuvníckou tradíciou, z čo najlokálnejších surovín vyrábané udržateľným štýlom s úctou k prírode. Veľký dôraz je kladený na prémiové materiály a kvalitné ručné vyhotovenie. V ich sortimente nájdete obuv vhodnú do všetkých ročných období, pre mužov, ženy i deti. K dokonalému barefootového zážitku dopomôžu špeciálne barefootové ponožky navrhnuté tak, aby vašim prstom dopriali dostatok priestoru a nikde netlačili a neobmedzovali v pohybe. BeLenka barefooty sú celosvetovo uznávané topánky. Svojich majiteľov si našli už napríklad v Kanade, Francúzsku, Estónsku, Nemecku, Amerike a v ďalších krajinách po celom svete.

www.belenka.sk

chyba